آقای مجتبی شادلو گفت: قانون الگوی کشت حدود ۲ تا ۳ ماه پیش ابلاغ شد که این موضوع هیچ ارتباطی به کشت تابستانه و بهاره این محصول ندارد.
به گفته او، الگوی کشت از ضروریاتی بود که در اکثر موارد به دلیل کمبود یا مازاد تولید، نظام عرضه و تقاضا برهم خورد. اما به هر حال پیاز از جمله محصولات ضروری خانوار است که مصرف آن به قشر خاصی بر نمی گردد.
شادلو ادامه داد: وقتی از ۲ ماه پیش بحث کمبود پیاز مشخص شد و هر روز بحث افزایش قیمت ها را مطرح می کردند، صادرات باید محدود می شد. هرچند توزیع ذخایر پیاز و عرضه پیاز کشت پاییزه طی هفته های آتی می تواند به تعادل بازار کمک کند.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه پیاز قابلیت نگه داری در انبارها را ندارد، گفت: نگه داری پیاز در انبارها منجر به افزایش ضایعات می شود، اما بحث اصلی الگوی کشت است تا برخی محصولات همچون پیاز اولویت تولید قرار گیرد. اگر محصولاتی بهره وری بالا دارند، مازاد آن به بازارهای هدف باید صادر شود تا ضمن ایجاد اشتغال، ارز آوری هم داشته باشیم.
شادلو با بیان اینکه بازار پیاز تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست، گفت: بنابر بررسی های صورت گرفته هزینه تمام شده پیاز بدون احتساب هزینه برداشت و بسته بندی، ۵ تا ۹ هزارتومان است چرا که هزینه تولید بسته به بهره وری و میزان تولید در هکتار بستگی دارد.