تغییرات حق بیمه تولیدی (۱۰۹.۸ هزار میلیارد تومان) و خسارت پرداختی (۵۳.۹ هزار میلیارد تومان) نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب در حدود ۵۷.۸ و ۵۵.۳ درصد افزایش یافته است.
رشد ۵۷.۸ درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت به طور عمده متأثر از رشته درمان با سهم ۳۱ درصد از پرتفوی بازار و رشد ۱۶۸.۳ درصدی حق بیمه تولیدی (۲.۷ برابر شدن نسبت به مدت مشابه سال گذشته) است.
طبق اعلام بیمه مرکزی، نسبت خسارت بازار بیمه با ۰.۸ واحد کاهش در مقایسه با ۸ ماهه نخست سال قبل به ۴۹.۱ درصد رسید. تنها نسبت خسارت ۴ رشته بدنه اتومبیل، درمان، کشتی و حوادث راننده (به ترتیب با ۷۳.۲، ۶۳، ۵۶.۹ و ۵۲.۶ درصد) بالاتر از میزان بازار بیمه بوده و نسبت خسارت رشته شخص ثالث و مازاد (با ۴۹.۷ درصد) در سطح بازار بیمه است.
سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و از خسارت پرداختی صنعت بیمه به ترتیب ۷۵ و ۷۲.۷ درصد است.
در ادامه سهم ۳ رشته بیمه درمان، شخص ثالث - مازاد و زندگی (عمر) به ترتیب ۳۱، ۲۹.۸ و ۱۳.۲ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار اعلام شد.
همچنین در این مدت حدود ۴۵.۳ میلیون بیمه نامه صادر و ۴۷.۴ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است.
تعداد بیمه نامههای صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۸ ماهه نخست سال قبل، به ترتیب ۲.۲ و ۳۶.۱ درصد رشد داشته است.
رشد ۲.۲ درصدی تعداد بیمه نامههای صادره در بازار به طور عمده به واسطه رشد این تعداد در ۲ رشته شخص ثالث-مازاد و حوادث راننده به ترتیب با ۴.۶ و ۴.۸ درصد رشد و هر یک با سهم حدوداً ۳۵ درصدی از کل تعداد بیمه نامههای صادره بوده است.
همچنین اعلام شد، افزایش ۳۶.۱ درصدی تعداد موارد خسارت پرداختی بازار، بیشتر به دلیل رشد ۳۷.۴ درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده (۹۵ درصد) از تعداد خسارتهای پرداختی بازار بیمه بوده است.