علی لطیفی گفت: از نظر ظاهری کاغذهای ایرانی به سفیدی و روشنی کاغذهای خارجی نیستند و شاید آن چیزی که در ارتباط با تفاوتهای کاغذ ایرانی و خارجی کمی به چشم میآید، همین موضوع باشد؛ اما از نظر کیفیت فنی، یعنی استحکام کاغذ، دوام پذیری، مرطوب بودن یا نبودن و این که کاغذ به راحتی خم میشود یا خیر، در این جهات کاغذ ایرانی فرآیندهای کنترل کیفی ما را پشت سر گذاشته است. اما جای ارتقاء نیز دارد.
او گفت: از نظر ظاهری تنها در رنگ کاغذ با محصول خارجی تفاوت احساس میشود.
لطیفی درباره خودکفایی در تولید مقوا برای جلد کتب درسی گفت: در سال چیزی حدود ۴۲۰۰ تا ۴۵۰۰ تن نیاز مقوای ما بوده است. امسال کل این رقم پس از مناقصه برگزار شده توسط یک شرکت ایرانی به دست گرفته شد و ما نیز پس از ارزیابیهای فراوان مشاهده کردیم که این شرکت کار قابل اتکایی انجام میدهد. پس از امضای تفاهم نامه با آن شرکت اکنون آنها مقوای مورد نیاز ما را تامین میکنند.
لطیفی درباره تامین صد در صدی کاغذ در سطح کشور گفت: این موضوع به ظرفیت تولید شرکتها باز میگردد. ما به تمامی شرکتها اعلام کرده ایم و از تولید و استفاده از کاغذ ایرانی استقبال خواهیم کرد.
او افزود: اگر در سال آینده شرکتهای ایرانی ظرفیت کنونی را به صد در صد برسانند و از جهت کیفی معیارها و استانداردهای مورد نیاز ما را داشته باشند؛ حتما تماما از کاغذ ایرانی استفاده خواهیم کرد.