مجله اکونومیست در نگاهی تحلیلی به دوران نخست وزیری بوریس جانسون آن را بدترین و پرچالشترین دوران نخست وزیری در تاریخ انگلیس نامیده و بوریس جانسون را فردی غیرمعمول برای سمتی سیاسی دانسته است.
نیویورک تایمز نیز در مقالهای مفصل به ابعاد وقایعی که به استعفای اجباری جانسون منجر شده پرداخته و میگوید: رسواییهای اخلاقی و اشتباهات سیاسی جانسون بالاخره کار دستش داد. این رسواییها به جایی رسید که جانسون راهی جز کناره گیری از سمت خود نداشت.
جانسون پس از استعفا از خانه شماره ۱۰ میرود؟
این روزنامه آمریکایی مینویسد که جانسون حتی زمانی که تحت بیشترین فشارها از سوی احزاب مختلف داخلیست هم دست از شوخی برنمی دارد. به گفته نیویورک تایمز جانسون تنها نخست وزیری است که میگوید استعفا میدهد، ولی خانه شماره ۱۰ را ترک نمیکند!
البته این گزینه تا زمانی که جانشینی برای جانسون انتخاب نشده منطقی است و باید به همین شکل باشد، اما مشکل از زمانی آغاز میشود که جانسون با وجود انتخاب فردی برای نخست وزیری هم به خواسته خود پافشاری کند.
اما به گفته پایگاه خبری سی ان بی سی نیوز به دلیل بالا بودن سطح نارضایتی از عملکرد سیاسی جانسون در طول این سالها ممکن است اعضای احزاب مختلف حتی حضور وی برای مدت چند روز در ساختمان نخست وزیری تا زمان مشخص شدن جانشینش را هم تاب نیاورند.
کواسی کوارتنگ، وزیر بازرگانی انگلیس یکی از این افرادی است که به شدت نگران باقی ماندن حتی چند روزه جانسون در سمت نخست وزیری است. وی در توئیتی که پس از اعلام استعفای جانسون منتشر کرده نوشته: جانسون باید در کوتاهترین زمان ممکن جا به جا شود. در کوتاهترین زمان باید جانشینی برای او پیدا کنیم. او فرد خطرناکی برای سیاست ما بود.
موج انتقادها به عملکرد بوریس جانسون به عنوان نخست وزیری از حزب محافظه کار به حدی بالا بود که تنها ساعاتی قبل از استعفای جانسون روزنامهها و مجلههای سیاسی انگلیس با واژه "آخر بازی" به استقبال کناره گیری نخست وزیر از قدرت رفتند.
گاردین در گزارشی مفصل استعفای سوناک و جاوید از کابینه را تیر خلاصی برای دولت جانسون دانسته و گفته "آخر بازی" شاید این بار به نفع جانسون تمام نشود.
در این روزنامه میخوانیم: فضای سیاسی داخل انگلیس به هیچ عنوان به نفع جانسون نیست. بسیاری از نمایندگان حزب محافظه کار مخالف عملکردهای او هستند و بارها از نخست وزیر خواسته بودند که کناره گیری کند. گاردین میگوید: شرایط به نحوی پیش رفت که جانسون دیگر راهی جز رفتن نداشت.
بیشتر بخوانید:
بوریس جانسون رسما استعفای خود را اعلام کرد
شبکه اسکای نیوز در گزارشی در مورد استعفای جانسون گفت که دوران نخست وزیری جانسون ۱۰۷۷ روز بود تقریباً برابر با نخست وزیری نویل چمبرلین که او هم ۱۰۷۸ روز بیشتر نخست وزیر نبود و هر دو به خاطر عملکرد ضعیفشان مجبور به استعفا شدند.
بسیاری از رسانههای غربی از جمله روزنامه گاردین کرونا و جنگ اوکراین را دلیل اصلی مشکلات پیش آمده برای جانسون میدادند. این روزنامه مینویسد چالشهایی که برای اعمال محدودیتهای کرونایی در داخل انگلیس وجود داشت و نیز تاثیرات اسفناک جنگ اوکراین هر دو تیشهای بود که به ریشه کابینه جانسون خورد و در نهایت او را وادار به کناره گیری کرد. بسیاری از رسانههای غربی پس از اعلام رسمی استعفای جانسون از نخست وزیری نوشتند که حتی عکسهای یادگاری که جانسون با زلنسکی در سفرش به اوکراین هم گرفت نتوانست برای او کاری انجام دهد. بسیاری از منتقدان او در داخل انگلیس سفر اخیر نخست وزیر به اوکراین را نمایشی سیاسی خوانده بودند و آن را در شرایطی که انگلیس خود با مشکلات عدیده اقتصادی و سیاسی رو به روست بی معنا تلقی کرده بودند.
"تابستان داغ" انگلیس با رفتن جانسون آغاز شد
روزنامه گاردین در شمارههای اخیر نوشته بود مردم باید در انتظار تابستانی داغ برای انگلیس باشند و دلیل آن را نیز تورم و بحران اقتصادی شدید در این کشور اعلام کرده بودند. این پیش بینی در حالی مطرح شده بود که هزاران انگلیسی روز شنبه به خیابانها ریختند و به اوضاع اقتصادی این کشور و بالا بودن بی سابقه تورم اعتراض کردند.
این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود نوشته بود که واکنش کند جانسون به اعتراضات مردمی و بی پاسخ گذاشتن آنها و در عوض پرداختن به نمایشهای سیاسی موجب شد حتی طرفدارانش هم در مدتی کوتاه به مخالفان وی تبدیل شوند و برای اینکه بتوانند جایگاه سیاسی خود را در حزب محافظه کار حفظ کنند تن به استعفاهای ناخواسته بدهند.
اندرو بیلی، رییس بانک مرکزی انگلیس در روزهای اخیر پیش بینی کرده بود که ممکن است اقتصاد این کشور به دلیل شوک بی سابقه از تورم ناشی از افزایش قیمت سوخت قبل از سایر اقتصادها در اروپا به مرز فروپاشی برسد و مشکلات جدی برای این کشور رقم بزند.
بسیاری از نمایندگان احزاب در انگلیس پس از اعلام استعفای وی اظهار خوشحالی کردند و گفتند که این میتواند خبر خوبی برای این کشور باشد و شاید گشایشی برای آینده سیاسی در انگلیس بتوان برای آن متصور شد.
اکنون بوریس جانسون در حالی از سمت خود کناره گیری کرده است که بسیاری در داخل این کشور او را مقصر اصلی تمام دروغ پردازی ها، رسواییها و کلاهبرداریها در مقیاسهای بزرگ میدانند. بسیاری در انگلیس میگویند نظام سیاسی این کشور در تابستانی که شاید برای مردمش به تابستانی با خبرهای داغ تبدیل شود دچار تحولاتی بی سابقه شود که ممکن است سمت و سوی این کشور را تغییر دهد؛ اما عدهای هم معتقدند ریشه این مشکلات بسیار عمیقتر از آن است که با تغییراتی هر چند به ظاهر بزرگ در سطح نخست وزیری بتوان امید به بهبود و اصلاح آن داشت.
شرق و غرب فرقی نمیکنه
چرا ما باید برسر غرب و شرق باهم دشمنی کنیم
مدیر سایت نترس منتشر کن این کفتارها تاکنون بسیاری از هموطن های ما را کشتن
با این وضعیت اروپا؛ بعدی هاهم در راه هستند
حالا بشینن و پوتین مسخره کنند ...