واکنش های مختلف مردم، به افزایش نرخ اجاره بها در نقاط مختلف کشور، با آغاز فصل جا به جایی ها این روزها در فضای حقیقی و مجازی شدت گرفته است.
دولت امسال هم برای کنترل بازار اجاره تعیین نرخ ۲۵ درصدی را در نظر گرفت اما به نظر میرسد مشاوران املاک گوششان به این دستورات بدهکار نیست و راه های مختلفی را برای دور زدن نرخ های اجاره با همکاری مالکان در نظر گرفته اند!
به طوری که به هرکدام از مشاوران املاک مراجعه می شود اعلام می کنند که نرخ اجاره ۲۵ درصد قابل قبول نیست و مالکان این نرخ ها را قبول ندارند بنابراین راه های دور زدن مانند بیرون کردن مستاجران را در نظر می گیرند.
طبق گفته یکی از مستاجران در منطقه ۱۲ تهران، به هر مشاور املاکی که مراجعه کردیم هیچ نرخ اجاره ای کم تر از ۳ تا ۴ میلیون تومان وجود نداشت این در حالی است که میزان پیش پرداخت را مالکان به بیش از ۱۵۰ میلیون تومان رسانده اند این میزان نرخ های اجاره برای واحدهای ۵۰ متری است.
در مقابل آن یکی از مشاوران املاک در منطقه ۱۱ هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار مسکن در تمامی مناطق تهران با نوسان روبرو است و هیچ مالکی راضی نمی شود که نرخ اجاره و مصوب ۲۵ درصد را قبول کند.
مستاجران از افزایش نرخ های اجاره گله مندند و به گفته بسیاری از آنها به دلیل آنکه هزینه های جابه جایی و همچنین نرخ های اجاره بالا رفته مجبورند با مالکان خود به توافق برسیم تا تمدید کنند و هیچ مالکی هم حاضر نیستد کمتر از ۴۰ درصد اجاره خود را افزایش دهد دولت برای این ۲۵ درصد هیچ ابزار اجرایی ندارد.
آقای عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشوری گفت: متاسفانه دولت هیچ ابزار نظارتی و دستوری برای کنترل مشاوران املاک ندارد در حالی که دولت همواره توقع دارد نرخ های اجاره در این بازار کنترل شود. تا زمانی که مشاوران املاک تحت پوشش سامانه وزارت راه و شهرسازی قرار نگیرند به هیچ عنوان نباید توقع کنترل های نرخ های اجاره را داشت.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشوری مستاجران زمانی که با این قیمت های اجاره روبرو می شوند به هیچ جایی نمی توانند شکایت کنند چرا که هم شورای حل اختلاف و هم اصناف این موضوع را قبول نمی کنند.
آقای خلیل محبت خواه مدیر کل راه و شهرسازی تهران گفت: مشاوران املاک باید اجاره ۲۵ درصد را رعایت کنند و در صورتی که این مصوبه توسط آن ها رعایت نشود برخورد می کنیم!
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران امسال ابزارهای نظارتی برای بازار اجاره بسیار تشدید میشود و ما سعی خواهیم کرد امسال نظارت ها خود را بر مشاوران املاک کشوری و برای حمایت از مستاجران تقویت کنیم.
بازار اجاره امسال نسبت به سال های گذشته با توجه به کاهش سونامی کرونا و همچنین نرخ تورم بسیار پر نوسان است وبه گفته کارشناسان امسال نرخ های اجاره بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است و در این میان تنها مستاجران هستند که هرسال باید با نرخ های اجاره ای روبرو شوند که به خاطر این نرخ های اجاره مجبورباشند علاوه بر آن وام ۱۰۰ میلیون تومانی ۱۸ درصد که ممکن است به آنها اصلا تعلق نگیرد اقدام به فروش خودرو خود برای تعیین ودیعه کنند.
