پرونده ثبت جهانی کاروانسرا‌های خراسان جنوبی به سازمان یونسکو ارسال شده است و اواخر تیر از سوی کارشناسان یونسکو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شاهوردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در نشست اعضای هیئت مدیره پایانه صنایع دستی ایران با استاندار خراسان جنوبی گفت: قبل از این ارزیابان یونسکو از کاروانسرا‌های استان بازدید کرده اند و آن‌ها را مورد ارزیابی قرار داده‌اند.

او گفت: کاروانسر‌اهای خراسان جنوبی در سطح کشور و جهان بی‌نظیر است که امیدواریم در اواخر تیر ثبت جهانی این آثار فاخر و ارزشمند با نظر مساعد کارشناسان یونسکو رقم بخورد.

شاهوردی گفت: ۹۳درصد آسباد‌های ایران در خراسان جنوبی قرار دارد و پرونده ثبت جهانی آسباد‌های استان نیز در حال تکمیل شدن است و همچنین قلعه‌ها، خانه‌ها و مساجد تاریخی ارزشمندی در استان وجود دارد که در تلاشیم تا هر چه سریع‌تر این ظرفیت‌های بزرگ را هم در آینده‌ای نزدیک به ثبت جهانی برسانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: حمایت از رشته‌های مزیت‌دار صنایع‌دستی استان زمینه را برای جهانی‌شدن بازار فروش این محصولات فراهم می‌کند و خراسان جنوبی استانی بکر در حوزه‌های مختلف گردشگری و صنایع‌دستی است که با سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌توانیم زمینه جذب گردشگر، اشتغال و اقتصاد جامعه محلی را فراهم  کنیم.

او گفت: در ۱۱ شهرستان استان رشته‌های صنایع‌دستی خاص را به‌طور جامع تحت حمایت‌های آموزشی و پشتیبانی قرار داده‌ایم تا زمینه برای تولید آثار صنایع‌دستی فاخر و عرضه آن به بازار‌های داخلی و خارجی فراهم شود.

شاهورودی گفت: بحث بازاریابی و صادرات و وجود دلال و واسطه‌های فراوان از چالش‌های صنایع‌دستی استان است و در زمینه فروش تولیدات صنعتگران استان نیازمند حمایت هستیم.


بیشتر بخوانید


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: باید برای صادرات صنایع دستی، تولیدات صنعتگران استان را به سمت استاندارد‌های جهانی ببریم که در این زمینه آموزش هنرمندان صنایع‌دستی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

او گفت: هم اکنون صنایع دستی خراسان جنوبی به صورت چمدانی به کشور‌های آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس ارسال می‌شود.

شاهوردی گفت: در زمینه برندسازی و استاندارد سازی صنایع دستی خراسان جنوبی باید بیش از گذشته تلاش کنیم و تمام تلاش ما این خواهد بود که ویترین خوبی از صنایع دستی و ظرفیت‌های گردشگری استان در سطح ملی ارائه دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی کویر لوت را مهمترین ظرفیت گردشگری خراسان جنوبی، ایران و جهان دانست و گفت: در شهرستان فردوس هم به دنبال ایجاد آبگرم معدنی جدید با جذب سرمایه گذار هستیم.

سلیمانی مدیرعامل و رئیس هیأت امنای مجموعه صنایع‌دستی فاخر ایران نیز گفت: آماده‌ایم در مرکز کشور در خصوص ارائه محصولات صنایع‌دستی استان با واگذاری غرفه‌های مناسب زمینه را برای فروش بهتر مهیا کنیم.

او گفت: یکی از مشکلات مشترک تمام استان‌ها عدم فروش صنایع دستی است که تمام تلاش ما این است که صنایع دستی ایران را به بازار‌های جهانی وصل کنیم.

سلیمانی گفت: باید در تولیدات صنایع دستی استاندارد‌های جهانی رعایت شود که این کار فروش محصولات را راحت تر می‌کند.

مدیرعامل و رئیس هیأت امنای مجموعه صنایع‌دستی فاخر ایران گفت: ما آمادگی سرمایه‌گذاری در زمینه ظرفیت‌های گردشگری خراسان جنوبی را داریم و به این منظور تیمی را طی یک ماه آینده به استان اعزام می کنیم.

شریعتی‌فرد سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به اینکه صنایع دستی استان به خاطر عدم برندسازی خام فروشی می‌شوند، می‌توانیم از محل تسهیلات تکمیلی برای توانمندسازی افراد و فروش تضمینی منابع مالی را در نظر بگیریم.

او گفت: ظرفیت سه هزار فرصت شغلی در زمینه صنایع دستی در خراسان جنوبی وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.