رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: دشمن علیه کشورمان با جنگ نرم، از سال‌های خیلی دور به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ جمعیتی آغاز کرده است.

ﺻﺎﺑﺮ ﺟﺒﺎﺭﯼ رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت در نشست توجیهی کشوری مدیران و کارشناسان اداره جوانی جمعیت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: مقوله خانواده و جمعیت راهبردی‌ترین موضوع پیش روی امروز ایران است و اگر در این زمینه اقدام عاجلی صورت نگیرد، در سیاه چاله جمعیتی گرفتار می‌شویم.

وی با بیان اینکه ایران در یک جنگ ترکیبی با چهار نوع جنگ اقتصادی، روانی، نظامی و امنیتی و جمعیتی دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: جنگ جمعیت، چون آرام و آهسته صورت می‌گیرد از شاخه‌های جنگ نرم محسوب می‌شود، ممکن است برخی از مسئولان و آحاد جامعه متوجه آن نشوند و زمانی آثار آن مشخص می‌شود که دیگر دیر شده و فرصت تدبیر و جبران وجود ندارد.

جباری با تاکید بر اینکه جنگ جمعیتی دشمن علیه ایران آغاز شده است، گفت: دشمنان خارجی برای اینکه ایران یک کشور پیر و سالخورده و عاری از کودک و نوجوان باشد برنامه ریزی و اقدام کرده است و عده‌ای در داخل کشور نیز از روی جهالت و گا‌ها تعمدا این سیاست را دنبال می‌کنند.

رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، وزارت بهداشت تکالیف زیادی را که معادل ۶۰ درصد قانون است را متقبل شده که در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است.

 جباری ادامه داد: آسان سازی و ارزان سازی و خوشایند سازی دوره بارداری و زایمان طبیعی، اعطای بسته‌های غذایی و بهداشتی به مادران باردار و شیرده و دارای کودک تا ۵ سالگی بر اساس آزمون وسع، پیشگیری و درمان ناباروری، ارائه آموزش‌های هنگام ازدواج به زوجین جوان از امتیازاتی است که در قانون دیده شده و در حال اجرای آن هستیم.

وی با اشاره به مصوبه اخیر دولت در هئیت دولت درباره پوشش بیمه‌ای خدمات ناباروری گفت: در بحث ناباروری نیز زوجین به صورت کامل تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و تشخیص به هنگام و درمان ناباروری نیز از دیگر اقداماتی است که در حال برنامه‌ریزی برای آن هستیم.

 جباری ازدواج آسان، موفق و پایدار و ترویج آن را از دیگر برنامه‌های وزارت بهداشت برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عنوان و خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات برای این است که بتوانیم فرزند آوری را در ایران آسان، ارزان و کریمانه کنیم.

رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: نیازمند دو مقوله مهم به عنوان فرهنگ‌سازی عمومی و بهداشتی هستیم؛ در فرهنگسازی عمومی، دستگاه‌های مختلفی از جمله سازمان صدا و سیما و سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایفی بر عهده دارند، اما در امر فرهنگ سازی سلامت بخش عمده آن بر عهده وزارت بهداشت است.

وی با بیان اینکه درصدد هستیم تا فرهنگسازی در بخش سلامت را با قوت نهادینه کنیم، تصریح کرد: می‌خواهیم از زمانی که یک مادر تصمیم به بارداری می‌گیرد تا پس از زایمان دوران شیرینی را تجربه کند و همه خدمات برای وی فراهم شود.

 جباری تاکید کرد: ما می‌خواهیم مردم و پزشکان را از زایمان سزارین به سمت زایمان طبیعی سوق دهیم چراکه فواید زایمان طبیعی برای سلامت مادر و نوزاد، قابل مقایسه با زایمان به روش سزارین نیست. همچنین آموزش به کادر بهداشت و درمان به صورت حضوری، کارگروهی و مجازی سهم بسزایی در تغییر نگرش و آموزش نظام بهداشتی خواهد داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۸ فروردين ۱۴۰۳
جنگ مهریه
آخرین اخبار