صادق برزگر مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با بیان اینکه برای تهیه طرح مدیریت میراث جهانی عباس آباد بهشهر از بالاترین مرجع علمی استان یعنی دانشگاه مازندران بهعنوان مشاور کمک گرفته میشود؛ گفت: تمام توان علمی و کارشناسی این پایگاه در حال همکاری با اساتید مجرب دانشگاه مازندران است تا هر چه سریعتر طرح مذکور با بالاترین سطحی کیفی تدوین شود.
او به چند مدیریتی بودن باغ عباسآباد به عنوان بزرگترین معضل مجموعه اشاره کرد و افزود: غیر از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی؛ ادارهکل منابع طبیعی بهعنوان مالک اراضی ملی و آب منطقهای نیز بهواسطه بهرهبردار آب نگهداری شده در مخزن دریاچه در این مجموعه حضور دارند.
برزگر گفت: وجود مالکیتها و مدیریت متنوع، ساخت وساز بدون ضابطه، آسیب آثار تاریخی مجموعه، آلودگی زیست محیطی، اغتشاش و شکستن حریم بصری، نبود برنامه مدیریتی برای تعیین تکلیف حدود وظایف و اختیارات سازمانهای مختلف از جمله موانع و مشکلاتی است که این مجموعه میراثجهانی با آن روبهرو است.
برزگر تنها راه برونرفت از این معضل را تهیه طرح طرح مدیریت مجموعه برشمرد و افزود: بیش از ۱۱ سال از ثبت جهانی عباسآباد میگذرد، ولی متأسفانه تاکنون به دلایل مختلف پلان مدیریتی این محوطه تدوین نشده است.
او با اشاره به اینکه در تهیه این پلان مدیریت شرح خدمات هر سه دستگاه متولی رعایت میشود، گفت:حفاظت از اثر جهانی بهعنوان میراثمشترک برای بشریت، جلوگیری از انواع آسیبهای طبیعی و انسانی به همراه حفاظت مسئولانه از منابعطبیعی مهمترین دغدغه ما برای تدوین این طرح است.