صادقی گفت: نژاد افشار پایه مناسبی برای کار اصلاحی در زمینه بهبود سرعت رشد، چند قلوزایی، راندمان لاشه و تولید مثل خارج از فصل است.
او افزود: استان زنجان که خاستگاه اصلی این نژاد است فعالیتهای خوبی مابین سازمان جهادکشاورزی استان و دانشگاه زنجان برای تبدیل این دام به یک نژاد پر تولید داخلی صورت گرفته است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی زنجان گفت: از جمله این فعالیتها میتوان به اجرای طرح انتقال ژن چند قلوزایی (FecB) به این نژاد به عنوان مهمترین ژن شناخته شده موثّر بر چند قلوزایی در گوسفند و تشکیل هسته اصلاح نژادی توسط بخش خصوصی اشاره کرد.
صادقی ادامه داد: به منظور ساماندهی فعالیتهای مرتبط با حفظ خلوص نژادی، تعیین استراتژیهای پرورشی و اصلاح نژادی، ارائه آموزشهای تخصصی به بهره برداران و علاقهمندان پرورش گوسفند افشاری و همچنین ترویج دستاوردهای بدست آمده در زمینه پرورش و اصلاح نژاد این دام، انجمن نژادی گوسفند افشاری در استان زنجان برای اولین بار در کشور با تلاش متخصصین اصلاح نژاد دام استان و پرورش دهندگان گوسفند نژاد افشاری تشکیل و به ثبت رسیده است.
او گفت: در تلاشیم به منظور کاهش تصدیهای دولتی کلیه فعالیتهای مربوط به توسعه مدیریت و اصلاح نژاد گوسفند افشاری پس از طی مراحل قانونی به این انجمن واگذار شود.
گوسفند افشاری یکی از نژادهای سنگین وزن گوسفندی و از منابع مهم ژنتیکی دام سبک ایران که پتانسیل مناسبی برای تولید گوشت برخوردار است و نقش مهمی را در تأمین گوشت قرمز کشور ایفا میکند.