اخیرا یک مخترع آمریکایی توانست رابطهای مغز و کامپیوتر را طراحی کند. براساس گزارشها، دانشمندان و پزشکان در حال آزمایش این رابطها بر روی بیماران هستند.
به گزارش سایت digitaltrends، به تازگی یک مخترع ناشناس در حوزه فناوری توانسته رابطهای مغزی و کامپیوتر را تولید کند و برای نخستین بار در مغز انسان بکارد. این رابطها به پزشکان در حل بسیاری از مشکلات پزشکی کمک به سزایی میکنند.
براساس گزارشها، Stentrode یک شبکه الکترودی است که پزشکان توانستند از طریق سیاهرگ گردن بر روی مغز بیماران بکارند. این کاشت بدون سوراخ کردن جمجه و جراحی مغز انجام شد به همین علت پزشکان سراسر دنیا میتوانند بدون عمل کاشت رابط را انجام دهند. دانشمندان در حال آزمایش این رابطها برای امنیت بیماران هستند.
رابطهای مغزی همراه با پروتز عصبی، brain.io، سیگنالهای Stentrode به صورت بی سیم به یک رابط کامپیوتری منتقل میشوند تا امکان کنترل تلفن هوشمند، تبلت یا رایانه برای بیماران معلول و فلج را فراهم کنند.
بیماران در استرالیا برای اولین بار رابط کامپیوتر مغزی Synchron را برای آزمایش BCI دریافت کردند. بیماران پس از ۱۲ ماه استفاده آزمایشی از این رابطها هیچ عارضه جانبی نداشتند. پس از کاشت و آموزش، افراد معلول میتوانند از گوشیهای هوشمند استفاده کنند به عنوان مثال برای مخاطب خود در شبکههای اجتماعی پیامی بفرستند یا خرید آنلاین انجام دهند.
در ۶ جولای ۲۰۲۲، اولین بیمار آمریکایی رابط استنترود را دریافت و از طریق این دستگاه سیگنالهایی را به کامپیوتر و گوشی هوشمند ارسال کرد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این فناوری باعث بهبود وضعیت ارتباطی بیماران میشود. همچنین رابط Synchron برای تعداد زیادی از بیماران مقرون به صرفه خواهد بود.
بیشتر بخوانید