در میز اقتصاد امروز درباره واگذاری اراضی دستگاه ها به وزارت راه و شهرسازی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن با حضور تقی رضایی عضو هئیت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس و مرادی نماينده سازمان اموال و اسناد،محمدی معاون توسعه منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی بحث و بررسی شد.
سوال: تا کنون چه میزان زمین برای نهضت ملی مسکن شناسایی شده است ؟
رضایی : ما تفاهم نامه ای را با سازمان ثبت اموال کشور امضا کردیم. سازمان ملی زمین و مسکن زمین هایی را اعلام کردند اما سند نداشتیم. بودجه لازم پیش بینی شده است،عملیات نقشه برداری باید آغاز شود.
۲۰۰ میلیون تومان در مرحله اولیه برای نقشه برداری و... ابلاغ کردیم و محدودیت برای تامین اعتبار نیست. بعد از حضور رئيس جمهور حدود هزار و سیصد هکتار زمین در اختیار خود قرار داریم هم اکنون از وزرات علوم،وزارت کار،وزرات جهاد کشاورزی زمین گرفته ایم. همکار های ما روزانه در این خصوص جلسه دارند.
سوال: این هزار و سیصد هکتار به شما ابلاغ شده است؟
رضایی:ما در آن جلسه تاکید داشتیم که قانون باید اجرا و سند باید صادر شود و اختلافی پیش نیاید. یک نفر در دفاتر ثبتی مسئول قانون ده است. شش هزار هکتار شناسایی ما بوده است. حد نگار ها مسئول هستند که در شناسایی زمین ها به ما کمک کنند.
استان های گیلان،گلستان،ایران شهر و... هم زمین هایشان تا آخر این هفته سند میخورد. تصور می کنم که اعداد و رقم بالا تر از سی هزار هکتار است. قانون حد نگار باید اجرا شود تا مشخص شود.
در شرایط عادی صدور سند شرایطی دارد. اخذ سند از وزارت اقتصاد باید انجام شود. من تماسی داشتم که دستوری صادر شد که ظرف چهل و هشت ساعت کار های سند باید انجام شود.
سوال: شما روند را چگونه ارزیابی میکنید ؟
شاکری:این طرح ملی است و طرح وزرات راه و شهرسازی نیست، همه باید همکاری کنند. تا کنون همه دستگاه ها همکاری نکرده اند حتی سنگ اندازی هم کردند. دستگاه ها اگر زمین را در اختیار بگذارند به نفع خودشان است. خیلی از دستگاه ها مقاومت کردند. دانشگاه ها همکاری نکردند یعنی به آنها نامه زده شده که همکاری نکنید.
ما جلسه گذاشتیم و آخرین آمار را ارائه کردیم،نکته های خوبی بود. برای تمام متقاضیان زمین تامین شده است. وزارت راه و شهرسازی زمین ها را شناسایی کرده است دستگاه ها خودشان اینکار را نکردند.دستگاه هایی که همکاری نکنند و متخلف باشند،کمیسیون اصل نود تشکیل میشود و با آنها برخورد خواهد شد.
رضایی: زمین هایی که از وزرات علوم میگیریم،باید در راه پرورش نخبگان استفاده شود. هدف این است مشکل مسکن کاملا حل شود. پنجاه درصد واحدها برای واجدین شرایط نیرو های مسلح است. ما ظرف دو ماه آینده آمار را اعلام خواهیم کرد.وزرات راه مجری است،دستور کار با دولت است.
سوال :علت کندی روند چیست؟
مرادی مدیر کل املاک سازمان ثبت اسناد و املاک: ما با چند چالش مواجه هستیم. یکی مقاومت دستگاه ها است چون میگویند که ما به زمین ها نیاز داریم. اکثر دستگاه ها سعی دارند استقامت کنند. ما در حال عمل به تکلیف قانونی خود هستیم. وزرات علوم در استان های البرز،گیلان،گلستان و... فرودگاه و اداره راه آهن هم هستند. همه کار ها در دست اقدام است. ما در بعضی از استان ها دستور توقف داریم به دلیل شکایات.
اعلام شد که در قزوین کارشناسی زمین ها انجام شده حتی مزایده هم شده اما در آخر به وزرات راه داده شده است. چهل و یک هزار هکتار ما اراضی در حریم شهر ها صادر کردیم علاوه بر هزار و سیصد هکتار. کار گروه ما روزانه با استان ها و ارگان های مختلف در تماس است.
ما شنبه موانع و چالش و دستگاه های خاطی را به مجلس ابلاغ میکنیم.
سوال: کی گزارش را ارسال میکنید ؟
مرادی: تا انتهای هفته آینده ان شاءلله گزارش را به کمیسیون ارسال میکنیم.
سوال: چرا روند اعلام زمین ها کند است ؟
محمدی معاون توسعه منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی: وزارت جهاد روند کندی ندارد. مطابق آیین نامه مصوب ما مامور شدیم که تاییدیه اموال که میخواهیم بفروشیم به وزرات راه ارائه کنیم. ما چهارصد و پانزده ملک را ارائه کردیم. دوستان در جریان هستند ما نمیتوانستیم دستگاه ها را اعلام کنیم.اراضی کشور مشخص است که چقدر است. ما لیست اموال را به وزرات راه و شهرسازی اعلام کردیم و به دستشان هم رسیده است.
سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟
شاکری: مولد سازی منوط به کسب اجازه از وزارت راه و شهرسازی است و اگر تخلفی صورت بگیرد باید گزارش داده شود.
رضایی: هفته گذشته نامه ای به ما ابلاغ شد که ما دیروز پاسخ آن را ابلاغ کردیم و ما لیستی را استان به استان مشخص کردیم و به صد و هشتاد و شش ردیف رسیدیم که مورد نیاز ماست که مساحت آن سرجمع نداشت و بقیه را وزارت راه اگر میخواهد بفروشد، میتواند.