بیش از ۵۲ هزار زائر در اردوگاه‌های هلال احمر کرمانشاه اسکان یافتند

سرپرست جمعیت هلال احمر کرمانشاه گفت: تاکنون بیش از ۵۲ هزار نفر از زائرین اربعین حسینی (ع) در اردوگاه‌های اسکان اضطراری و مکان‌های عمومی تجهیز شده اسکان داده شده اند.

محمدباقر محمدی سرپرست جمعیت هلال احمر کرمانشاه گفت: در این مدت، یک هزار و ۲۳۶ نفر از خدمات تست قند و فشار خون بهره‌مند شدند و ۱۱ هزار ۵۰۰ عدد آب معدنی، ۲ هزار و ۱۰۰ قرص نان، چهار هزار و ۶۴۳ تخته موکت، سه هزار ۴۴۷ تخته پتو و ۷۵۸ بسته غذایی بین زائران توزیع شده است.

وی خاطرنشان کرد: امدادرسانی توسط نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر نیز انجام شده و به تعداد یک هزار و ۷۹۴ نفر در تجمعات انبوه براثر گرمازدگی امدادرسانی صورت گرفته است.

سرپرست جمعیت هلال احمر کرمانشاه گفت: آموزش چهره به چهره امداد و کمک‌های اولیه نیز برای هشت هزار و ۱۲۹ نفر در مرز خسروی برگزار شد و هشت دستگاه چادر نماز برای برپایی نماز هم برپا شده است.

وی اضافه کرد: سه هزار و ۶۰۰ نفر در فضای دوستدار کودک توسط اعضای جوانان جمعیت هلال احمر در اردوگاه‌های اسکان اضطراری در شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی و همچنین اجرای طرح «سحاب» امدادرسانی سیار اعضای جوانان به زائرین به یک هزار ۴۶۸ مورد انجام شد.

بیش از ۳۰۰ هزار نفر از مرز رسمی خسروی عازم عراق شدند

از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در ۲۳ مرداد ماه امسال تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار نفر از گذرگاه رسمی خسروی عازم عتبات عالیات در کشور عراق شده‌اند.

همچنین تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار نفر از گذرگاه رسمی خسروی به کشور بازگشته‌اند و آمادگی کامل برای ورود زائران از این مرز رسمی به کشور وجود دارد.

باتوجه به شبانه روزی بودن بازگشت زائران، آمار زائرانی که از مرز خسروی به کشور وارد می‌شوند، روند افزایشی دارد.

خسروی کوتاه‌ترین مسیر به کربلای معلی

امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.

خسروی یکی از مرز‌های مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهر‌های دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می‌کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.