در مطلب زیر علل اختلال‌ اینترنت را در گفت وگو با وزیر ارتباطات بررسی کردیم.

گلایه‌های گسترده مردم از کیفیت اینترنت طی ماه‌های اخیر بسیار تکرار شده و وزارت ارتباطات هم دلیل آن را توسعه نیافتن کافی زیرساخت‌ها طی سال‌های گذشته دانسته و اعلام کرده است که با توسعه شبکه فیبر نوری، این مشکل را حل خواهد کرد.

پاسخ وزیر ارتباطات
دکتر «عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این باره می‌گوید: دولت سیزدهم پروژه فیبر نوری را با جدیت پیگیری می‌کند تا شاهد سرعت‌های چندده برابری باشیم، این پروژه در ۱۰ مرکز استان آغاز شده و تعداد خانوار‌های تحت پوشش آن، که در ابتدای دولت ۵۰۰ هزار خانوار بود، هم‌اکنون به دو میلیون رسیده و تا پایان امسال هم به ۵ میلیون خانوار خواهد رسید.

دولت هم پایین بودن سرعت را قبول دارد
یک علت اصلی گلایه‌های مردم، مشاهده مقایسه سرعت اینترنت کشورمان با دیگر کشورهاست که بر اساس سنجش‌های بین‌المللی مشخص می‌شود. البته وزیر ارتباطات هم این مشکل را قبول دارد و در پاسخ به سوال خراسان درباره کاهش ۴ رتبه‌ای سرعت اینترنت ایران نسبت به سایر کشور‌ها به گواه سایت اسپیدتست، اظهار می‌کند: در سرعت اینترنت ثابت اصلا وضعمان خوب نیست و رتبه ما بالا نیست، البته سرعتمان از ۹ مگابیت بر ثانیه در یک سال قبل هم‌اکنون به ۱۰.۵ رسیده با وجود این، افزایش سرعت در سایر کشور‌ها بیشتر بوده است.

زارع پور: نسخه شفابخش، همان فیبر نوری است
زارع پور درباره وضعیت اینترنت همراه هم می‌گوید: در اینترنت تلفن همراه وضعیت‌مان بهتر بوده و از ۲۱ به ۲۸ مگابیت بر ثانیه رسیده‌ایم؛ البته نسخه شفابخش همان فیبر نوری است چراکه برای توسعه شبکه ۵G هم وجود فیبر نوری لازم است.

۲ مشکل در حوضچه‌های مخابراتی
سوال دیگر خراسان از وزیر ارتباطات دولت سیزدهم، ماجرای اختلالات گسترده اینترنت، به ویژه اختلالات دو هفته گذشته است که زارع پور در این باره می‌گوید: بعد از دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به این موضوع، ما تیمی را مامور کردیم که دو حادثه مربوط به این موضوع را بررسی کند؛ نتیجه آسیب‌شناسی اولیه هم این بود که برخی مراکز مخابراتی و حوضچه‌ها طراحی درستی نداشته یا نگهداری حرفه‌ای ندارند و این تیم موظف شد همه مراکز و حوضچه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی را بررسی کند و اگر موارد مشابه هست، برطرف کند که شاهد اتفاق مشابه و کند شدن سرعت اینترنت نباشیم.


بیشتربخوانید


«فرامرز رستگار» دبیر سندیکای مخابرات ایران اظهار می‌کند: اگر بخواهیم دلیل مشکلات فعلی اینترنت کشور را ریشه‌یابی کنیم، علت اصلی آن تمرکز روی توسعه اینترنت همراه و غفلت از اینترنت ثابت است، آن هم به این دلیل که طی سال‌های گذشته اپراتور‌های تلفن همراه اوضاع مالی بسیار خوبی داشتند و بخشی از سودهایشان را به عنوان فرصتی برای کاهش تعرفه اینترنت استفاده می‌کردند و این کار سبب شد اپراتور‌های اینترنت ثابت توان رقابت نداشته باشند و اقدامی برای توسعه شبکه انجام ندهند.

