حامد یزدی مهر، از صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا در پایتخت خبر داد و اظهار داشت: با توجه به تداوم وضعیت انباشت آلایندهها این هشدار از سوی مدیریت بحران استان تهران صادر شده است.
وی با بیان اینکه طبق اعلام سازمان هواشناسی کاهش کیفیت هوا تا روز سه شنبه ۲۲ آذرماه ادامه خواهد داشت گفت: با توجه به این وضعیت غالب ساعات در حد ناسالم برای تمام افراد خواهد بود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به همه مردم توصیه کرد نسبت به عدم ترددهای غیر ضروری توجه ویژه را داشته باشند و کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی در دستور کار قرار بگیرد.
یزدی مهر در ادامه عنوان داشت: به همه شهروندان توصیه میکنم در زمان اعلام آلودگی هوا از هر گونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیادهروی در این شرایط در هوای باز و خروج غیر ضروری از منزل و تردد بیمورد در معابر شهری خودداری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به بیماران قلبی و تنفسی و مبتلایان به آسم نیز توصیه کرد که در شرایط آلودگی هوا افراد دارای بیماری زمینهای، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت نکنند و توجه داشته باشند که نوشیدن مایعات به ویژه آب در این مواقع نه تنها باعث شستوشوی دستگاه گوارش میشود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد.
همچنین نوزدهمین جلسه کارگروه مواقع اضطرار آلودگی هوا، روز جمعه مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۱۸ به ریاست ملکی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران و با حضور سایراعضا به صورت غیرحضوری، برگزار شد.
با توجه به پایداری و سکون نسبی جو وکاهش کیفیت هوا، موارد مشروحه ذیل جهت اجرا طی روزهای شنبه و یک شنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۱۹ الی ۱۴۰۱/۰۹/۲۰ برای کلیه شهرستانهای استان به استثنای شهرستانهای فیروزکوه ودماوند، مصوب گردید.
۱. کلیه مهدکودکها و مراکز پیش دبستانی تعطیل گردید.
۲. فعالیتهای آموزشی مدارس در کلیه مقاطع تحصیلی به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار میگردد.
۳. مدیران با مرخصی اولیای کودکان، با توجه به تعطیلی مهدکودکها و مراکز پیش دبستانی، موافقت نمایند.
۴. فروش مجوزهای روزانه ورود به محدوده طرح ترافیک توسط شهرداری تهران، صادر نمیشود.
۵. از هرگونه فعالیت ورزشی در محیطهای باز، خودداری گردد.
۶. پلیس راهور تهران بزرگ و پلیس راه فاتب، از تردد شبانه کامیونها به استثنای کامیونهای حامل سوخت، مواد غذایی و مواد فاسد شدنی، جلوگیری نمایند.
۷. کلیه فعالیتهای واحدهای تولید بتن آماده، شن و ماسه و آسفالت، ممنوع میباشد.
۸. پایگاههای سیار فوریتهای پزشکی اعم از اورژانس و هلال احمر در مناطق پرتردد شهر، جانمایی گردند.
۹. شهرداری تهران، نسبت به جلوگیری از روشن ماندن اتوبوسها و مینی بوسها در پایانههای مسافربری، اقدام نماید.
۱۰. سازمان صدا و سیما، رسانهها و روابط عمومی کلیه دستگاههای اجرایی، نسبت به اطلاع رسانی لازم، توصیهها و جلب همکاری و مشارکت عمومی در خصوص پرهیز از اقدامات منجر به آلودگی هوا، رعایت نکات بهداشتی ویژه شرایط اضطرار آلودگی هوا و کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و پرهیز از سفرهای غیر ضروری و نظایر آن، اقدام نماید.
۱۱. استفاده از ماسکهای مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط آحاد مردم و به ویژه گروههای حساس (کودکان، افراد سالمند، بیماران قلب و تنفسی، زنان باردار و ...)، شاغلین پلیس راهور و شهرداریها و ... که بیشترین مواجهه با آلودگی هوا و حضور در فضای باز دارند، ضرورت دارد.
۱۲. پلیس راهور تهران بزرگ، نسبت به جلوگیری از تردد کلیه موتور سیکلتها، خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی و همچنین وسایل نقلیه دودزا دارای معاینه فنی، اقدامات لازم را به عمل آورد.
۱۳. شهرداران استان، نسبت به جلوگیری از فعالیتهای عمرانی که موجب تشدید آلودگی هوا میشود، اقدام نمایند.
۱۴. ممنوعیت مصرف نفت کوره و مازوت در کلیه واحدهای نیروگاهی، صنعتی، تولیدی، معدنی و خدماتی استان، کماکان ادامه یابد.
۱۵. شرکت گاز استان، نسبت به تداوم تامین سوخت گاز مورد نیاز نیروگاهها و سایر واحدهای متصل به شبکه گاز رسانی که فعالیت آنها در این شرایط ضروری است، اقدام نماید.
۱۶. شهرداران استان، جهت جلوگیری از پسماند سوزی و سوزاندن شاخ و برگ درختان، نظارت ویژه اعمال نمایند.