جواد ابیشوند گفت: طی روزهای گذشته سه نفر با احتمال ابتلای به بیماری تب کریمه کنگو بستری شده بود که پس از تایید نهایی آزمایشگاهی، به عنوان بیمار قطعی شناسایی شده و هم اکنون تحت درمان قرار دارد.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین با اشاره به بستری هشت بیمار با احتمال ابتلای به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این استان می گوید: این افراد، به طریقه گزش کنه و تماس با دام آلوده مبتلا شده و با شروع علائم، ویزیت پزشک و انجام آزمایش اولیه، احتمال ابتلای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در مورد آنها تشخیص داده شده است.
به گفته او، مردم علائم ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) را جدی بگیرند.
ابیش زاده گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که همه ساله با شروع فصل گرما و فعالیت کنهها در کشور و اغلب در افرادی که در معرض تماس با دام، خون و ترشحات حیوان آلوده قرار میگیرند و یا افرادی که توسط کنه مورد گزش قرار میگیرند، مشاهده میشود.
او همچنین گزش با کنه هیالوما را یکی از روشهای انتقال این بیماری ذکر کرد و گفت: شهروندان در صورت مشاهده، نباید این کنهها را با دست له کنند.
او با تاکید بر لزوم رعایت نکات لازم برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری می گوید: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، از خرید گوشت از قصابیهای غیرمعتبر داخل شهر و نیز از خرید و استفاده از گوشت قصابیهای غیرمجاز کنار جادهها خودداری کرده و از ذبح دام در منزل به طور کامل پرهیز کنند.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بیان این که انجماد گوشت سبب از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نمیشود، گفت: گوشت مشکوک باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر، کلیه و قلب نیز باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد در داخل یخچال نگهداری شود.
ابیش زاده با توصیه به شهروندان برای پرهیز از مصرف گوشت تازه می گوید: شهروندان در صورت بروز علائم اولیه سرماخوردگی شامل تب، لرز، آبریزش بینی، درد بدن و یا مشاهده خونریزی غیرعادی در پی تماس با دام و یا گزش کنه، بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.