حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، بیان کرد: وقف یک سرمایه انباشته است که میتواند در خدمت رشد فرهنگ دینی، تعالی جامعه و رفاه اجتماعی مردم باشد.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره به حمایت این سازمان از ۳۰ شرکت دانش بنیان، گفت: از سال ۹۶ تاکنون میزان ارتقای ورودیهای بهرهوری موقوفات پنج برابر شده و با لجستیک سیستمی و تفکر به آسانی از این بیشتر هم خواهد شد.
او با بیان این که قانونگذار در دهه شصت با نگاهی دقیق و بلند، تصویب کرده که برای موقوفات امین نصب شود و سازمان اوقاف به عنوان هادی و ناظر و کارشناس عمل کند، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۱۳۰۰ نفر امین برای موقوفات نصب شده و بخشی از ارتقای بهرهوری موقوفات مربوط به کارکرد مباشرت امین موقوفات است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، ضمن اشاره به سه وظیفه اصلی این سازمان ادامه داد: یکی از وظایف اوقاف، حفظ عین موقوفات است که در آن بحث صدور سند بسیار مهم است؛ افرایش منافع و اجرای نیات واقفین دو وظیفه دیگر سازمان اوقاف هستند که روح جدیدی بر کالبد اوقاف برای صدور اسناد مالکیت موقوفات دمیده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با تأکید بر لزوم غنی کردن و رشد دادن موقوفات و با اشاره به فعالیتهای تأثیرگذار موقوفاتی همچون دانش سلامت کوثر و بنیاد فرهنگی البرز، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه برای حمایت از دانشبنیانها از ظرفیت وقف استفاده خواهد کرد و به نتیجه هم خواهد رسید و تاکنون، نزدیک به ۳۰ شرکت دانشبنیان را حمایت کردهایم.
او در پایان، به ارائه گزارشی از فعالیتهای دانشبنیان سازمان اوقاف و امور خیریه و ورود این سازمان به اقتصاد دریا مبنا پرداخت.
صدور سند بهترین ابزار برای صیانت از موقوفات است
در ادامه، بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با بیان این که در دوران تحول و تعالی قوه قضاییه قرار داریم، بیان کرد: اگر ما در اوقاف این اقدامات درخشان را میبینیم دلیلش این است که بر مسند این سازمان یک مدیر تحولگرا تکیه زده است و آثار این تحول در عرصههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نمود دارد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تثبیت مالکیت و صدور سند را بهترین ابزار برای صیانت از موقوفات دانست و گفت: با یک اقدام جهادی میتوانیم بحث صدور اسناد موقوفه را تا دو سال آینده به اتمام برسانیم.
بابایی با تقدیر از تحولگرایی در مدیریت سازمان اوقاف، ادامه داد: امیدواریم این تفکر تحولی در استانها هم باشد که قطعا هم وجود دارد. چون تمام این دستاوردها برآیند فعالیتهای استانهاست.
او، تثبیت مالکیت و صدور سند را بهترین ابزار برای صیانت از موقوفات دانست و گفت: خوشبختانه، این کار بزرگ با تلاش سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد در حال محقق شدن است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کارکردهای وقف در عرصههای مختلف، تأکید کرد: اگر کارکردهای اوقاف را به خوبی به مردم تبیین کنیم، قطعا مردم استقبال بیشتری از انجام وقفهای جدید خواهند کرد.
بابایی با بیان این که ما در بعضی از استانها با تداخل پهنههای منابع طبیعی با موقوفات مواجه هستیم، ادامه داد: از همکارانم تقاضا دارم نسبت به شناسایی و تعیین تکلیف موقوفاتی که با منابع طبیعی تداخل دارند، اقدام کنند.
او بر لزوم تأسیس بانک اطلاعات املاک و اراضی موقوفه نیز تأکید کرد و گفت: با یک اقدام جهادی میتوانیم بحث صدور اسناد موقوفه را تا در دو سال آینده به اتمام برسانیم.
گفتنی است در همایش مدیران کل استانی سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تفاهمنامه همکاری مشترکی به امضای روسای این دو سازمان رسید.