عزیز نوری مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه گفت : راه ورود به اشتغال مهارت است یعنی کسی تا مهارت نداشته باشد نمیتواند به اشتغال ورود پیدا کند و تنها موضوعی که میتواند در بحث کسب و کار تأثیر ۱۰۰درصد داشته باشد آموختن مهارتهای فنی و حرفهای است.
وی با اشاره به آما بالای بیکاری دانشآموختههای دانشگاهی، گفت: این دسته از دانش آموختهها از آنجا که فقط علم کسب کردهاند، مهارت خاصی ندیدهاند بنابراین امکان ورود به بازار کار ندارند لذا باید آموزش فنی و حرفهای را فرا گیرند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط استان و کمبود صنایع بزرگ راه ورود به اشتغال پرداختن به مشاغل خرد است که علاوه بر مراکز دولتی در سطح استان آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای هم مکمل و تکمیل کننده آموزشهای بخش دولتی هستند. اکثر آموزشها در زمینه مشاغل خدماتی است که راهاندازی آن ساده است.
وی ادامه داد: حدود ۵۳ درصد از جمعیت استان در شهرستان کرمانشاه است به تبع آن بیشترین سهم را از آموزشگاهها دارد، البته در تمامی شهرستانهای استان مراکز خوبی از فنی و حرفهای داریم حتی در روستاها متناسب با تقاضای دهیاران و شورای روستا و جمع کردن تعدادی کارآموز آموزش فنی و حرفهای ارائه میشود.
نوری افزود: سیاست دولت حفظ سکونت در روستاها است این سکونت زمانی محقق میشود که فرد در روستا شغلی داشته باشد، در روستاها با هزینه کم میتواند برای ایجاد اشتغال سرمایهگذاری کرد.
وی تصریح کرد: کسانی که در مرکز آموزش فنی و حرفهای در راستای کسب مهارت آموزی ورود میکنند بعد از طی گذراندن مراحل آموزش موفق به اخذ گواهینامه میشوند و با همین گواهینامه مجوز اشتغال از قبیل مشاغل خانوادگی کسب پروانه و ... را دریافت و میتوانند از تسهیلات برای رونق کسب و کار خود بهرهمند شوند.
نوری یادآور شد: در حوزه نفت و گاز برای اولین بار در سطح منطقه و کشور از متقاضیان سنین بین ۲۰ تا ۴۰ سال ثبتنام داریم در این راستا حدود یکهزار نفر در استان آموزش خواهند دید تا به کارگیری نیروهای متخصص و ماهر بومی در شرکتهای پتروشیمی استان مرهمی بر درد بیکاری شود .