رستگار اظهار می‌کند: متولیان وزارت ارتباطات طی سال‌های قبل ادعا می‌کردند که جهان به سمت اینترنت همراه رفته و ما هم باید همین راه را برویم؛ در صورتی که ما بار‌ها در جلسات مطرح کردیم که اتفاقا کشور‌های صنعتی و پیشرفته، زیرساخت اینترنت ثابت خودشان را تقویت کرده‌اند و در کنارش اینترنت همراه را هم توسعه داده‌اند. او ادامه می‌دهد: از هر جنبه، حتی از نظر امنیتی و پایداری شبکه هم توسعه اینترنت ثابت معقول‌تر است؛ چرا که اینترنت همراه ایمنی و تاب‌آوری کافی را ندارد و در سال‌های گذشته و همین روز‌ها هم بار‌ها دیده‌ایم که به دلیل افزایش بار شبکه، سرعت مورد استفاده مردم بسیار نامطلوب شده است. دبیر سندیکای مخابرات می‌گوید: ما بار‌ها اعلام کرده بودیم قبل از این‌که کمیت و کیفیت اینترنت کشور، در زندگی روزمره مردم احساس شود، باید برای آن فکری کرد، اما به این هشدار‌ها توجهی نشد و به شرایط امروز رسیدیم.

به وزیر اعلام خطر کرده ایم
رستگار توسعه شبکه فیبر نوری را لازم و پیگیری‌های وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در این زمینه را قابل تقدیر می‌داند، اما مدعی است: متاسفانه اطلاعاتی که به آقای وزیر داده می‌شود، مطابق واقعیت‌ها نیست و فقط به عنوان یک گزارش کار است، در صورتی که پیشرفت پروژه مطلوب نیست و ما هم به ایشان اعلام خطر کرده‌ایم که با این شرایط، وعده‌هایی که برای بهبود اینترنت به مردم داده‌اید عملی نخواهد شد و به مشکل برمی‌خورید. وی ادامه می‌دهد: اعتباراتی که برای این پروژه بزرگ لازم است ابدا پاسخگو نیست و دولت باید برای تامین آن فکری کند، چرا که مطمئنا اپراتور‌های بخش خصوصی نه سرمایه کافی برای آن دارند و نه در صورت داشتن سرمایه این کار را انجام می‌دهند، به این دلیل که از نظر منطقی برایشان برگشت سرمایه نخواهد داشت.

انحصاری که در ظاهر نیست، ولی هست
از دبیر سندیکای مخابرات درباره مشکل انحصار در توسعه شبکه فیبر نوری هم می‌پرسم و او پاسخ می‌دهد: شرکت مخابرات در سال‌هایی که هم پولدار و هم زوردار بود، بسیاری از فضا‌های شهری را با قرارداد تجهیزات و زیرساخت‌های خود در اختیار گرفت و تا مدت‌ها فیبر نوری در انحصار این شرکت بود، حالا هم اگرچه گفته می‌شود این انحصار برداشته شده، اما به شکل دیگری وجود دارد. رستگار در این باره تصریح می‌کند: در بسیاری از خیابان‌ها و معابر اصلی شهر‌های کشور، لوله‌گذاری‌های متعدد مخابرات انجام شده و به همین دلیل شهرداری‌ها هم اجازه حفاری جدید را نمی‌دهند، بنابراین اپراتور‌های دیگر اگر هم بخواهند در این فضای رقابتی کار کنند، باز باید با مخابرات همکاری داشته باشند که این شرکت هم با تعیین تعرفه‌های نامتعارف، به نوعی امکان حضور دیگر شرکت‌ها را منتفی می‌کند.

