علیرضا الماسوندی گفت: حجم ذخیره آب سد اکباتان همدان به حدود یک میلیون متر مکعب رسیده است و پیش بینی میشود این سد در پایان هفته نخست شهریور ماه خشک و از مدار خارج شود.
او افزود: سه ماه است که ورودی سد اکباتان صفر است و اکنون ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب از این سد برداشت و از طریق تصفیه خانه اکباتان وارد شبکه آبرسانی شهر همدان میشود.
او می گوید: کدری و تیرگی آب سد اکباتان نسبت به گذشته ۱۰ برابر شده که این موضوع مشکلاتی را در زمینه شست و شوی فیلترهای تصفیه خانه ایجاد کرده است.
پیش از این خروجی سد اکباتان یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه بود که ۸۰۰ لیتر آن در تصفیه خانه بهشتی و ۴۰۰ لیتر نیز در تصفیه خانه اکباتان تصفیه و وارد شبکه آبرسانی میشد.
الماسوندی گفت: دو روز است که تصفیه خانه بهشتی از مدار خارج و این موضوع موجب ایجاد مشکلاتی در زمینه تامین آب شهرک بهشتی و مناطقی اطراف آن شده است.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: بررسیهایی صورت گرفته است تا آبهای سطحی و روان همدان، از جمله رودخانههای دره مرادبیک و عباس آباد را به شبکه آبرسانی شهر متصل کنیم.
او با بیان اینکه استفاده از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین راهکار کوتاه مدت برای تامین آب همدان است، ادامه داد: برای حل وضعیت اضطراری همدان، تعدادی چاه در مناطق خالق وردی و آقحصار حفر شده و اجاره چاههای کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
الماسوندی افزود: چند چاه دیگر نیز در اطراف روستاهای انصار امام (ره) و گنج تپه شناسایی شده است و در حال مذاکره با مالکان و کشاورزان برای اجاره آنها هستیم.
او گفت: ۶ حلقه چاه غیر مجاز نیز شناسایی شده که ۱۳۰ لیتر آب در ثانیه را به شبکه آبرسانی همدان اضافه کرده است.
هم اکنون استان همدان دومین سال خشکسالی را پشت سر می گذارد و در شهر همدان که منبع اصلی تامین آب آشامیدنی، آب های سطحی بود مشکل کم آبی بیشتر مشهود است.
با خشک شدن سد اکباتان ماهیان و آبزیان این سد هم از بین می روند و گل و لای ته سد باقی می ماند .