تورج نوروزی میگوید: با وجود کمبود آب در ذخایر پشت سدهای خوزستان، کشت فصلی و پاییزی مطابق با الگوی کشت در حوضههای مارون، کارون، دز و خیرآباد طبق برنامه اجرایی خواهد شد، ولی در حوضه رودخانه کرخه مشکلات کشت همچنان پا برجا است.
او گفت: برای اجرای الگوی کشت، همه محصولات مطابق با نیاز آبی در حوضههای مختلف کشت میشوند که مهمترین آنان گندم، چغندرقند و دانه روغنی کلزا است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان ادامه داد: برای اجرای الگوی کشت در چهار حوضه آبی، با سازمان آب و برق خوزستان به توافق رسیدیم، ولی در حوضه کرخه به دلیل شرایط بسیار سخت و ناپایدار تصمیمی گرفته نشده است.
آقای نوروزی زمینهای کشاورزی محدوده حوضه کرخه را ۱۴۵هزار هکتار در محدوده غرب خوزستان بیان کرد و گفت: زیرکشت بردن این زمینهای کشاورزی به ۱.۲میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد که اکنون چنین آبی در سد کرخه وجود ندارد.
به گفته او، هفته آینده درخصوص محدودیت یا ممنوعیت کشت برخی محصولات در فصل پاییز در حوضه رودخانه کرخه تصمیمگیری خواهد شد.
خشکسالی شدید و کمسابقه در سالهای زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ و در پی آن کاهش شدید منابع و ذخایرآب پشت سدهای استان، کشت محصولات کشاورزی در حوضههای مختلف استان را با محدودیت و ممنوعیت رو به رو کرد.
محدودیت و ممنوعیتهای کشت در ۲ سال اخیر سبب کاهش ۲۵ تا ۳۰درصدی تولیدات کشاورزی خوزستان شده است.
تولیدات بخش کشاورزی خوزستان در سالهای ترسالی و طبیعی ۱۷.۵میلیون تُن معادل ۱۴درصد کل محصولات کشاورزی کشور است.
استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که به گفته کارشناسان، با تامین آب پایدار و ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و همچنین توسعه کشت گلخانهای، امکان افزایش سطح زیرکشت در استان تا ۲.۲میلیون هکتار امکان پذیر است.