دلایل وابستگی زن به خانواده بعد از ازدواج + راهکار

وابستگی زن به خانواده بعد ازدواج باعث بروز سردی بین روابط زن و شوهر و کاهش صمیمت بعد از ازدواج خواهد شد.

یکی از مشکلاتی که بعد از ازدواج می تواند رابطه زن و شوهر را به سمت سردی بکشاند وابستگی به خانواده است، وابستگی به خانواده معمولا در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود.

وابستگی زن به خانواده بعد از ازدواج منجر به رفت و آمد‌های بیش از اندازه به خانه پدری، عدم دلبستگی به زندگی زناشویی و درنتیجه از بین رفتن صمیمیت در ازدواج می‌شود.


بیشتربخوانید


ویژگی‌های زنان وابسته به خانواده

زنانی که به خانواده شان وابسته اند معمولا همه ویژگی‌های مشترکی دارند از جمله:

- نگرانی مداوم از ناراحت شدن خانواده به خاطر کار‌ها و تصمیماتشان

- همیشه قبل از هر تصمیمی خانواده شان را در نظر می‌گیرند و مراقبند خلاف نظر آن‌ها عمل نکنند.

- اگر فرد مقابل نظری مخالف خانواده اش داشته باشد، دچار تنش می‌شوند.

- عدم توانایی در نه گفتن و توقع داشتن از شوهر برای نه نگفتن به خانواده

- عدم توانایی در تصمیم گیری و نیاز به تایید تصمیمات از طرف خانواده

- حتی اگر حق با شما باشد از خانواده اش دفاع می کند.

- با وجود دیدار‌های وقت و بی وقت همچنان دلتنگ خانواده اش است.

- مسئولیت بی مورد در قبال خانواده و درگیری بیش از حد با مشکلات خانواده

زنان معمولا وابستگی زیادی به پدر و مادرشان دارند و حتی شاید سال‌ها بعد ازدواج نتوانند از مادرشان جدا شوند و اصرار داشته باشند که خانه شان نزدیک به خانه والدینشان باشد. وابستگی زیاد زن به خانواده بعد ازدواج علت بسیاری از اختلافات و دعوای بین زوجین است.

مشکلات زمانی بیشتر می شود که زن خواسته‌های شوهرش را در نظر نمی‌گیرد و خواسته‌های خودش را به مرد تحمیل می کند. حتی ممکن است باعث بروز مشکلات مالی در ازدواجش شود.

قبل از این که بخواهید فکری برای حل این مشکلات داشته باشید باید به علت ریشه‌ای وابستگی زن به خانواده بعد از ازدواج پی ببرید:

دایره کوچک ارتباطات

زنانی که حضور اجتماعی کم رنگی دارند معمولا وابستگی شدیدی به خانواده خواهند داشت چرا که نتوانسته اند وابستگی و تعلقاتی با افرادی به جز خانواده ایجاد کنند و همین مساله باعث ایجاد شخصیت وابسته در زن و ایجاد چالش‌های زیادی بعد از ازدواجش خواهد شد.

نداشتن تجربه مستقل بودن

زنانی که به دلیل تحصیل یا کار تجربه زندگی مستقل دارند تا حدودی وابستگی شان به خانواده مدیریت شده است و می‌توانند حتی دور از خانواده زندگی کند. البته از سویی دیگر مستقل شدن یک زن باعث می‌شود که کمتر تحت سلطه مرد قرار بگیرد و توقع برابری در زندگی بعد از ازدواج داشته باشد و مردانی که خصلت مردسالارانه داشته باشند در زندگی با یک زن مستقل به مشکل خواهند رسید. مردانی که استقلال مالی و شخصیتی زنان را به رسمیت بشناسند نه تنها در کنار یک زن مستقل احساس بهتری خواهند داشت بلکه متوجه می‌شوند که استقلال شخصیتی همسرشان باعث پیشرفت زندگی زناشویی آن‌ها می‌شود.

تربیت خانوادگی

سبک تربیتی بعضی خانواده‌ها به گونه‌ای است که فرزندان را وابسته به خانواده تربیت می‌کنند. این فرزندان در تصمیم گیری استقلال ندارند و قدرت استدلال و منطقشان ضعیف است. افرادی که به صورت وابسته تربیت شده اند حتی درباره مسائل خصوصی خود و همسرشان با خانواده به خصوص مادرشان مشورت میکنند و حد و مرزی برای روابط خصوصیشان ندارند. افراد وابسته نمی توانند مشکلات روابط زناشویی خود را مدیریت کنند و به سختی می‌توان تغییرشان داد.

