کامران اکبری شایگان گفت: در جلسه ۱۹ دی ماه امسال شورای ثبت میراث ناملموس وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، اثر ناملموس بازی محلی "دست چاله" (دَسَ چالَ) روستای وندرآباد شهرستان اسدآباد در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
او افزود: تاکنون هیچ یک از بازیهای محلی شهرستان اسدآباد ثبت فهرست آثار ناملموس کشور نشده بود و بازی محلی دست چاله نخستین بازی محلی ثبت شده شهرستان در فهرست آثار ناملموس کشور است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد گفت: تا کنون ۵ بازی محلی دیگر شامل یک بازی از روستای گردشگری حبشی به نام شوشتله (گردو بازی)، یک بازی محلی از روستای هدف گردشگری ملحمدره به نام "قن قلیچ"، یک بازی محلی از روستای وندرآباد و دو بازی محلی از روستای چشمه قنداب نیز برای ثبت فهرست آثار ناملموس کشور در دست پیگیری و اقدام است.
اکبری تصریح کرد: در آینده نزدیک هم پروندههای که برای حمام کمک سفلی، غذای محلی، دستکندهای روستای ترخین آباد، بازیهای محلی روستاهای چشمه قنداب، وندرآباد، ملحمدره و نان کُلره چشمه قنداب برای بررسی تشکیل و ارسال شده، در فهرست آثار ملموس و ناملموس کشور به ثبت خواهند رسید.
او افزود: بنای یادبود سیدجمالالدین اسدآبادی، تالاب پیرسلمان روستای لک لک، درختهای پیراسماعیل بالا و پایین روستای ترخین آباد و آش خیار روستای وندرآباد از جمله آثار ثبتی جدید شهرستان میتوان برشمرد.
اکبری شایگان با تاکید بر اهمیت حفظ ارزشهای اجتماعی، سنتها، آداب و رسوم، روشها و جنبههای کارکردهای انسانی، مطرح کرد: برای پیگیری ثبت مراسم آئینی شهرستان در آثار ناملموس کشور معرفی این مراسمهای آئینی از طریق مردم ضرورت دارد.
او گفت: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متولی اصلی حفظ، نگهداری، ثبت و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی بوده و برای اینکه هویت فرهنگی و تاریخی این مرز و بوم دستخوش آسیب و در کوره راه زمان به بوته فراموشی سپرده نشود، همکاری مردم به همین منظور از نقش موثری برخوردار است.
این مقام مسئول افزود: به منظور ثبت ملی مراسمهای آئینی شهرستان، چون حنابندان، روزعلفه، جشن خرمن، جشن شکرگزاری، پشم چینی گوسفندان، ترانههای قالی بافی، شب یلدا، مراسمهای خاص مذهبی و نوروزی، عید قربان، بازیهای محلی از مردم شهرستان میخواهیم این مراسمها را به میراث فرهنگی برای اقدام و پیگیری برای ثبت در آثار ناملموس کشور معرفی کنند.