بیستم جمادیالثانی، سالروز میلاد فرخنده امالائمه حضرت فاطمه زهرا (س) در صحن و سرای فرزند رئوفش حضرت رضا (ع) شوری خاص برانگیخته است و ارادتمندان این خاندان پاک، اعم از زائر و مجاور، با حضور گرم و باصفای خود، سرمای استخوانسوز این روزهای مشهد را به بهاری دلانگیز بدل کردهاند.
"فاطمه یعنی سرور اهل بیت(ع)، عزت و فخر و غرور اهل بیت(ع)" این متن کتیبه بزرگی است که به مناسبت زادروز حضرت فاطمه (س) بر روی ایوان مطلای صحن آزادی نصب شده است.
به گزارش ایرنا، حرم مطهر رضوی به عنوان محور برگزاری جشن های مذهبی از دیروز مهیای برپایی آیین های ویژه این مناسبت فرخنده شده است و نصب کتیبههای دیواری عمودی "عید مبارک" در صحنهای مرکزی حرم مطهر رضوی و پرچمهای رنگی دورتا دور صحن پیامبر اعظم(ص)، از دیگر تزیینات زیبای حرم ثامن الحجج (ع) است.
به مناسبت گرامیداشت ولادت پربرکت بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) چراغانی صحن های مطهر رضوی از دیگر اقداماتی است که انجام شده و ۲ چایخانه حرم مطهر نیز در صحن کوثر و باغ رضوان تا ساعت ۲۲ شب از زائران آستانش با چای داغ پذیرایی می کنند.
روزی به تقدس مادر
واژه مقدس مادر، در قاموس بشری و نزد همه فرهنگ ها و جوامع، مقام و جایگاهی بسیار والا دارد و از این رو در ایران اسلامی، بهترین روزی را که می شد، یعنی روز تولد حضرت فاطمه (س) را به نام مادر و روز زن سند زده اند تا هر سال به این مناسبت مقام مادر را ارج نهاده و روز زن را پاس بدارند.
برای اینکه خانهای خانه و کانون خانواده ای گرم باشد، باید عنصری خستگی ناپذیر در آن مدام تلاش کند، همه چیز را مرتب کند، به گلدانها آب بدهد، لباسها را مرتب نماید، به شام شب و ناهار فردا فکر کند، گردگیری کرده و هر چیزی را سر جای خودش بگذارد. این حضور دلسوزانه و قدمهای خاموش در همه جای خانه بارها و بارها باید تکرار شود تا بتوان نشست و خیره شد به خانه ای که آرام و در صلح به نظر میرسد.
انگار نه انگار که برای رسیدن به این ثبات و سکون کسی، ساعتها بدون وقفه، بدون منت و خستگی، تلاش کرده است، وقت گذاشته است، به همه چیز رسیدگی کرده است، و این همه چنان آرام، خاموش و بی ادعا صورت گرفته است که چه بسا دیگران اما فکر میکنند خانه خود به خود اداره میشود، فکر میکنند داشتن غذایی آماده طبیعی و عادی است. تا وقتی که خود خانهای داشته باشند و بفهمند که معجزهای اتفاق نمیافتد مگر با مجاهدتی آرام، ممتد و بی پایان.
این همه تلاش و فعالیت برای حفظ یک سکون، یک نفر باید عاشقانه خانه و خانواده را مدیریت کند، مادرانه همه چیز را بپاید، تا کم و کاستی های زندگی به حداقل برسد، و در کنار این تلاش بی وقفه و زحمت بدون تعطیلی، بعضی از بانوان علاوه بر کارهای خانه، در بخش های دولتی و یا آزاد نیز کار کرده و کسب بخشی از درآمد خانواده را به دوش میکشند و پس از ساعتها کار در بیرون، باید امور منزل را نیز سر و سامان بدهند.
فاطمه زهرا(س)، جزو بانوانی بود که علاوه بر نقش خانهداری، در بیرون از منزل و در جامعه نیز به ایفای نقش می پرداخت. یگانه دختر پیامبر اکرم(ص) تجلی انسانیت و کمال گرایی که با وجود پربرکت خویش یاری بخش آخرین فرستاده حق و اولین امام(ع) در راه گسترش و اعتلای اسلام بود.
اهمیت مقام والای حضرت فاطمه(س) سبب شد تا سالروز تولد این بانوی بزرگ به منظور ارج نهادن به تلاش های بانوان این مرزوبوم که همواره در مسیر رشد و پرورش فرزندان و اعتلای اهداف جامعه کوشیده اند، به عنوان روز «زن و مادر» نامگذاری شود.
روز مادر، یادآور مقام بانویی است که مبنای اصلی نقش ویژه مادر و همسر در جامعه به ویژه جامعه اسلامی است. بدون تردید قلب کانون خانواده هم مادران و زنان هستند چراکه نقش بسیار مهم و پررنگی در استحکام و تقویت بنیان خانواده برعهده دارند و حضرت زهرا(س) در این زمینه اسوه و الگو بود.