رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران گفت: تعرفه گمرکی در صنعت خودرو و لوازم خانگی مانعی برای رشد شرکت‌های دانش بنیان است.

آقای علیرضا کلاهی گفت: طبق قانونِ جهش تولیدِ دانش‌بنیان، شرکت‌هایی که الزامات اولیه مانند بورسی یا فرابورسی را دارند، می‌توانند قسمتی از سودشان را در قالب مراکز تحقیق و توسعه پروانه دار برای ایجاد فناوری در شرکت‌ها دانش بنیان هزینه و آن را به صورت مستقیم از مالیات کسر کنند، اما دانش بنیان شدن توسط شرکت‌ها به علت ضعف نیروی انسانی، سود حاصل از رانت و ساختار کنونی دشوار است.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: تولید کنندگان در صنعت خودرو و لوازم خانگی از تعرفه گمرکی سود می‌برند، به علت این ساختار شرکت‌های فعال در این صنایع علاقه‌ای به تولید دانش بنیان ندارند. از سوی دیگر حاشیه سود بالا در صنعت فلزات و پتروشیمی انگیزه‌ای برای توسعه فناوری شرکت‌ها نمی‌گذارد. با این وجود، ابلاغ قانون معافیت از مالیات در ازای صرف همان هزینه برای گسترش فناوری، قدمی رو به جلو برای شرکت‌های دانش بنیان است.

به گفته آقای کلاهی، عمده سود و رشد صنایع کشورمان مانند؛ فلزات و پتروشیمی از طریق تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار است، اما کشور امارات در صنعت آلومینیوم با اتکا به دانش بنیانی توانست تولید خود را به سه میلیون تن بدون ایجاد آلودگی برساند، اما ایران با سابقه ۶۰ سال در این صنعت برای تولید، متوسل به کشور چین شده است.


بیشتر بخوانید 


بر اساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان که پس از تصویب در مجلس از اردیبهشت ۱۴۰۱ اجرایی شد، معادل هزینه انجام‌شده برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه این شرکت‌ها، به‌عنوان اعتبار مالیاتی آن‌ها محاسبه می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار