حسینعلی جعفری، نویسنده و مدرس دانشگاه گفت: شیوه تبلیغ و معرفی کتابها باید بازنگری شود حجم تولید کتاب در ایران بالاست و ترویج کتاب به اندازه تولید کتاب اهمیت دارد؛ بنابراین ناشران نباید در معرفی کتابهای خود به انتشار چند خبر در رسانهها اکتفا کنند.
لزوم معرفی درست کتاب به مردم
این نویسنده گفت: حجم تولید کتاب در ایران بالاست و باید به درستی به مردم معرفی شود، اما بالاخره ما به کتاب رجعت خواهیم کرد.
اصلاح شیوه تبلیغ کتاب
جعفری با بیان این که در صورت اصلاح شیوههای تبلیغ کتاب، مردم پای کار کتابخوانی خواهند آمد، گفت: ما کتابهای خوبی در ایران داریم که هنوز به درستی به مردم شناسانده نشدهاند؛ پرسش این است که در مدارس و دانشگاهها و مراکز آموزشی چقدر جلسات نقد کتاب برگزار میشود و چقدر برای معرفی کتابها تلاش صورت میگیرد؟
استفاده مطلوب از فرصت فضای مجازی
وی با تأکید بر این که فضای مجازی، فرصت مطلوبی برای معرفی کتابهای خوب فراهم کرده است گفت: ما باید کتابهای چاپ شده را به جامعه کتابخوانمان معرفی کنیم؛ در واقع فضای مجازی فرصت است به شرط آن که از آن استفاده شود.
بازگشت جامعه به کتابخوانی
جعفری با اشاره به وضعیت کتابخوانی از منظر آیندهپژوهانه، گفت: تصور میکنم جامعه به کتاب بازخواهد گشت؛ خود من صاحب وبلاگ و صفحات مجازی بودهام، اما هیچچیز نتوانسته است جای کتاب را برای من پر کنند.
جعفری افزود: متصدیان امر کتاب و کتابخوانی باید بتوانند، کتابخوانی را به طور شایستهای ترویج کنند؛ فضای مجازی انفجار اطلاعات است، اما خروجی آن اقیانوسهایی به عمق یک میلیمتر خواهد بود؛ در مقابل این کتاب است که آدمهای عمیق، متفکر و اندیشمند میسازد؛ وقتی افراد از بازی فضای مجازی دلزده شدند، به کتاب رجعت خواهند کرد.
مدارس کشور مطالعه محور نیستند
وی با تصریح بر این که مدارس ما، نه مطالعه محور بلکه حفظمحور هستند گفت: آموزش و پرورش در این حوزه اشکالات زیادی دارد که باید اصلاح شود؛ ما دانشآموزان را به سمت مطالعه سوق ندادهایم؛ میتوان به جای سوالات خشک، از دانش آموزان خواست تا خلاصه کتابهایی را که خواندهاند بنویسند و ارائه کنند و نمره بگیرند؛ این امر سبب میشود که در کنار کتابهای درسی، چند کتاب خوب هم در مدارس خوانده شود.
سیاُمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «ما همانیم که میخوانیم» از ۲۱ آبان ماه آغاز به کار کرده است و تا ۲۷ آبانماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.