فولیان در جلسه پیشگیری از اعتیاد دادگستری گفت: مصرف مواد در بسیاری از مسائل اجتماعی آثار غیر قابل جبرانی دارد و یکی از ۳ عامل طلاق و موجب افزایش ۶۰ درصدی پروندههای قضایی شده است.
بخش زیادی از زندانیان گرفتار اعتیاد هستند و سونامی ویرانگر مواد باعث از بین رفتن سرمایه اجتماعی و تضعیف حقوق شهروندی شده است.
سرقت، کارتن خوابی، خودکشی، کودک آزاری و همسر آزاری ناشی از مصرف مواد است.
باید در پیشگیری و مبارزه برنامه ریزی هدفمندی داشته باشیم چرا که رویکرد مجازات گرایانه در اعتیاد جوابگو نیست و برای کاهش آن باید به سراغ درمان و حمایتهای اجتماعی رفت.
باید بین دستگاهها هم افزایی و تعامل صورت بگیرد تا این آسیبها کاهش پیدا کند. بهزیستی ایراداتی به مرکز ماده ۱۶ واقع در الوند که اسفند برای ساماندهی معتادان متجاهر با ظرفیت ۵۰۰ نفر افتتاح شد وارد کرده است و دادستان فرصت ۳ ماه برای گرفتن مجوز داده بود، اما انجام نشده است.
قنبری کارشناس غربالگری بهزیستی هم گفت: ۱۰۳۷ معتاد متجاهر در استان دستگیر و بیش از ۲۰۰ نفر از آنها به کمپ ماده ۱۶ ارجاع داده شدند.
دهباشی پور مدیر کل بهزیستی هم گفت: کمپ ماده ۱۶ از ابتدای شروع به کار از سال ۱۴۰۰ با مشکلاتی مواجه است، سهم ۵۰ عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر کاملا محقق شده، اما بخشی از سهم شهرداریها کامل تامین نشده و برای تهیه مایحتاج روزانه مشکل داریم.
رحمانی دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر گفت: برای راه اندازی این مرکز ۴ میلیارد تومان هزینه شده و پرداخت اعتبارات از شهریور ماه شروع میشود و باید شهرداریها پای کار بیایند و دستگاه قضا باید برای روند دریافت مجوز زمان مجدد تعیین کند.
کبیری معاون سیاسی امنیتی استاندار هم گفت: مشکل خاصی برای ادامه کار وجود ندارد با رفع نقصها و اراده برای پیگیری میتوان به ادامه کار پرداخت.