نگرانی از تکمیل زیرساخت و نبود پهنای باند
او به یک مشکل و نگرانی دیگر هم اشاره می‌کند و می‌گوید: پهنای باند یک نیاز وارداتی در کشور ماست و طبیعتا نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم؛ نگرانی ما برای آینده این است که بر فرض، زیرساخت‌هایی مانند فیبر نوری هم توسعه پیدا کند، اما اگر دولت پهنای باند را به میزان کافی و لازم تامین نکند، آن وقت مشکل بیشتر می‌شود چون، طبق وعده‌های دولت همه به فیبر نوری دست پیدا کرده‌اند و اینترنت پرسرعت و باکیفیت می‌خواهند، اما با کمبود پهنای باند مواجه می‌شوند.

منبع: روزنامه خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۲:۰۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۱
من هر شب لعنت میفرستم آخه این چه وضعشه دیگه
معمولی ترین کار ها رو هم نمیشه انجام داد
کجای دنیا همچین وضعیه
Iran (Islamic Republic of)
یگانه رمضانی
۱۱:۳۱ ۱۸ شهريور ۱۴۰۱
چرا ملت رو نفهم فرض کردی آققای دکترررررر؟
پینگ بالای سایتهای خارجی دلیلش اختلاله؟ سیف سرچ گوگل روشنه برای آی پی ایران و قفله، این بخاطر کدوم اختلاله دقیقا ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
K
۱۷:۲۵ ۱۳ شهريور ۱۴۰۱
ای بابا علت اصلی را بگو خودمان عمدا سرعت اینتر نت را به عنوان خرابی حضچه بی آب اینترنت، فیبر نوری. ووو. آوردیم پایین ، چرا این مشکلات توی این چند وقت اخیر پیدا شده ، برو بابا خودتون را گول بزنید ، دیگه حناتون رنگی نداره
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۳:۱۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
علتش مشخص است و عمدی است. به خاطر مسائل فرهنگی و امنیتی و کاهش استفاده توسط دانش آموازان و دانشجویان
کلا ایران با تمام دنیا فرق دارد !
France
ناشناس
۱۷:۴۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
الان چند روزه بازی های موبایل مثل کلش و کالاف فقط با قند شکن باز میشن، xbox هم سرور هاش وصل نمیشه، با اینکه از اینترنت فیبرنوری استفاده میکنیم
United Arab Emirates
ناشناس
۱۴:۳۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
ايميل و گوگل ترنسليت كه در كارهاي دانشگاهي حائز اهميت بالايي است در طول يك هفته اخير به ندرت باز مي شوند خرم آباد لرستان
Iran (Islamic Republic of)
شهروند ساده
۲۰:۴۳ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
بیچاره ماهایی که کسب و کارمان اینترنتی هست . بدبخت شدیم همه عمرمان تلف شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
این وزیر بیکفایت چرا عزل نمیشه؟؟؟!!!

اینترنت زیربنای توسعه علمی، صنعتی، اقتصادی و کسب کار و نجات دهنده مردم از فقر و فلاکت است
و گرانی اینترنتی می تونه تاثیر مخربی بر پیشرفت علمی و صنعتی کشور بگذارد و کشور را به قهقرا ببرد
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۸:۲۰ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
دارن اینترنت رو ملی میکنن, مشکلات فنی دروغه
Iran (Islamic Republic of)
Morad
۱۶:۴۴ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
هر روز بدتر از دیروز خلاصه وضع ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
بسته های اینترنت اپراتور های تلفن همراه از جمله همراه اول و ایرانسل اصلا به صرفه نیستن و بسیار گران شدن به اظافه مالیاتی که از خریدار بسته کسر میشه، لطفا فکری کنید.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۲:۱۹ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
با اين همه توضيح بعيد ميدونم كسي باور كنه دليل اين همه كندي و به هم ريختگي وضعيت اينترنت بحث فني باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱
اینترنت باید ارزان شود

چرا که دیگه توان خرید شارژ را نداریم. ممکنه ماه آینده نتونم بسته بخرم
آخرین اخبار