اسقف ناتان هوانسیان در نخستین دور گفت‌وگوی مشترک اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین گفت: پیام ادیان الهی صلح و دوستی است.

نخستین دور گفت‌وگوی مشترک اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین با موضوع «ادیان ضامن زندگی مسالمت آمیز ملت‌ها» با حضور عباس ظهوری، سفیر و سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان، آیت‌الله سید منذر حکیم، رئیس پژوهشکده ذریه نبوی (مجمع جهانی تقریب مذاهب)، حجت‌­الاسلام والمسلمین جواد جعفری، رئیس حوزه علمیه زنجان و خانم‌ها فریبا علاسوند، عضو شورای سیاستگذاری حوزه‌­های علمیه خواهران و انسیه قنادزاده، سرپرست گروه گفت‌وگوی ادیان و آئین‌های شرقی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مقر مقدس اچمیادزین برگزار شد.

اسقف ناتان هوانسیان، رئیس روابط بین‌الملل کلیسای اچمیادزین، در سخنان آغازین خود، به مسئله اهمیت صلح در جهان امروز پرداخت و با اشاره به کم کاری‌های موجود در این زمینه، ابراز امیدواری کرد که این نشست نتایج و دستاورد‌های خوبی به همراه داشته باشد.

او گفت: امروز، ما تلاش می‌کنیم ادیان ضامن زندگی مسالمت آمیز ملت‌ها باشند و پیام ما این است که مردم باید یکدیگر را دوست بدارند و با هم در صلح و صفا زندگی می‌کنند.

اسقف ادامه داد: ادیان الهی جایگاه مهمی در خانواده و تربیت فرزندان و ایجاد چهره اخلاقی در جامعه دارند و اگر همه رسالت خود را به خوبی انجام دهند، صلح برقرار خواهد شد.

او افزود: امروز گردهم آمده‌ایم تا بتوانیم زمینه‌ها، اشترکات و عوامل صلح، دوستی و مهربانی را پیدا کنیم و ادعایی نداریم که پس از این همایش، دنیا نجات خواهد یافت، ولی کمک خواهیم کرد از اقدامات اشتباه جلوگیری کنیم.

ظهوری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان نیز در سخنانی، ضمن تشکر از میزبانی کلیسای ارمنی حوزه اچمیادزین و خیرمقدم به مهمانان، این نشست را گامی در جهت رسیدن به اهداف صلح و دوستی دانست.

او گفت: خداوند جهان را آفرید و نعمات فراوانی به انسان داد و انسان اشرف مخلوقات جهان خلقت است و خداوند انسان‌ها و موجودات را سرگردان رها نکرد و پیامبران را امین خود قرار داد.

ظهوری ادامه داد: همه ادیان آسمانی از یک نقطه الهام می‌گیرند و علیرغم تفاوت‌های جزیی باید به یک نقطه برسند و آن، کمال انسانیت است.

سفیر کشورمان در ارمنستان تأکید کرد: این نشست‌ها در همه ایام ضروری است، اما در جهان کنونی که پر از ناملایمات است، ضرورت آن بیش از گذشته احساس می‌شود.

او افزود: ایران و ارمنستان توانسته‌اند یک مدل موفق همزیستی مسالمت آمیز را به دنیا نشان دهند، اما متأسفانه رسانه‌ها به واقعیت‌های کنونی نمی‌پردازند. کلیسا‌ها در ایران و مسجد کبود ایروان از نمونه‌های موفق این اتحاد و دوستی هستند. بنابراین، باید جلوی کسانی که از اختلافات جزیی سوء استفاد می‌کنند، گرفته شود.

ظهوری ابراز امیدواری کرد که این نشست دینی آغازی برای صلح در تمام جهان باشد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار