معاون توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مطرح کرد؛

مجموعه‌ای با عنوان اتاق علم و ساختکده در کتابخانه‌های عمومی کشور

هراتی گفت: ظرفیت اعضای کودک و نوجوان را رها نکرده ایم و در حال اضافه کردن مجموعه‌هایی در کتابخانه‌ها با عنوان اتاق علم و ساختکده هستیم.  

محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور میهمان تلفنی برنامه «کتاب فرهنگ» رادیو فرهنگ با موضوع ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان شد.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد در این گفتگو اظهار کرد: مدیران نهاد در ادوار مختلف به ویژه در دوره گذشته تلاش کردند تا نهاد به لحاظ زیرساختی توسعه چشمگیری داشته باشد و به حمدالله این مهم رقم خورد. در کنار این توسعه زیرساختی، توسعه فرهنگی و ترویجی فضای کتابخوانی نیز از رسالت‌های نهاد است.

وی ادامه داد: مردم ایران، به ویژه کودکان و نوجوانان با مقوله داستان و مطالعه مأنوس هستند؛ کودکان و نوجوانان ما کتابخوان هستند، اما اتفاقاتی می‌افتد که در فضای مدرسه و دانشگاه سبک و سیاقی متفاوت پیدا می‌کنند. همه دستگاه‌ها باید تلاش کنند که با همکاری یکدیگر فرزندان کتابخوانمان، کتابخوان بمانند. با این رویکرد، نهاد در حوزه مکتوب، مجموعه‌ای تحت عنوان «هدهد سفید» منتشر می‌کند که ویژه نوجوانان است.

او می گوید: مهم‌ترین ویژگی این مجموعه این است که نزدیک به ۴۰ درصد از محتوای نشریه توسط اعضای نوجوان کتابخانه‌های عمومی کشور تولید می‌شود. تاکنون ۱۶ جلد از این مجموعه منتشر شده است.

به گفته هراتی ، یکی از خروجی‌های این مجموعه، جشنواره نشان هدهد سفید بود که طی آن اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور که ۶۰ درصد از کل اعضا را تشکیل می‌دهند، به ارزیابی کتاب‌های کودک پرداختند.

هراتی تأکید کرد: اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور، ظرفیت قابل توجهی هستند که در صورت همکاری دستگاه‌ها و برنامه ریزی مناسب، اتفاقات مثبتی برای این قشر رخ خواهد داد. در حال حاضر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نزدیک به ۲۷۰۰ کتابخانه مجهز به بخش کودک و نوجوان دارد.  

وی ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تلاش است مجموعه‌ای تلویزیونی تحت عنوان هدهد سفید، ویژه ایام هفته کتاب ۱۴۰۱ تولید کند. برای تولید این برنامه ۲۶ قسمتی از اعضا و کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور استفاده شده است. در واقع ظرفیت اعضای کودک و نوجوان را رها نکردیم و آیتم‌های مختلف این برنامه با همکاری آن‌ها تولید شده است.

هراتی گفت: همچنین در حال اضافه کردن مجموعه‌هایی در کتابخانه‌ها با عنوان اتاق علم و ساختکده هستیم، این فضا‌ها توسط اعضا اداره می‌شود و آن‌ها می‌توانند آنچه در کتاب‌ها در قالب بازی‌های علمی، علوم تجربی و ریاضیات خوانده اند را با استفاده از ابزار‌های موجود در این محیط‌ها تجربه کنند.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نهاد وظیفه ورود به حوزه تولید نشریه ویژه کودک و نوجوان را دارد یا خیر، گفت: اگر نگاهمان این باشد که نهاد کتابخانه‌ها تنها وظیفه امانت کتاب را دارد، بله نهاد اجازه ورود به این حوزه را ندارد. اما در دنیا کتابخانه‌ها به محلی برای اتفاقات فرهنگی- اجتماعی تبدیل شده اند و ایران نیز تلاش کرده از این مسیر جا نماند و در بین کشور‌های منطقه پیشرو باشد. ورود یک فرد به کتابخانه و امانت یک کتاب شروع یک ماجرا است؛ بعد از این، فضای زیرساختی که آماده کرده ایم باید در خدمت این عزیزان قرار گیرد؛ باید فضای مطالعه و نویسندگی ظهور و بروز پیدا کند. نهاد این ظرفیت بالقوه را در اختیار عزیزانی که انگیزه دارند، قرار می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار