جهانبخش خلفی زاده با اشاره به مکانیسم مدیریت بحران بیماری و واکنش سریع و اقدام بهموقع در صورت شیوع احتمالی این بیماری گفت: از ابتدای سال جاری هشت میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور علیه بیماری آنفلوانزای پرندگان واکسینه شده و علاوه بر این، ۱۰ هزار و ۸۰۰ مورد نمونهبرداری از طیور صنعتی و ۱۶ هزار و ۲۵۰ مورد آزمایش در راستای تشخیص این بیماری در آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان انجام شده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در جلسه ستاد استانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزود: با تمهیدات اندیشیده شده و تعامل و همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط حوزه سلامت عمومی جامعه و رصد و پایش شبانهروزی تا به امروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان کنترل شده است.
خلفی زاده گفت: آخرین کانون این بیماری ۱۲ فروردین امسال در نمونهبرداری و تلفات ۴۹ کلاغ و سار باغ شریعت اردبیل گزارش شد که ضمن قرنطینه باغ با اقدام سریع و واکنش بهموقع دامپزشکی کانونکوبی و از سرایت آن به صنعت طیور استان پیشگیری شد و تاکنون موردی از بیماری در استان نداشتهایم.
او با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی استان همیشه به حالت آمادهباش بوده و از ۲ ماه پیش و شروع فصل پاییز این آمادگیها تشدید شده و اقدامات پیشگیرانه در استان آغاز شده است، ابراز امیدواری کرد با همکاری فعالان صنعت طیور استان سالی عاری از بیماری را سپری کنیم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اردبیل از مرغداران و پرورش دهندگان طیور صنعتی استان خواست ضمن بالا بردن سطح هوشیاری و رعایت موازین و دستورالعملهای امنیت زیستی دامپزشکی از سهلانگاری و عادیانگاری بیماری خودداری و در صورت بروز تلفات و کاهش غیرمتعارف آب و دان در فارمهای پرورش مراتب را به نزدیکترین مرکز دامپزشکی گزارش کنند.
خلفی زاده با بیان اینکه هرگونه پنهانکاری در این خصوص موجب طغیان بیماری در صنعت طیور شده و خسارت ناشی از بحران جدی به همراه دارد، محصور کردن طیور روستایی و قطع ارتباط آن با گونههای پرندگان مهاجر و آبزی و آزاد پرواز را از مهمترین راههای کنترل بیماری در جمعیت طیور بومی و روستایی عنوان کرد.
او با اشاره به اهمیت و حساسیت این بیماری در ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر لزوم همکاری و همافزایی دستگاههای مرتبط با دامپزشکی در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری در استان تاکید کرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل هم در این جلسه گفت: هماهنگی و همافزایی خوبی در زمینه مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان وجود دارد.
رضوان باقلاچی بر لزوم آموزش و اطلاع رسانی صحیح در این زمینه و ارائه توصیههای مکرر بهداشتی دامپزشکی به شهروندان و جامعه هدف هم از طریق رسانه ملی و هم از طریق فضای مجازی با مدنظر قرار دادن عدم ایجاد نگرانی روانی در مردم تاکید کرد.
او افزود: لازم است از ظرفیت خیرین استان نیز در تامین امکانات و تجهیزات پیشگیری از این بیماری در راستای سلامت عمومی جامعه استفاده شود.