بدن هر فرد با دیگری تفاوت دارد و به ندرت میشود یک رژیم کاهش وزن، برای همه جواب دهد. به این معنی، توصیهای که برای فردی مناسب است، میتواند برای دیگران مفید نباشد.
به گفته کارشناسان حوزه سلامت، تنظیم یک برنامه روزانه به حفظ تناسب اندام و تقویت ایمنی بدن کمک میکند که متد درستی برای کاهش وزن به شمار میآید.
به عنوان مثال، نوشیدن آب میتواند به مهار اشتهای زیاد به غذا کمک کند چراکه در بسیاری از موارد، تشنگی با گرسنگی اشتباه گرفته میشود.
پرهیز از خوردن غذاهای پرشکر، اجرای تمرینهای تنفسی و خواب مناسب از دیگر عادات سالمی هستند که میتوان تا پایان عمر از آنها پیروی کرد و سبک سالم زندگی نیز انسان را از ابتلا به بسیاری از بیماریها حفظ میکند.
دکسا بهاوسار، کارشناس تغذیه نیز ۵ نکته بسیار ساده برای کاهش وزن را توصیه میکند که برای اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا اضافه وزن، مناسب هستند.
رژیم «فستینگ»
به گفته او، رژیم روزه متناوب «فستینگ»، برای کسانی که در صدد کم کردن وزن بوده، اما حال و حوصله محاسبه کالری را ندارند، بهترین شیوه است که به شکل زیر عمل میکند:
۱- روزهداری متناوب
به نظر دکتر بهاوسار، رژیم روزه داری متناوب «فستینگ» میتواند جایگزین مناسبی برای تغییر رژیم غذایی به رژیم غذایی بسیار کم کالری باشد.
همچنین با پیروی از رژیم روزهداری متناوب، میتوان در ساعات روز، میان طلوع و غروب آفتاب، یعنی در طول ۱۲ ساعت، غذا خورد و ۱۲ ساعت را نیز روزه گرفت. به عنوان مثال صبحانه در ساعت ۷-۸ صبح و شام را ۷-۸ شب. در این نوع رژیم تا روز بعد، هیچ غذا و نوشیدنی جز آب نباید مصرف شود.
او افزود که رژیم «فستینگ» به بدن کمک میکند هر چیزی را که میخورد هضم و تمام مواد غیرضروری را حذف کند و به سیستم گوارشی، استراحت کافی میدهد.
۲- نوشیدن آب
علاوه بر این، مصرف آب به طور ایده آل به مهار اشتهای زیاد برای خوردن غذا کمک میکند، زیرا احساس سیری را ایجاد میکند. همچنین نوشیدن آب کافی، علاوه بر کمک به هضم و دفع سالم، بهترین راه سمزدایی از بدن است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نوشیدن آب کم میتواند منجر به یبوست و کمآبی بدن شود که برهم خوردن توازن هورمونی و افزایش وزن را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: «برای کاهش چربیهای اضافی، نوشیدن آب گرم، بهترین راه است.»
۳- خوراکیهای حاوی قند و غذاهای سرخشده
او در همین زمینه، تاکید کردکه پرهیز از خوراکیهای حاوی مقادیر قند بالا، غذاهای سرخشده یا اغذیه فرآوریشده، بار و فشار روی کبد را کاهش داده و فرآیند هضم و دفع سموم را به شکلی ایدهآل تسهیل میکند.
پرهیز از این نوع خوراکیها، بروز التهاب روده را کاهش داده و به آن اجازه میدهد، مواد با ارزش غذایی بالا را از غذاهای خورده شده، جذب کند.
۴- ورزش
بهاوسار در ادامه افزود که تحرک فیزیکی به بهبود گردش خون در سراسر بدن کمک کرده و غذا و اکسیژن کافی را برای تمام سلولهای بدن فراهم میکند و با تامین راحتی ذهن، به خوردن درست غذا کمک میکند.
۵- خواب عمیق
این کارشناس تغذیه در پایان توصیههای خود تاکید کرد که کیفیت مناسب خواب، بهترین راه برای کاهش چربیهای اضافی بدن است.
همچنین، خوابیدن در ساعت ۱۰ شب، روند سمزدایی کبد را بهبود میبخشد که معمولاً از ساعت ۱۰ شب تا ۲ بامداد انجام میشود که بهترین زمان برای کاهش وزن سریع است؛ بهویژه اگر کسی قبل از ساعت ۷-۸ بعد از ظهر شام خورده باشد.
منبع : فرارو