این در حالی است که بررسی های میدانی هم حاکی از آن است که بسیاری از مستاجران امسال به مناطق پایین تر مهاجرت کرده اند و همین خود باعث شده که نرخ های اجاره در مناطق جنوبی تهران هم تشدید شود.
مشاهدات نشان می دهد که در برخی از محلات و حاشیه های تهران تعدادی از مهاجران کشورهای دیگر، اقدام به اجاره یک واحد مسکونی می کنند و چندین نفر در یک واحد ۵۰ متری ساکن می شوند.
این افزایش نرخ ها، صدای رئیس جمهور را نیز درآورده و منجر شده تا به وزارت راه دستور رسیدگی به صورت فوری را در برنامه های خود قرار دهد.
چندی پیش هم آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جلسه کمیسیون عمران مجلس هم اعلام کرد که امسال برای کنترل بازار اجاره مسکن نباید هیچ مالکی و مشاور املاکی نرخ های اجاره را بیش از ۲۵ درصد افزایش دهد.
نبود ابزار برای مقابله با افزایش اجاره بیش از نرخ مصوب از چالش های وزارت راه و شهرسازی است. هرچند که ابزارهای پیش گیری از این موضوع نیز با گره های کوری مواجه شده است. اخذ مالیات از خانه های خالی که خود زمینه ساز کنترل نرخ های اجاره در کشور می شود با نقص اطلاعات بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی رو به روست.
آقای منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی می گوید: هدف از وضع مالیات بر خانه خالی درآمدزایی نیست بلکه به دنبال آن هستیم که مالک جرئت خالی نگهداشتن خانه اش را نداشته باشد و آن را به بازار مسکن عرضه کند تا نرخ اجاره و خرید مسکن متعادل شود. دولت ها با ابزارهای حاکمیتی قطعا توان مقابله با این گرانی ها در حوزه اجاره را دارند.
گزارش از محبوبه کباری
چی مورد تایید نیست؟ پدر ماها رو درآوردن این مالک ها و بنگاه های دلالی. به جای حرف مفت مورد تایید نیست این بنگاههای دلالی که پدر مردم رو درآورده رو تعطیل کنید.
من با ۸۰ میلیون پولی که دارم خونه گیرم نمیاد و مجبورم برم توی روستا زندگی کنم. حالا دم از تعیین سقف بزنید. روی نمونده که بتونم به چشمای زن و بچهام نگاه کنم.
تنها راه تخلیه که بدون درنظر گرفتن شرایط جامعه درقانون سال۷۶ آمده است تغییر کند وشرایط تخلبه همان قانون سال ۵۶ و۶۱ روابط مالک ومستاجر باشدچون سر یکسال با این دستور تخلیه مالک میگوید یا اجاره دلخواه یا دستور تخلیه.بااینکه چندین واحد دیگر هم داردونیاز سخصی هم ندارد.همه اعتراض به این قانون دستور تخلیه کنید تا مجلس تغییر دهد
به کدومش عمل شده؟
اجاره رسما 200 برابر زیاد شده
خود من تازه تمدید کردم
مجبور شدم قرض کنم تمدید کنم
اگر نمیگرفتم یکی دیگه خونه رو میگرفت چون توی شهر ما خونه برای اجاره نیست اصلا... شهر خشکبیجار!
واسه خودم متاسفم
چون روز به روز به ساز دولت داریم میرقصیم
فقط و فقط دارین به نفع سرمایه دار ها پیش میرید
سلام
آقا
امسال مالکها همه دارند می گن یا چند برابر بدهید یا ، ( تخلیه ) ،
حالا ، چرا ؟؟
برای اینکه با آوردن مستاجر جدید ،
1- به پول بیشتر و بیشتری می رسند ..
2- قانون 25 درصدی دولت را خیلی قشنگ و نرم دور می زنند ..!!
3- املاکی ها را هم این وسط ، با این حرکت حمایت می کنن ، و براشون چند برابر درآمد زایی می کنن ، از چند ( معامله اجاره ، و تخلیه ) پول نصیبشان میشه ، و...
