مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین در افتتاح این طرح گفت: طرح فوق با مساحت کل ۵۸۳۸ هکتار و با مساحت گلخانهای ۴۱۱۳ هکتار با سرمایهگذاری ۱۳ هزار و ۹۴۸ میلیون ریال در روستای نگارخاتون شهرستان به عنوان یکی از مهمترین پروژههای هفته دولت بوده که امروز به افتتاح و بهرهبرداری رسید.
منصور خزائی اشتغال این طرح را پنج نفر برشمرد و گفت: برای اجرای این پروژه متقاضی طرح از ۱۱ هزار و ۱۴۸ میلیون ریال تسهیلات از محل اعتبار بند الف تبصره ۱۸ استفاده کرده و ۲۸۰۰ میلیون ریال آن نیز از محل آورده متقاضی بوده است.
به گفته او در این شهرستان ۲.۵ هکتار گلخانه خاکی و هیدروپونیک شامل سه واحد گلخانه خاکی ۱.۵ هکتاری و یک گلخانه هیدروپونیک یک هکتاری فعالیت دارند و شش هکتار گلخانه خاکی و هیدروپونیک نیز در دست اجراست.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین با بیان اینکه توسعه گلخانههای فامنین یکی از جمله اولویتهای کاری حوزه جهاد کشاورزی شهرستان به شمار میرود، یادآور شد: گام بعدی به منظور توسعه گلخانههای شهرستان فامنین احداث شهرک گلخانهای است که به شکل ویژه توسط فرماندار شهرستان و مجموعه جهادکشاورزی در حال پیگیری است و احداث شهرک در روستاهای کله سر و فیض آباد با برگزاری جلسات متعدد و بازدیدهای میدانی توسط ادارات مرتبط شهرستان و نمایندگان شرکت شهرکهای گلخانههای استان و مدیریت باغبانی هم در حال پیگیری و مطالعه است.
خزائی در ادامه با بیان اینکه احداث گلخانه گامی مهم در مدیریت منابع آبی و توسعه پایدار به شمار میرود، یادآور شد: افزایش تولید در واحد سطح، تولید بیش از یک محصول در سال، افزایش کیفیت محصول تولیدی، صرفهجویی در مصرف آب، استفاده از اراضی غیرقابل کشت با سیستم هیدروپونیک، عدم وابستگی تولید به شرایط محیطی و امکان بازاریابی مناسب و تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز بازار، تداوم کار و تولید محصول در تمام فصول سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مورد نیاز گیاه، ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای جوانان و کارآموختگان کشاورزی و استفاده از اوقات فراغت کشاورزان در فصول پاییز و زمستان را میتوان از مزایای احداث گلخانه دانست.
او در پایان بیان کرد: گسترش کشت گلخانهای با توجه به شرایط اقلیمی، خشکسالی و بحران آب در کشور میتواند زیربنایی برای گذر از کشاورزی سنتی به علمی و تأمین امنیت غذایی باشد.
منبع: ایسنا