وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

بورسیه دانشجویان غیر ایرانی در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت

محمد علی زلفی گل گفت: در تمام رشته ها فارغ التحصیل دکتری داریم و نیازی به بورسیه کردن نیست لذا بورسیه جدیدی برای آن‌ها فعلا در دستور کار نداریم.

وزیر علوم گفت: بحث بورسیه دانشجویان غیر ایرانی مطرح است که علاقه‌مند به تحصیل در داخل کشور هستند. لذا این مسئله با توجه به شرایط و محدودیت‌های خاص جزو برنامه‌های وزارت علوم قرار گرفته است.

دانشگاه های ایران از یمن دانشجو می پذیرند

هاشم داداش پور گفت: ما آمادگی پذیرش دانشجو از کشور یمن در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی را داریم و امیدواریم تعامل علمی و دانشجویی بین این دو کشور مسلمان و دوست بیش از گذشته تقویت شود.

در ادامه ابراهیم الدیلمی، سفیر جمهوری یمن در ایران نیز ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، خواستار افزایش تعاملات دانشگاهی و دانشجویی بین دو کشور و حمایت جمهوری اسلامی ایران از انتقال دانش در رشته های مختلف شد.

سفیر یمن در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط همه جانبه، به ویژه علمی بین دو ملت ایران و یمن روز به روز تقویت شود.

در این نشست معاون بورس و دانشجویان خارج و مدیرکل معاونت دانشجویان بین‌الملل حضور داشتند.

اعلام نتایج ارشد از ۲۸ تا ۳۰ خرداد / افزایش ظرفیت پذیرش در مهر ۱۴۰۱

حسن مروتی گفت: نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی هفته آینده روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می‌گیرد.

به گفته وی داوطلبان مجاز، اوایل تیر امکان انتخاب رشته را خواهند داشت.

او گفت: در نیمه اول شهریور نیز نتایج نهایی آزمون را اعلام می‌کنیم تا داوطلبان از اول مهر بر سر کلاس‌ها حضور پیدا کنند.

معاون آزمون سازی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در مجموع در گروه‌های مختلف آزمایشی آزمون کارشناسی ارشد امسال اقبال بیشتری نسبت به آزمون علوم انسانی بوده است و بیش از ۴۰۰ هزار نفر داوطلب در گروه علوم انسانی آزمون ارشد شرکت کردند. تعداد زیادی از داوطلبان رشته‌های فنی و مهندسی و ریاضی به سمت رشته‌های علوم انسانی گرایش پیدا کرده اند.

او گفت: امسال از مجموع ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ داوطلب (با احتساب علاقه‌مندی به شرکت در مجموعه امتحانی دوم) حدود ۵۳ درصد آن‌ها زنان بوده اند که ۴۷ درصد آن‌ها را آقایان تشکیل می‌دهند. همین نسبت را در گروه‌های آموزشی داریم.

او گفت: ۵۷ درصد داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد علوم انسانی و ۶۷ درصد علوم پایه را زنان تشکیل می‌دهند و در رشته فنی و مهندسی صرفا ۲۷ درصد را  زنان تشکیل می‌دهند و مابقی سهم مردان است. در هنر ۶۳ درصد و دامپزشکی ۶۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

مروتی با تاکید بر این‌که ظرفیت پذیرش داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد افزایش خواهد یافت، گفت: ما سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار پذیرش در رشته‌های کارشناسی ارشد داشتیم. پیش‌بینی ما این است که امسال در مقایسه با سال گذشته تعداد بیشتری از داوطلبان را پذیرش کنیم.

به گفته وی، در واقع پارسال ۲۷ درصد از پذیرفته‌شدگان در دانشگاه‌ها پذیرش شدند؛ اما امسال تصور ما این است که آمار ما به بالای ۳۰ درصد برسد.

معاون آزمون سازی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمون کتبی سهم ۸۰ درصدی در پذیرش داوطلبان کارشناسی ارشد ایفا خواهد کرد و ۲۰ درصد نیز معدل دوره کارشناسی تاثیر دارد.

آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ از ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت در ۱۶۶ شهرستان و ۱۷۷۰ حوزه فرعی و همچنین ۳۸۱ حوزه اصلی برگزار شد.

تصویب امتیاز تأهل و داشتن فرزند در جذب اعضای هیات علمی

هیئت عالی جذب هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی در دویست و نود و دومین جلسه مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۱۹ با توجه به ابلاغیه مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۱۹ رئیس محترم جمهور به شرح ذیل مصوب شد:

در بررسی صلاحیت عمومی متقاضیان عضویت هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در صورت تاهل ۵ امتیاز و در صورت داشتن هر فرزند ۳ امتیاز به امتیازات صلاحیت عمومی متقاضی افزوده می‌شود و در صورت تساوی امتیازات طبق فرم بررسی صلاحیت عمومی اولویت با فرد متاهل است.

یک میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور بیکار هستند

علی خیرالدین در آیین بهره‌برداری از نخستین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی مستقر در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهادکشاورزی در البرز، گفت: اکنون حدود سه میلیون و ۱۳۰ هزار بیکار باسواد در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر آنان دانش آموخته دانشگاهی هستند.

او گفت: ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱ پارک دانشگاهی و چهار پارک نیرو، ICT، نفت و جهادکشاورزی نیز به صورت دستگاهی و وزارتخانه‌ای فعال هستند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخشی از توضیحات خود در این مراسم گفت: پیشنهاد می‌شود دانشجو همزمان با تحصیل بتواند وارد شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت شود و به او حقوق پرداخت شود.

خیر الدین اعلام کرد: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا به ترتیب از یک  میلیون تومان  تا سه میلیون تومان حقوق دریافت می کنند که خوشبختانه این طرح اجرایی شده است و حدود ۱۳ میلیارد تومان تامین اعتبار شده است و این مبلغ به پارک های علم و فناوری پرداخت شده است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با بیان اینکه طرح بعدی ترویج کارآفرینی است، گفت: در مراحل اول ۳۰ هزار دانشجو که به هر دانشجو یک میلیون تومان اعتبار داده می شود  که این افراد  در دوره های کارآفرینی شرکت خواهند کرد.

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.