رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: عدم مدیریت پسماند عامل اصلی افزایش شمار شغال‌ها و البته پراکندگی بیشتر این گونه در سطح بوستان کوهسنگی مشهد است.

بتول عابدی گفت: افزایش و پراکندگی حضور گونه شغال در بوستان کوهسنگی مشهد نگران‌کننده است که در صورت مدیریت نشدن به موقع، دچار وضعیت خاصی در این زمینه خواهیم شد.

او گفت: حفاظت از حیات وحش و تنوع زیستی اگرچه از وظایف عمده و اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است، اما عوارض انسان ساخت، تعرض به زیستگاه‌های طبیعی حیوانات وحشی و افزایش گردشگری‌های غیرمسوولانه و سایر موارد از عوامل مهم در بروز تعارضات انسانی و حیات وحش است.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: مدیریت غیراصولی زباله‌ها از مهمترین عوامل جذب، ماندگاری و افزایش حضور حیوانات وحشی بوده و اغلب به شرطی شدن برخی گونه‌های حیات وحش، تغییر عادات غذایی و کاهش ترس در حیوانات می‌انجامد. علاوه بر این، غذا دادن به حیوانات وحشی باعث می‌شود به غذا و حضور در کنار انسان عادت کنند و رفتار طبیعی خود را برای کسب غذا در زیستگاه طبیعی از دست بدهند.

عابدی گفت: نتیجه بسیار نامطلوب رفتار‌های غیر زیست محیطی ما این است که حیوانات نقش اکولوژیکی خود را از دست داده و به نوعی به موجوداتی زباله‌خوار تبدیل شوند که سلامت و گاه جان این حیوانات هم به خطر می‌افتد.

او گفت: بوستان کوهسنگی به عنوان سومین منطقه گردشگری محبوب و پربازدید مشهد، فضای مفرح و دلپذیری برای شهروندان و زائران است، اما به نظر می‌رسد آموزش بازدید کنندگان و مجاوران بوستان در رعایت مدیریت پسماند و اصول اولیه حفاظت از بوستان نه تنها از جنبه آلودگی محیط زیست دارای اهمیت است بلکه از منظر وابسته‌سازی حیواناتی مانند شغال و روباه به غذای آماده بسیار مهم است.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به شرایط موجود و ضرورت تعارض میان انسان و حیات وحش و زیستگاه انسانی، توجه به وضعیت گونه جانوری از جمله دوره آبستن بودن گونه و دوران شیردهی به توله‌ها و نیز فراهم بودن زیستگاه مناسب و بدون تعارض برای زیست گونه، از جمله الزاماتی است که در مدیریت تعارضات حیات وحش باید مد نظر باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.