کمبود اعتماد به نفس

زنی که اعتماد به نفس لازم برای همسری را نداشته باشند، زندگی کنار شوهر برایشان سخت‌تر از زندگی کنار خانواده است و نمی‌توانند از پس مسئولیت‌های زندگی مشترک بر بیایند به همین دلیل به خاطر ترس از تغییر، تحقیر یا شکست به خانواده پناه می‌برند، ولی زنی که اعتماد به نفس کافی داشته باشند معمولا از زندگی در مکان‌های جدید و هیجان یک زندگی جدید استقبال میکند و همیشه خواستار تغییر و تحول است.

نارضایتی از شوهر

گاهی اوقات شوهران از نظر عاطفی یا همراهی در خانه انتظارات زنان را بر آورده نمی‌کنند و موجب نارضایتی همسرشان از ازدواج می‌شوند. گاهی اوقات این نارضایتی ممکن است به دلیل تفکرات رمانتیک و تصورات اشتباه از ازدواج برای زنان رخ بدهد. در هر دو صورت سرخوردگی و و دلزدگی از ازدواج زنان را به سمت بیشتر وقت گذراندن با خانواده و وابستگی به آن‌ها سوق می‌دهد.

روش‌های کاهش وابستگی زن به خانواده بعد ازدواج

زن و شوهر باید بدانند که بعد از ازدواج اولویت یکدیگر هستند و اولویت دادن به پدر و مادر صرفا منجر به دور شدن زوجین از یکدیگر و سرد شدن روابطشان خواهد شد. اگر نتوانستید با صحبت و دلیل و منطق یا محبت به همسرتان او را متقاعد کنید که باید اولویت یکدیگر باشید بهتر است از یک زوج درمانگر کمک بگیرید.

داشته رابطه دوستانه و سرشار از محبت با خانواده بسیار عالی است، ولی اگر وابستگی به خانواده اگر منجر به اولویت ندادن زوجین به یکدیگر شود یا استقلال ازدواج را از بین ببرد تبدیل به یک معضل خواهد شد.

برای کاهش وابستگی زن به خانواده می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

گفتگوی محترمانه

اگر وابستگی همسرتان باعث ایجاد مشکل در زندگی شده حق دارید از او بخواهید که کمتر خانه را ترک کند و به وظایفش در زندگی مشترک توجه داشته باشد. اگر می خواهید حرفتان بهتر تاثیر داشته باشید باید همراه با عشق و مهربانی به زبان آورده شود نه این که با زور، دعوا و تحکم همراه باشد هر گونه فشار و تحکمی در این مورد فقط باعث بیشتر شدن مشکلات زندگیتان می‌شود.

به استقلال همسرتان کمک کنید

گاهی از همسرتان بخواهید تصمیمات را به تنهایی بگیرد به خصوص تصمیم‌های فوری. او را برای تصمیم گرفتن تشویق کنید تا قدرت استقلال و تصمیم گیری بدون نیاز به دیگران در او زنده شود.

آرامش زندگی را حفظ کنید

متاسفانه اغلب زوجین مهارت گفت‌وگوی موثر را بلند نیستند و با شروع هر بحثی کارشان به دعوا می‌کشد. در مواردی که با یک زن وابسته به خانواده طرف هستید احتمالا اغلب این درگیری‌ها به خاطر دخالت اطرافیان در مسائل ازدواجتان پیش خواهد آمد؛ بنابراین سعی کنید آرامش زندگیتان را حفظ نمایید و با صبوری به خانواده همسرتان بفهمانید که به تنهایی می توانید از پس زندگیتان بر بیایید. حفظ آرامش می‌تواند از بروز و شدت گرفتن مشکلات خانوادگی پیشگیری کند.

همسرتان را تهدید نکنید

متاسفانه برخی از مردان با مشاهده وابستگی همسرشان به خانواده او را به قطع ارتباط با خانواده اش تهدید می کنند که عملا به جای بهتر شدن شرایط منجر به لجبازی و مشکل شدن حل مسئله خواهد شد. همسر شما خودش باید به این نتیجه برسد که ارتباط کمتر با خانواده به نفع زندگی اش است.

