خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبههای اول این نماز در سخنانی به روش حکمرانی از نگاه حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: حکمرانی بدون دانش، قانون، قانونمداری، عدالت و آراستگی به فضائل و ارزشهای اخلاقی از نگاه آن حضرت بدون کارآمدی و بی معنا است.
وی افزود: نظریه دولت در نهجالبلاغه راه را برای دولتسازی، جامعهسازی و تمدنسازی جامعه در راه قرآن هدایت و رهنمون میکند.
خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: در حاکمیت حضرت علی(ع) که مهمترین پشتوانه نظریهپردازی در نظریه حکمرانی است، عدالت، آزادی، ارزشهای اخلاقی، خصایص و قانونمداری، حقوق ملت و دفاع از مظلوم از جایگاهی بسیار ویژهای برخوردار است.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ادامه داد: از نگاه امیر مؤمنان علی (ع)، تحقق دو آرمان کلیدی و فاخر از نگاه ححمرانی و سیاستورزی، فراهم آوردن رشد و تعالی در جامعه و پاسخ به نیازهای مادی و معنوی و ساخت یک کشور مدرن، مرهون آراستگی مدیران ارشد و میانی به عدالت و تقوا است.
وی در خطبه های دوم نماز جمعه نیز با تبریک فرا رسیدن دهه کرامت و با اشاره به اختصاص سفر استانی هفته گذشته رییس جمهور به استان تهران گفت: امیدوارم این گام ها راه را برای فهم دقیق مشکلات و چالش ها و راهکارهای برون رفت از تنگناها هموار کند. در ۵ شنبه گذشته شورای اداری تهران با حضور رییس جمهور ایران به همراه هیات وزیران تشکیل شد و تصمیمات مهمی برای این استان که قلب تپنده ایران است، اتخاذ شد. تهران اختصاص به مردم تهران ندارد و تهران یعنی مرکز ارایه کننده خدمت به ملت ایران. در این اجلاس حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات عمومی برای ۱۴۷ طرح یا پروزه زیر ساختی در حوزه های آموزشی، فرهنگی و بهداشتی در نظر گرفته شد و همچنین بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای طرح های اشتغالزا تخصیص داده شد.
ابوترابی فرد ادامه داد: امیدوارم با رصد چالش هایی که مردم با آن روبرو هستند و بخصوص در بحث قیمت ها با برنامه های میان مدت و بلندمدت تلاش کنیم. اگر بنده تصمیمی اتخاذ کردم که شما چند ساعت بعد آثار آن را دیدید این تصمیم در حوزه های اقتصادی راهگشا نیست. ما در حوزه اقتصادی نیازمند برنامه های بلندمدت و میان مدت هستیم. جوانان عزیز و ملت اسلام که در سایه امنیت و اقتدار ایران دست استکبار را کوتاه میبینید این اقتدار ثمره ۸ سال مدیریت و فرماندهی و تلاش مردانی است که در دفاع مقدس تربیت شدند.
وی تاکید کرد: اصلاحات سطحی و روزمره چالش ها را دشوارتر میکند. باید نگاه ما ملت عزیز و نگاه دولتمردان نگاه میان مدت و بلندمدت باشد.
وی با اشاره به حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان گفت: باید عظمت آبادان را برای درک جامعه جهانی را تکرار کنیم. آبادان شهری است که مردم قهرمان و هزاران زن و مرد و کودک، ۳۴۹ روز در محاصره بودند، اما آبادان را ترک نکردند. خرمشهر و خوزستان قلب تپنده ایران است.
وی افزود: فاجعه تاسف بار ریزش ساختمان متروپل برای ملت ایران و خصوصا مردم آبادان یک فاجعه جانکاه و سخت است و از این تریبون به جاماندگان این فاجعه عرض تسلیت دارم اما امروز مهندسی کشور به اذعان صاحب نظران از یک جایگاه بالایی برخوردار است و توانسته است گوی سبقت را از خیلی از مدعیان برباید. مثلاً در دانش هسته ای، لیزری، نانو و... محصول دانش تخصصی کشور است.
امام جمعه موقت تهران گفت: نظام ملی ساخت و ساز و عمرانی کشور عمر طولانی دارد و قانون نظام مهندسی کشور در سال ۷۴ تصویب شده است و این قانون یک ظرفیت عظیم ساخت و ساز را برای کشور به ارمغان آورده است.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران افزود: وزارت مسکن براساس قانون، نظارت عالیه بر اجرای ضوابط و مقررات شهرسازی و مقررات ملی ساختمان دارد و مسوول است و در سطح عالی باید نظارت کند؛ لذا بدون تردید اگر ضابطه و قوانین بدرستی حاکم باشد با مدیریت توانمند این گونه حوادث اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: از دولت محترم و مقامات مسول می خواهیم قانونمندی و نظارت براجرای حسن قانون را بطور جدی در دستور کار خویش داشته باشند. در حادثه آبادان مقامات مسئول کجا بودند؟ مقامات مسئول حوزه نظام مهندسی میگویند هیچ ضابطه ای در متروپل رعایت نشده است. همانطور که مقام معظم رهبری تاکید دارند با رصد کسانی که کوتاهی و تخلف کردند باید برخورد کرد و ریشه این تخلفات را از بن برکند. شهرداری آبادان کجا بوده است؟ یکی دیگر از مشکلات در حادثه آبادان، عدم توجه سازندگان و شهرداری آبادان به هشدارهای لازم بوده است.