مستاجر ،
اما
فقیر و فقیر تر و آواره خیابانها تا کی..؟؟!
الله اعلم
التماس رسیدگی و برخورد جدی
خوب از خودت شروع می کردی
دولت به جای سقف گذاشتن بر روی قیمت اجاره که مالکان با توجه به افزایش قیمت مسکن زیر بار نمی روند! بایستی سیاست " قیمت گذاری زمین و مسکن به صورت منطقه ای در هر شهر " را پیگیری کنه تا قیمت مسکن و زمین نتونه بیش از فرضا : مقدار تورم سالانه + 10~ 20 % ( یا هر درصد معقول و منطقی ) در هر سال رشد و معامله بشه در یک کلام باید قیمت گذاری مسکن و زمین با اجباری شدن سند رسمی و ملغی شدن هر گونه سند غیر رسمی بعد از عملیاتی شدن این طرح اجرا بشه در اون صورت هست که وقتی طرف اجاره هم بخواد بده دیگه توجیهی وجود نداره که قیمت مسکن 100 - 200 % رشد کرده حالا برام نمیصرفه که اجاره 25% افزایش بدم ! ....
اگر چیزهای دیگر قابل قبول بود اینها هم قابل قبوله
عجب دنیایی شده
مثلا ما مسلمونیم
لاستبک و...مگر چه خدماتی به صاحب خونه داده توقع داره صاحب خونه به نرخ او باشه
یه کم هم واقع بین باشیم
هر با دولت با فکر یک چیزی را از یارانه آزاد میکند همه چیز چند برابر ر گران میشود.خوب شما ها که نمیتوانید قیمت ها را کنترل کنید بیجا میکنید قیمت دوتا دونه کالا راازاد میکنید.یارانه روغن آزاد شد از شیر مرغ تا جون آدمیزاد چند برابر شد .بعد میشینن تو تلویزیون حساب کتاب میکنن که حالا که یارانه شده سیصد قدرت خرید مردم اون دهکدبیشتر هم شده!!راست میگید حساب کرایه خونه شهریه مدرسه پول آژانس نخ سوزن پارچه نگین وسایل خیاطی که تا ماه پیش یک سوم الان قیمت داشتندو تیتاب بستنی آلو بخارایی و دیگر خوراکی های روز مره را هم حساب کنید که همه یک پنجاه درصدی حداقل گرون شدن را حساب کنید اگه راست میگید
برای من نوشته که باید دوباره در سال جدید کد رهگیری بگیرم.
رفتم بنگاه و کافی نت (جهت گرفتن کد رهگیری جدید) و ۵۰۰ تومن پیاده شدم.
الان در سایت مسکن نوشته که:"وام ودیعه مسکن به روستاییان تعلق نمیگیرد"!!!
اول اینکه اینجا که من نشسته هستم، شهرک هست نه روستا.
درضمن، مگه کسی که در روستا هست و مستاجر هست، گناه کرده که توی روستا اجاره کرده؟!!!!
حتما پول نداشته که رفته روستا.
انتظار فرزندآوری هم دارین؟؟ بچه بیاد که چی بشه؟؟با این وضعی که درست کردین
لطفا علمی ومنطقی صحبت کنید
گرانی هم که کمرمان را شکسته . ما کجا باید زندگی کنیم سوالم این است آقایان آیا ما حق زندگی در ایران را داریم ؟ چطوری ؟
چون خودتون میگید ماشین مهمه نه خونه
مستاجر نمیتونه خونه اجاره کنه . در واقع ساخت خونه بسیار سخت و هزینه بر هست . توجه داشته باشید که همان طور که از مصرف کننده حمایت میکنیم با تولید کننده دشمنی نباید کرد .
وگرنه میشه قصه مرغ که ورشکستگی مرغدار و کشاورز ( که دون تولید میکنه ) سبب پرواز قیمت مرغ شد .