بی احترامی به والدین همسر هیچ کاری به جز وخیم‌تر شدن شرایط و بیشتر شدن فاصله همسرتان از شما نمی‌کند. تحقیر والدین یک فرد مانند تحقیر خود آن فرد است. به نظر شما زنی که تحقیر شده باشد می تواند شادی و خوشبختی را به زندگی تان اضافه کند؟

مقابله به مثل نکنید

اگر شما هم مانند همسرتان بخواهید وابستگی به خانواده را جایگزین بهبود صمیمیت با همسرتان کنید، به بدتر شدن شرایط دامن زده اید و در واقع نشان میدهید که توانایی مدیریت شرایط را ندارید. مقابله به مثل کردن همیشه کار را بدتر می‌کند بنابراین از روی لجبازی تصمیم‌های نابخردانه نگیرید.

تامین نیاز‌های عاطفی همسر

شاید علت وابستگی همسرتان به خانواده اش عدم ارضای نیاز‌های عاطفی اش از سمت شما باشد. زنی که به اندازه کافی محبت و توجه از شوهرش دریافت کند، به طور طبیعی نیازش به توجه دیگران کاهش پیدا خواهد کرد. اگر فکر می کنید علت وابستگی همسرتان به خانواده اش بی توجهی خود شماست، رفتارتان را اصلاح کنید.

