این روزها بحث بازار اجاره برای بسیای از مستاجران داغ داغ است و از سوی دیگر هم دولت با توجه به افزایش نرخ های اجاره همواره در حال آماده سازی و به روزرسانی بسته های حمایتی خود برای این بازار است.
پیش از این هم دولت برای کنترل بازار اجاره تمهیداتی را در نظر گرفته بود به طوری که در شورای سران سه قوه افزایش 25 درصدی نرخ اجاره را برای تهران در نظر گرفته بود که به گفته برخی از مستاجران این قانون هنوز در بسیاری از مشاوران املاک رعایت توسط موجران رعایت نمی شود.
وزارت راه و شهرسازی بسته جدیدی را در نظر گرفته که به هیئت دولت ارسال شد. در این بسته پیشنهاد شده که برای تشویق موجران به رعایت این قانون اقدامات تشویقی را در دستور کار خود قرار دهند.
در این بسته پیشنهاد شده است که برای موجران و مالکانی که قانون افزایش سقف 25 درصدی اجاره را رعایت کنند تسهیلات 80 میلیون تومانی جعاله برای ساخت و همچنین معافیت هایی از پرداخت عوارض ساختمانی در نظر گرفته شود.
از سوی دیگر در حوزه تسهیلات ودیعه مسکن هم اعلام شده که بسیاری از مستاجران به دلیل افزایش 18 درصدی نرخ بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن استقبال چندانی نمی کنند. بنابر این اتفاق وعده نظارت بیشتر برای جلوگیری از قراردادهای صوری و همچنین نحوه پرداخت وام داده شده است.
تماسی با چند موجر و مستاجر داشتیم تا بعد از اعمال قانون جدید اجاره، شرایط این بازار را بررسی کنیم.
یکی از موجران که واحد خود را در محدوده جنوب شهر به اجاره گذاشته بود می گوید: که بسیاری از موجران نرخ اجاره را رعایت می کنند اما با توجه به افزایش نرخ تورم و شرایط اقتصادی باید بسیاری از مستاجران هم مالکان را درک کنند.
او گفت: دولت هم باید در این زمینه حمایت هایی را از مالکان و موجران داشته باشد و یا حداقل بسته های تشویقی و یا اقدامات تشویقی و معافیت های مالیاتی را در این خصوص برای ما مالکان در نظر بگیرد که در این خصوص همکاری مالکان هم برای رعایت قانون بیشتر می شود.
پیش از این هم وزیر راه وشهرسازی درباره رونمایی از بسته جدید گفته بود: با کمک این مصوبه حدود ۸۰ درصد مستاجران ملزم به جابه جایی نیستند و تنها حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد از جمعیت مستأجران نیاز به جابه جایی دارند.تمامی واحدهای املاک کشور پیش از این با کد رهگیری در سامانهای در وزارت صمت باید به ثبت میرسید که مقرر شده این سامانه به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود، با قرارگیری این سامانه در زیرمجموعه وزارت راه وشهرسازی به اطلاعات مهمی دست پیدا خواهیم کرد که برای برنامهریزی به منظور نظارت و کنترلهای لازم در بازار اجاره مسکن سالهای آتی کمک خواهد کرد.
آقای عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره مشاوران املاک گفته بود که هیچ ابزار نظارتی و اجرایی بر روند نرخ اجاره وجود ندارد چرا که مشاوران املاک کشور تحت پوشش هیچ سامانه ای نیستند بنابراین مصوبه اجاره ۲۵ درصدی در این شرایط بی معنی است چراکه هیچ نظارتی در این بازار وجود ندارد.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور مشاوران املاک هیچ مسئولیتی در این حوزه ندارند بنابراین دولت باید در این زمینه تمامی مشاوران املاک را تحت پوشش سامانه قراردهند و با این اقدام می توان به قیمت گذاری در این بخش و جلوگیری از تخلفات دراین زمینه امیدوار بود.
او می گوید: در این شرایط مستاجران برای شکایت از تخلفات در حوزه افزایش اجاره بها به هیچ ارگانی از جمله شورای حل اختلاف نمی توانند شکایت کنند چراکه مشاوران املاک مسئولیتی در این حوزه برعهده ندارند.
براساس این گزارش با توجه به آنکه حدود یک ماه از فصل جابه جایی مستاجران گذشته است بنابراین باید دولت در این بخش نظارت های خود را بر اجرای هرچه سریعتر ودقیق تر آن تشدیدکند تا شاهد بهبود وضعیت بازار اجاره باشیم .
البته به گفته بسیاری از کارشناسان هم اکنون تلاطم های بازار اجاره درمقاسیه با فصل بهار کاسته شده و با توجه به قوانین سخت گیرانه برای کنترل نرخ هاو تمدید خودکار اجاره بها و همچنین جلوگیری از تخلیه مستاجران این روزها شاهد کاهش تنش در بازار اجاره بهبود فضای این بازار در مقایسه با هفته های گذشته هستیم.
گزارش از محبوبه کباری
تخلیه کردم ۳ برابر قیمت من دادش یکی دیگه.
برای من نوشته که باید دوباره در سال جدید کد رهگیری بگیرم.
رفتم بنگاه و کافی نت (جهت گرفتن کد رهگیری جدید) و ۵۰۰ تومن پیاده شدم.
الان در سایت مسکن نوشته که:"وام ودیعه مسکن به روستاییان تعلق نمیگیرد"!!!
اول اینکه اینجا که من نشسته هستم، شهرک هست نه روستا.
[شهرک شقایق ۴۷۶ واحدی ساری].
درضمن، مگه کسی که در روستا هست و مستاجر هست، گناه کرده که توی روستا اجاره کرده؟!!!!
حتما پول نداشته که رفته روستا.
