یک کارشناس مذهبی گفت: سنت عزاداری امام حسین(ع) پس از واقعه عاشورا در دوره امام سجاد(ع) پایه گذاری شد و در دوره‌های بعد ادامه داده شد.

حجت الاسلام والمسلمین بهاری، کارشناس مذهبی گفت: سنت عزاداری امام حسین(ع) پس از واقعه عاشورا در دوره امام سجاد(ع) پایه گذاری شد و بعدها در دوره امام باقر(ع) ادامه داده شد. در دوره امام صادق(ع) که تقریبا نیم قرن از حادثه کربلا گذشته بود، جامعه یک دگرگونی گسترده ای پیدا کرده بود به طوری که تقریبا در آن دوره به صورت طولانی توصیه‌های بسیاری رخ داد.

او افزود: امام صادق(ع) در آن دوره دیگران را به گریه برای امام حسین(ع)، ذکر مصیبت برای اباعبدالله، یاد امام در ذهن از جمله در هنگام نوشیدن  آب و سلام بر حسین گفتن، ترغیب به شرکت در مراسم عزاداری و برپایی مجالس، تشویق شعرا به سرودن و تبیین واقعه عاشورا، مرثیه خوانی، خواندن ذاکرین در حضور خود ایشان توصیه می‌کردند. شاید بتوانیم بگوییم در دوره امام صادق(ع) فرهنگ عاشورایی به طور کامل مطرح شد. همچنین ترویج این مسائل در دوره امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بیشتر از دوره‌های دیگر بود.

بهاری ادامه داد: لباس عزا پوشیدن و در سوگ نشستن از دوره امام صادق (ع) گسترش پیدا کرد. این موضوع در دوره‌های بعدی هم گسترش یافت به طوری که حتی امام رضا(ع) فرمود: هر مصیبتی بر شما وارد شد و خواستید گریه کنید بر حسین گریه کنید. جریان کربلا آن‌قدر تاثیر گذار بود که در دوره امام هادی(ع) حرم امام حسین (ع) را تخریب کردند و اما مردم دست از زیارت و گریه نکشیدند و روز به روز این افراد و محبان افزایش یافتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.