منبع: بیتوته

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۱۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
درود / من فکرمیکنم قبل از ازدواج بایدهمسرخودرا کامل بشناسیدچون بعد ازدواج راه برگشت بسیااااار سخت ودشوار است .
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۳:۲۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
یکی از بزرگترین علت ها تربیت بد مادر باعث این خصلت می‌شود تمام خانواده خصوصا دخترها درگیر این معضل می‌شوند و جان شوهر را به لب می‌آورند قسمت هیچ مردی نشود. دوستی و رفت آمد باید دوطرفه و معقول باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
من از جون خودم مایه گذاشتم واسه زنم واسه خانوادش برادراش فامیلش به حدی که هیچوقت واسه خانوادم یک قدم برنداشتم ولی خانواده زنم توقع دارند من مثه یه عابر بانک هر چی درمیارم یا هر چی بدبختی میکشم واسه اونا باشه هیچی به اسم خودم ندارم به جز یه سیم کارت پدر و مادرم هم از دنیا رفتن زنم هیچ وقت زحمت ها و محبت های منو نمیبینه بی ادبه هزار بار منو زیر پا گذاشته به خاطر خانوادش حتی یک بار تا الان با صدای بلند با زنم حرف نزدم همیشه بهش محبت کردم ولی متاسفانه اون انتخاب خوبی نبود و پشیمونم خیلی کاش بمیرم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
بجای اینکه دعا کنی تا بمیری مراقب و بفکر خودت باش لذا دراولین فرصت به روانپزشک مراجعه کن چون رفتارشان و تنهایی باعث افسردگی تو شده است و این خطرناکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
متاسفانه بیشتر اختلافات خانواده های ایرانی وابسته بودن مرد به مادرش هست.. کاش یاد بگیرم پسرامون رو مرد بار بیاریم نه یه ربات حرف گوش کن و بدونه فکر و اختیار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۰۱ دی ۱۴۰۱
من آرزوی مرگ پدر و مادر همسرم دارم ، فقط به خاطر این موضوع ، متاسفانه با وجود دو فرزند نمی تونم به طلاق گرفتن فکر کنم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۲۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
اگر همسرت وابسته باشد بعد از مرگ والدین دچار افسردگی شدید میشودپس آرزوی مرگ چاره نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۰۱ دی ۱۴۰۱
«"مسکین"» بر اثر پیری، مریضی یا نقص عضو اصلاً نمی‌تواند کار کند.
**تکریم یتیم** و **اطعام مسکین** باعث "افزایش رزق"، "آسانی زندگی" و "رحمت خدا" می‌شود.
فقیر کار می‌کند اما درآمدش از مخارجش کمتر است.
سوره فجر89/ آیات 16، 17، 18.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۱ دی ۱۴۰۱
وابستگی به خانواده به این دلیل است که شوهر نمی تواند مانند پدر خانم امکانات زندگی را برای خانم فراهم کند پس بهتر است چنین زوج هایی باهم ازدواج نکنند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۲۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
بسیار افرادی هستن که از پدرخانم پولدار تر و زندگی مرفعی دارند دلیل همیشه این نیست
Iran (Islamic Republic of)
Peyman
۱۹:۵۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
آنقدری که داخل رسانه ملی از آشپزی و دین و ایمان صحبت میکنند ، اگر برای رفتار زن با شوهر و بلعکس صحبت میکردند ، و فرهنگ زندگی کردن زوجین صحبت و بحث میکردند ، الان تمام بی احترامی به بزرگترها و حرمت و احترام ها از بین نمی‌رفت . و خیلی از زندگی ها گلستان بود ، و هیچ اولادی با گرفتن یکسری تصمیمات از روی بی تجربگی ، الان با یه بچه بغل یا مجرد شدن به آغوش دوباره خانواده برنمیگشت ، و این همه فساد و آوارگی در سطح جامعه دیده و لمس نمیشد ، ،،،،، هرچه بگندد نمکش میزنند ، وای به روزی که بگندد نمک ....... یا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۱ دی ۱۴۰۱
عالی،عالی،عالی
فقط یک جمله ازروی تجربه اضافه کنم ،که اگرزن احساس امنیت و احترام هم به خود وهم خانواده اش کند،باورکنید،باورکنید عاشقانه با شوهر وخانواده شوهررفتارخواهدکردواگراین احساس امنیت و احترام را نداشت زندگی زناشوئی اش مثل من خواهدپاشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۱ دی ۱۴۰۱
بعضی خانمها .آرزوی مرگ همه فامیل نزدیک شوهر را دارن .وای خانواده و فامیل خودشان را می‌پرستند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۰۱ دی ۱۴۰۱
وقتی موقع نیاز شوهر کنار همسرش نباشه خود بخود همسر به سمت خانواده خودش مایل میسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۱ دی ۱۴۰۱
متاسفانه گروه زیادی از زنان کشورمان این مشکل را در خانواده ایجاد کرده اند که نیاز است راجع به این موضوع بیشتر در تلویزیون صحبت بشود
Iran (Islamic Republic of)
مخالف
۱۷:۳۵ ۰۱ دی ۱۴۰۱
با اینکه من یه زنم و خیلی وابسته بودم ولی کنار گذاشتم به خاطر زندگیم و بیشتر به زندگیم میرسم
ولی مادرشوهر نمیزاره زندگی کنیم هی جستجو میکنه تو زندگیم و پسرشم انگار دبستانیه اصلا نمیتونم بهش تکیه کنم مثلا مرد خونه باید تکیه گاه باشه نه برا هرچی بره سمت پدر مادرش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۱ دی ۱۴۰۱
این مسئله بطورکلی یک مشکل فرهنگی وتربیتی درخانواده هاست .اگرنهایتاً دوران پرورش وفراگیری روشهای تربیتی درست درخانه وآموزشهای اکتسابی درمدرسه ودانشگاه وجامعه منجربه این شود که دختروپسر ازلحاظ شخصیتی وخود اتکایی وخودباوری وعاطفی و.. به رشد وبلوغ برسند درآینده باباور اینکه به مکمل! ویا نیمه گمشده خود رسیده اند گام به زندگی مشترک نمیگذارند! چراکه اگر فکرکنند ازلحاظ هوشی،عاطفی،استقلال و.. ناقص هستندچه دخترچه پسر بلافاصله بعد ازاینکه متوجه شد همسرش خلاءهای اوراپرنمیکند!!!! به خانواده پدری رجوع میکند! درکل طبق آمار زوجینی حقیقتاً درزندگی مشترک کامل ترشدن! وبه اصطلاح خوشبخت! که بخاطر سرپناه!!!! پول وماشین واعتبار وحمایت وسرپرستی و!! آرامش روانی و!!! آویزان یکدیگرنشدن! چراکه اگزعلاقه ای هم احساس کنند بهم دارند بی شک عشقی است شرطی! من تورادست دارم بشرط آنکه تو به من ازهرلحاظ سرویس دهی!! چنین ازدواجهای خیلی مواقع بخاطرنیازمندی! ووابستگی فقط تحمل میشود!
آخرین اخبار