شرکت سامسونگ با سابقه طولانی خود در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند، یکی از بهترین شرکتهای تولید گوشیهای موبایل در جهان است. این شرکت تعداد زیادی گوشی جدید در ردههای ارزان قیمت و میانرده به بازار عرضه کرده است. اخیرا هم با اضافه کردن سری Z که یک مدل جدید از گوشی موبایل است، با رویکرد کاملا متفاوت توانسته طرفداران خود را در سراسر جهان افزایش دهد. اما سری S این کمپانی از بهترین و قویترین گوشیهای حال حاضر دنیاست.
شرکت شیائومی فعالیت خود را در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند، از سال ۲۰۱۷ شروع کرد. این شرکت توانسته جایگاه سوم را در لیست ۱۰ شرکت تولیدکننده برتر گوشیهای هوشمند بهدست آورد. جایگاه اول متعلق به گوشی آیفون و جایگاه بعدی این لیست به شرکت سامسونگ تعلق دارد. فعالیت اصلی شرکت شیائومی، تولید گوشیهای موبایل با کیفیت، اما ارزان قیمت است. همین امر موجب شده است تا خرید گوشی شیائومی برای کاربرانی که قصد بازی و کارهای متوسط رو به بالا را دارند، یک انتخاب آسان باشد.
در ادامه، گوشیهای موبایل سامسونگ و شیائومی را از منظر طراحی، عملکرد و نقاط ضعف و قوتشان بررسی خواهیم کرد.
از نظر سطح کیفی تولید گوشیهای هوشمند، سامسونگ با پیشینه قوی خود، یک سر و گردن از شیائومی بالاتر است. شیائومی به دلیل به کار بردن مواد اولیه ارزانتر، گوشیهای موبایل را با کیفیتی پایینتر از سامسونگ عرضه میکند.
البته باید توجه داشت، گوشیهای موبایل سامسونگ و شیائومی هردو از ساختاری داخلی با کیفیت یکسان برخوردارند. در این بخش منظور از طراحی، همان کیفیت ساخت بدنه و دیزاین قاب گوشیهای هردو شرکت شیائومی و سامسونگ است.
در مقایسه گوشی پرچمدار سامسونگ یا شیائومی، گوشی شیائومی ۱۲ Pro با قیمت ۲۸ میلیون تومان و گوشی سامسونگ گلکسی S۲۲ Ultra با قیمت ۳۷ میلیون تومان، از نظر حافظه داخلی، میزان رم، کیفیت دوربین، رابط کاربری، مقیاس پذیری، سرعت شبکه و طراحی بدنه، امکانات تقریبا مشابهی را در اختیار کاربر میگذارند. تنها تفاوت عمده این دو گوشی وجود و پشتیبانی از قلم اس در گوشی سامسونگ اس ۲۲ اولترا است که غوغایی به پا کرده است.
هر دو گوشی شیائومی ۱۲ پرو، با وجود حافظه ۵۱۲ گیگابایت، ۱۶ گیگابایت رم، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل، لنز پریسکوپی با بزرگنمایی ۱۰ برابر اپتیکال، پردازنده قدرتمند اسنپ دراگون و بدنه ساخته شده از شیشه و سرامیک، به خوبی تمام توقعات کاربر را از یک گوشی پرچمدار با قیمت مناسب را برآورده میکنند.
گوشیهای موبایل با قابلیت تا شدن نیز در لیست پرچمداران هردو کمپانی شیائومی و سامسونگ وجود دارد. سامسونگ با ارائه سری Z، چند سالی است که در خط تولید خود، از فناوری تاشو استفاده کرده است. شیائومی نیز در سری Mi Mix برای اولین بار از تکنولوژی تاشو رونمایی کرد و اکنون در حال توسعه آن است.
جدیدترین مدلهای گوشی سری زد، Galaxy Z Flip ۴، ۵G و Galaxy Z Fold ۴، ۵G اند که تفاوت اصلی آنها در ابعادشان است. گلکسی Z فلیپ ۴ در ابعاد یک گوشی معمولی است که با تا کردن، به شکل یک نصفه گوشی درمیآید. گلکسی Z فولد ۴، اما در ابعاد یک تبلت معمولی است که با تا شدن به اندازه یک گوشی معمولی میشود. این سری از گوشیهای سامسونگ، توقعات کاربران گوشیهای موبایل را تا حد زیادی از یک گوشی هوشمند تغییر داده است.
Mi Mix Fold اولین گوشی تاشو شیائومی است. در بخش داخلی این گوشی تاشو، در حالت باز شده، یک نمایشگر ۸.۰۱ اینچی با رزولوشن ۲۴۸۰ در ۱۸۶۰ پیکسل وجود دارد. بعد از تا کردن گوشی، نمایشگر کوچکتری در اختیار کاربر قرار میگیرد که یک نمایشگر ۶.۵۲ اینچی با رزولوشن ۸۴۰ در ۲۵۲۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز است.
در مقایسه گوشیهای میانرده داستان کمی متفاوت است. شیائومی توانسته در بخش میانرده غوغا کند. عملکرد عالی شیائومی در تولید گوشیهای میانرده، باعث شده تا گوشی شیائومی ردمی Note ۱۱ Pro در مقایسه با گلکسی A۵۳ سامسونگ یک سر و گردن قدرتمندتر، اما حدود ۱ تا ۱.۵ میلیون تومان با قیمت کمتر جلوه کند.
گوشی گلکسیای ۵۳ سامسونگ دارای دوربین ۶۴ مگاپیکسلی و ردمی نوت ۱۱ پرو به دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل چهارگانه مجهز شده است. از نظر پردازنده، گوشی سامسونگ دارای تراشه اسنپدراگون ۷۷۸ با تکنولوژی ۵ جی است و گوشی شیائومی دارای تراشه اسنپدراگون ۷۳۲ است. هردو تراشه عملکرد مشابهی در درازمدت دارند. همچنین شبکه ۵G هنوز در خیلی از کشورها کاربردی ندارد.
این گوشی شیائومی یعنی ۱۱T Pro، در مقایسه با گلکسی A۷۳ نیز با وجود قیمت کمتر (حدودا ۲ تا ۳ میلیون تومان)، همچنان از نظر دوربین عملکرد بسیار بهتری دارد و از نظر پردازنده، سرعت گوشی و باتری نیز با اختلاف کمی از گوشی گلکسی A۷۳ سامسونگ همچنان بهتر است.