اقدام دانشمندان موسسه ایمونولوژی لاجولا (LJI) برای از بین بردن ویروس لاسا، توسط سه آنتی بادی که جدا شده از عفونت ویروس لاسا هستند، موفقیت آمیز بود.

طبق شواهد ، ویروس لاسا یک ویروس کشنده بومی در غرب آفریقا است.این ویروس عمدتاً توسط جوندگان منتشر می‌شود.

این ویروس باعث تب لاسا می‌شود، بیماری که سالانه تا ۳۰۰۰۰۰ نفر را مبتلا می‌کند و معمولاً با علائمی شبیه آنفولانزا شروع می‌شود، اما می‌تواند منجر به بیماری شدید، مرگ و حتی علائم طولانی مدت رنج آور مانند ناشنوایی شود.

برای زنان باردار ویروس لاسا بسیار خطرناک است، زیرا نزدیک به ۹۰ درصد از عفونت‌های دوران بارداری کشنده هستند.دانشمندان LJI می‌توانند نشان دهند که چگونه ترکیبی از سه آنتی بادی انسانی می‌تواند عفونت ویروسی را مسدود کند.

این آنتی‌بادی‌ها ممکن است در آزمایش‌های بالینی آتی برای درمان‌های لاسا ارزشمند باشند.به همین منظور تیم LJI اعلام کرده قصد دارد از نقشه جدید گلیکوپروتئین سطحی ویروس لاسا برای طراحی واکسن استفاده کند.

دکتر کاترین هستی می‌گوید: ما اکنون می‌دانیم که این سه آنتی‌بادی درمانی کجا و چگونه عمل می‌کنند و مکانیسم عملشان برایمان مشخص است.

لازم به ذکر است، یافته‌های دانشمندان در «Science Translational Medicineas» منتشر شده و قابل دسترس است.دکتر هستی و همکارانش در آزمایشگاه سافایر، اولین تصاویر ساختاری از گلیکوپروتئین ویروس لاسا را ​​منتشر کردند.ویروس لاسا از گلیکوپروتئین‌ها برای ورود به سلول‌های میزبان و عفونی کردن سلول‌ها استفاده می‌کند.

محققان با نگاه ساختاری خود امیدوار بودند که از این آنتی بادی‌های خنثی کننده برای تولید دارو‌های درمانی یا واکسن تب لاسا استفاده کنند.

وقتی همکاران تحقیقاتی دکتر هستی در دانشگاه تولین و آزمایشگاه‌های زالگن LLC از آنتی‌بادی‌های سیستم دفاعی بدن مبتلایان به لاسا که درمان شده بودند نمونه خون برداشتند، توانستند واکسن تولید کنند.

در سطح آزمایشی حیواتی همکاران پزشک دانشگاه تگزاس تیم تحقیقاتی به آزمایش کردن ترکیب سه آنتی بادی خنثی کننده در پستانداران غیر انسانی پرداختند.

طبق نتایج پزشکان تگزاس این آنتی بادی درمانی که آرویروماب-۳ نام دارد، ۱۰۰ درصد در درمان تب لاسا، حتی در حیوانات مبتلا به بیماری در سطح پیشرفته مؤثر است.

 

منبع: سایت مدیکال اکسپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.