دولت اجازه دارد مصالح اولیه ساختمان را جند برابر گران کند اما مالکان حق افزایش کرایه منزل خود را ندارند؟!
عمل کو؟
وزارت راه و مسکن سامانه https://124.ir
را برای شکایت مستاجران از صاحبخانه هایی که سقف افزایش اجاره را رعایت نمی کنند، معرفی کرده است.
تنها راه دادن وام بلند مدت بدون سود به مستاجران برای خرید مسکن
دولت جلوی تورم بطور کلی میگرفت تا صاحب خونه ها زبونشون دراز نباشه الان یک متر رنگ پلاستیک شده متری 35 هزار تومان روغن خوارکی 14 هزار تومانی شده 63 هزار تومان
1- میزان املاک تحت تملک هر فرد و نهاد مشخص میشه تا متناسب با اون مالیات گرفته بشه
2- قیمت گذاری ها برای خرید و فروش و رهن و اجاره به طور سیستمی انجام میشه
3- سوداگران بازار مسکن شناسایی میشن و دستشون کوتاه میشه
مهمتر اینکه این سامانه باید ارتقا داده بشه تا در اون علاوه بر مسکن سایر موارد تملیکی هم درج بشه مثل زمین کشاورزی و باغی و کلیه محصولات مرتبط، خودرو، سکه، ارز، حساب بانکی، کارخونه و ... اینطوری توی هیچ کالایی حباب قیمتی ایجاد نمیشه و هیچ دلالی نمیتونه یک شبه چند خودرو، سکه، ارز، محصول کشاورزی و هر چیز دیگه ای رو انباشت کنه و بعد یه مدت با قیمت بالاتر بفروشه و تورمی هم ایجاد نمیشه. با این راه دولت هم میتونه متناسب با دارایی افراد نسبت به اخذ مالیات اقدام کنه و مهمتر اینکه نیاز واقعی بازار توی هر چیزی رو شناسایی کنه و متناسب با نیاز بازار منابع رو مدیریت کنه
مسکن و شهر سازی هیچکاری نکرده و شاید هم نمی تواند .خیلی خیلی اوضاع خراب در مورد اجاره
وقتی دولتی که باید حداقل شرایط خانه دار شدن مردم را تسهیل کنه، داره وام ودیعه رو با 18 درصد سود به مردم میده یعنی دولت داره از بدبختی مردم کمال سوء استفاده رو میکنه و کیسه خودش رو با سود وام (ربا) پرمیکنه.
همين وام ١٠٠ ميليوني وديعه مسكن، اصلا خبر داريد كه بانك ها بيشترشون منكر بخشنامه ميشن؟ كدوم وام. تازه از هفت خوان ضامن و بقيه چيزها هم كه بگذريم.. ١٨ درصد سود خيلي زياده اين چه جور كمك به مستاجره كه بانك در نهايت بيشتر منفعت ميبره ازش تا مستاجر.
اي بابا، اينجا هيچ چيز درست شدني نيست.
حباب رو غن که خودش یهو 400 درصد گران کرد
حباب شیرو لبنبات که 100 در صد گران کرد
حباب قند و شکر که 100 درصد گران کرد
حباب خدمات پزشکی که سر به فلک کشیده
حباب خودرو و قطعات خودرو که از 2سال ژیش هر 4 ماه 30 درصد گرون میشه (سالی بیش از 100درصد)
حباب بلیت اتوبوس و قطار اجاره مسافرخانه و هتل
حباب گوشت که نسبت به مدت مشابه ژارسال100درصد گران شده
حباب برنج که نسبت به مدت مشابه ژارسال 300درصد گران شده
و...
حالا نمیدونم این اقایون چرا فکر میکنند حباب و گرانی فقط در بخش مسکن هست
اهان اقلام بالا که ذکر شد مربوط به خود اقایون یا اقازاده هاشون هست که دستی برقضا دارند یا وارد کننده هستند به کسی ربطی ندارد گران میشود ولی در بحث مسکن در دست مردم هستند مسوولین اجازه دارند سرکش بکشن و قیمت گذاری کنند
خیلی از صابخانه ها اجاره هارو نوجومی بردن بالا
دولت از هیچی خبر نداره
مثل صاحبخانه که یک دفعه یک ونیم برابر از ما اجاره خواست و بخاطر همین موضوع دارم تخلیه میکنم
بهترین کار
اول حذف گزینه املاک در برنامه دیوار هست
دوم حذف مشاوران املاک
یه سامانه ایجاد کنند زیر نظر قوه قضاییه که خانه های خالی رو برای فروش و اجاره اونجا آگهی کنن
یکی از عوامل گرانی برنامه دیوار هستش.
یکی از اصل های اسلام به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی است ، یعنی اگر ثروتمندی از راه حلال ثروت اندوخته باشد و مرفه باشد ، این حق او است و کسی اجازه تعرض ندارد ،
به نظر من به رسمیت شناختن این قانون اسلام ،
هم تبلیغ دین است ،
هم راه درست جریان پول ،
اینکه اسلام به کار و تلاش اصرار دارد ،
اهمیت کارگر و کار طاقت فرسا نیست ،
چرا که بهشت سرسار از نعمت های آسان است ،
بلکه این موضوع اهمیت نعمت و قضا و قدر خدا است ،
پیمان اشراقی.
یعنی نه فروشنده واقعی هست نه خریدار واقعی، همه دلال هستند. با متری 13 میلیون از مردم میخرن و با متری حداقل 17 میلیون میفروشن. اگه درماه دو تا واحد 100 متری معامله کنن میشه 800 میلیون سود. بعد دولت کاری به اونا نداره ولی 10 درصد حقوق 7 میلیونی من رو بعنوان مالیات میخوره.!!!!!