طارق جلالی پور ، مدیر انتشارات کامگار در افغانستان درباره برپایی هفته کتاب در ایران و انعکاس آن در رسانههای افغانستان، بیان کرد: از چند سال پیش از برگزاری هفته کتاب و جشن ملی کتاب در جمهوری اسلامی ایران اطلاع دارم و از این بابت خرسندم که کتابهای منتشر شده برخی از ناشران افغانستانی هم در این رویداد و و رویدادهای دیگر ازجمله نمایشگاه کتاب تهران به اشتراک گذاشته میشود و ناشران ما هم در این رویدادها فرصت معرفی دارند.
وی افزود: از برگزاری هفته کتاب و نمایشگاه کتاب تهران، در رسانهها و مطبوعات افغانستان گزارشی ندیدم که نشر و پخش شده باشد، در حقیقت اجازه نشر و پخش چنین کارهای فرهنگی را ندارند برخی حاکمان افغانستان دهههاست که با زبان کهن پارسی مشکل دارند و در این باب هرچه بنویسم و بگویم کم نوشتم و کم گفتم.
جلالیپور ادامه داد: فرهنگیان افغانستان و ناشران بهویژه از برگزاری هفته کتاب و همچنین نمایشگاه کتاب چه در تهران و چه در سایر مناطق جهان همیشه استقبال کرده و به سهم خویش در رسانهها و بیشتر فضای مجازی اطلاعرسانی کردهاند.
این ناشر و فعال فرهنگی همچنین درباره ضرورت ارتباط صنعت نشر افغانستان با صنعت نشر ایران گفت: از سال ۱۳۹۶ نشر کامگار فعالیتش را آغاز کرد. نزدیک به ۲۰ عنوان کتاب تاکنون توسط این نشر منتشرشده که بیشترین آن کتابهای تحقیقی و پژوهشی پیرامون تاریخ، جغرافیا و ادبیات کهن و فاخر پارسی است. مشکلات اقتصادی، نبود زمینه بازاریابی برای ارائه و فروش کتاب، حمایت نکردن دولت، پایین بودن سطح مطالعه و موارد دیگری از ایندست موجب شده که بیشتر کتابها روی دست نویسندگان و ناشران بماند و نویسندگان و پژوهشگران توان چاپ و نشر دیگر آثارشان را نداشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به اینکه ناشران افغانستان نیاز به بازار نشر دارند، ادامه داد: از نهادهای فرهنگی و مسئول در ایران تقاضا دارم که زمینه را برای حضور ناشران افغانستان در ایران فراهم کنند تا این ناشران بتوانند با سهولت بیشتر در جشنهای کتابی ایران و همچنین نمایشگاههای کتاب حضور داشته باشند. قطعاً اشتراک در نمایشگاه کتاب تهران هم جنبه معنوی و هم جنبه مادی خواهد داشت و کتابهای منتشرشده در افغانستان در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
مدیر نشر کامگار در پایان بیان کرد: شناخت ناشران ایرانی از ناشران افغانستان یا از قدیم و یا بر مبنای مشتری بودن است. به همین دلیل ناشران در ایران در جریان تمام کتابهای مهم چاپ شده در افغانستان نیستند. اگر در این مورد هم تدبیری صورت گیرد، به نفع جامعه کتابخوان هر دو کشور است. این ارتباطات قطعا به نفع مخاطب کتابخوان خواهد بود. همچنین پاسداشت کتاب مطابق سنتهای رایج محیطی میتواند برای برنامه ریزیهای آینده نیز کمک کننده باشد.
سیاُمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «ما همانیم که میخوانیم» از ۲۱ آبانماه آغاز شده و تا ۲۷ آبانماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.