شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

به گفته محققان، مصرف شکلات تلخ می‌تواند فرکانس امواج مغزی را تغییر دهد و در بهبود حافظه و کاهش استرس مفید باشد. در واقع بهتر است افرادی که عاشق شیرینی‌جات هستند نیز برای حفظ سلامتی خود به سمت جایگزینی انواع و اقسام شیرینی‌های مضر با شکلات تلخ حرکت کنند. البته منظور از شکلات تلخ یک شکلات واقعی و باکیفیت است نه محصولی که از ترکیب مواد مختلف و با استفاده از تلخ‌کننده مصنوعی تولید شده است!

شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. همچنین ممکن است خطر بیماری‌های قلبی - عروقی و فشار خون را کاهش دهد و در عین حال جریان خون را بهبود ببخشد.

کتر لی برک از دانشگاه لوما لیندا همراه با تیم تحقیقاتی خود، از تکه‌های ۴۸ گرمی شکلات تلخ استفاده کردند که متشکل از دانه‌های کاکائو ۷۰ درصد تانزانیایی بودند.

برک توضیح می‌دهد: آنچه ما به آن اشاره کردیم این بود که آنتی‌اکسیدان‌ها قابلیت تغییر فرکانس‌های مغزی شما را در اختیار دارند، واضحا یک فرکانس مغزی مفید به نام گاما. فرکانس گاما به واسطه آنتی‌اکسیدان‌های شکلات تنظیم شده، افزایش یافته و در واقع روشن می‌شود.

امواج مغزی در فرکانس‌های متفاوتی انتشار می‌یابند و از این نظر تا حدودی مشابه رادیو هستند. برک اضافه می‌کند که فرکانس گاما بالاترین فرکانس است و «با پیشرفته‌ترین سطح برای پردازش شناختی، حافظه و یادآوری در ارتباط است.»

امواج گاما به عملکرد‌های پیچیده‌ای مانند پردازش اطلاعات، بهبود حافظه و کاهش استرس نسبت داده می‌شوند. اثرات مثبت روی مغز یا همان طور که محققان می‌گویند افزایش «انعطاف‌پذیری عصبی» در نتیجه مصرف شکلات تلخ، ظرف ۳۰ دقیقه اتفاق می‌افتد.

برک می‌گوید: در این مطالعه داوطلبانی که یک تخته شکلات تلخ ۷۰ درصد مصرف کرده بودند، پس از ۳۰ دقیقه افزایش عظیمی را در فرکانس گاما در نواحی مهمی‌ای از مغز (قسمت پشتی و سمت راست مغز) نشان دادند. افزایش امواج مغزی فرکانس گاما به مدت چندین ساعت باقی می‌ماند.

این پژوهش می‌تواند برای بهبود عملکرد‌های شناختی، به‌ویژه در جمعیت‌های سالخورده به کار رود. طبق نتایج به‌دست‌آمده یکی از مزایای اصلی شکلات تلخ، تنظیم دقیق فرآیند‌های شناختی هنگام فرسایش آن‌ها محسوب می‌شود. به عقیده برک اگر واقعا بتوانیم فرکانس گاما را افزایش دهیم، به‌راستی در زندگی و به‌خصوص در زمینه تقویت فرآیند‌های شناختی مغز سود خواهیم برد.

دانستنی‌های شکلاتی

دانه‌های کاکائو داخل غلاف‌های کاکائو یافت می‌شوند. آن‌ها میوه‌هایی هستند که روی درختان تحت آب و هوای گرم مانند آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و آفریقا رشد می‌کنند. بله، شکلات از نظر فنی در واقع از یک میوه به دست می‌آید. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات دیگر نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، مانند اسفناج، چغندر، تمشک، توت فرنگی و البته کلم‌پیچ.

همچنین به منظور تبدیل کاکائوی خام (raw cacao) به "cocoa"، محصول باید برشته یا رست شود. برک توضیح می‌دهد که به زبان ساده، کاکائو (cacao) نسخه خام، کمتر فرآوری‌شده یا فرآوری نشده است؛ در حالی که cocoa فرآوری‌شده به شمار می‌رود. طعم شکلات تلخ، شکلات شیری و سایر انواع شکلات بسته به مقادیر به‌کاررفته از کره و شیر متفاوت است.

به طور معمول، هر محصولی که بیش از ۷۰ درصد کاکائو داشته باشد، «شکلات تلخ» در نظر گرفته می‌شود و این همان ترکیبی است که در مطالعه برک استفاده شد.

شکلات تلخ در محدوده ۷۰ درصد کاکائو یا بالاتر به‌شدت غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. از این رو برای سلامت بدن بسیار مفید به شمار می‌رود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۳ شهريور ۱۴۰۱
شکلات تلخ مضره