ابراهیم شیرانی گفت: ۲۰ هکتار از اراضی شهرستان شهرکرد به کشت گل گلایول اختصاص یافته است.
گل گلایول یکی از شناختهشدهترین انواع گلها است که اکثر افراد با آن آشنایی دارند و حداقل یک بار آن را خریداری کردهاند. این گل شکوفهدهی خوبی دارد و به صورت مستمر به شما گلهای زیبایی میدهد، به همین دلیل میتواند یکی از بهترین انتخابها برای کاشت در گلدان و یا باغچه خانه شما باشد.
پارسال یک کشاورز بروجنی با مشارکت سرمایه گذار گرگانی نخستین بار در چهارمحال و بختیاری، اقدام به کاشت این گل زیبا در سطح ۵ هکتار از زمینهای کشاورزی بروجن کرد.
شیرانی پیش بینی کرد: از سطح ۲۰ هکتار زمین کشاورزی در شهرستان شهرکرد ۶ تا ۷ میلیون شاخه گل برداشت شود که هم به مصرف داخل استان چهارمحال و بختیاری میرسد و هم به استانهای همجوار و بویژه اصفهان، تهران و خراسان رضوی خواهد رسید.
شیرانی میگوید: کشت گلایول در استان چهارمحال و بختیاری کیفیت مطلوبی دارد و از نظر تغییر الگوی کشت نیر از جمله محصولات زراعی کم آب و جایگزین خوبی برای محصولات آب بر است ضمن اینکه از نظر اقتصادی ارزآوری بالایی دارد و موجب اشتغالزایی پایدار خواهد شد.
کشت گلایول از نیمه اردیبهشت ماه در استان چهارمحال و بختیاری آغاز میشودو بر اساس زود و یا دیر رس بودن ۶۰ تا ۷۰ روزه و یا ۱۲۰ روزه به ثمر مینشیند.
به گفته ابراهیمی، به دلیل دوری بازار مصرف تهران و خراسان، و حفظ کیفیت گلها تا رسیدن به مصرف کننده، محصول به صورت غنچه چیده میشود.
بیشتر بخوانید
غلامعباس رئیسی کارشناس مسئول تولیدات گلخانهای و گیاهان زینتی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه در هر متر مربع ۳۰ تا ۳۵ گل برداشت میشود و قیمت متوسط فروش هر شاخه گل از کشاورز بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است هر متر مربع کشت گلایول به صورت ناخالص ۳۰۰ هزار تومان درآمدزایی برای کشائورز دارد که در هر هکتار ۳ میلیارد سوددهی ناخالص کشاورز خواهد بود.
رئیسی میگوید: ارتفاع بالای استان چهارمحال و بختیاری از سطح دریا، حجم نور زیاد به دلیل داشتن روزهای آفتابی و شبهای خنک که موجب اختلاف دمای شب وروز میشود باعث بهبود کیفیت گل گلایول در این استان میشود.
به گفته رئیسی پیاز گلایول از کشور هلند به ایران وارد میشود و رقم کشت شده این گل در استان چهارمحال و بختیاری آمستردام در رنگهای سفید، قرمز و زرد است.
کشت در فضای باز از دیگر شاخصهای متفاوت کشت گلایول در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به گلهای دیگر نظیر رُز است که باید در شرایط گلخانهای تولید شود.
تولید گل و گیاهان زینتی از مهمترین صنعتهای کشاورزی در جهان است و گلایول جزو ۱۰ گل کشت شده در دنیا است.
محمد جواد عسگری هفشجانی تولید کننده گلایول در شهرستان شهرکرد است که خود گل فروشی دارد و نخستین بار در شهرستان شهرکرد اقدام به کشت گلایول در مساحت ۲۰ هکتار کرده استکی گوید: از فروردین ماه ۵۰ نفر در زمین کشاورزی او مشغول فعالیت هستند.
عسگری، روش آبیاری تیپ را در مزرعه خود اجرا کرده است وحمایت برای تهیه کود و سم خواسته او از مسئولان جهاد کشاورزی است.
عکاس: حمید رضا حبیبیان