طاهره عظیم پور رییس اداره دامپزشکی اردکان گفت: بروسلوز (تب مالت) به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد.
او ادامه داد: این بیماری منجر به از دست رفتن ارزشهای اقتصادی دامهای مبتلا و همچنین باعث ابتلای انسان میگردد و به همین دلیل حائز اهمیت بسیار میباشد در همین راستا اداره دامپزشکی شهرستان اردکان همسو با سایر ادارات دامپزشکی استان، مبارزه همه جانبه با بیماری تب مالت را در برنامه کاری خود قرار داده است.
عظیم پور اضافه کرد: این بیماری همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
رییس دامپزشکی اردکان با اشاره به اینکه این بیماری در دام از لحاظ بالینی علائم مشخصی ندارد؛ تصریح کرد: سقط جنین، ناباروری و کاهش تولید شیر از عمدهترین علائم بیماری بروسلوز در دام است.
عظیم پور یادآورشد: این بیماری در انسان به عنوان یک بیماری هزار چهره شناخته شده است؛ زیرابه گونههای مختلف با علائمی همچون تب و لرز، لاغری، کاهش اشتها، درد مفاصل بروز میکند و در دراز مدت نیز بر روی دستگاه عصبی، قلبی و عروقی و ... تأثیر میگذارد، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی از دیگر عوارض بیماری تب مالت در دامها به شمار میرود.
این مقام مسئول اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۵۰ راس گاو و گوساله بر علیه تب مالت واکسینه شده اند.
عظیم پور ضمن اعلام نظارتهای دامپزشکی بر چرخه تولید، توزیع و عرضه انواع فراوردههای خام دامی مثل شیر و گوشت به مردم توصیه کرد؛ برای جلوگیری از ابتلا به تب مالت، مصرف لبنیات پاستوریزه را در سبد غذایی خود قرار داده و تحت هیچ شرایطی مواد لبنی غیر پاستوریزه مصرف نکنند و در صورت استفاده از شیر خام حتما انرا به مدت ۵ دقیقه بعد از بجوش آمدن بجوشانند، همچنین از مصرف گوشت دامهایی که در معابر و غیر از کشتارگاه کشتار میشوند خودداری نموده و گوشت مصرفی خود را حتما از مراکزی که مورد تایید دامپزشکی است، تهیه نمایند.