اعضای هیئت دولت در حاشیه نشست امروز پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه بودند.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره صادرات رادیو داروهای ایرانی به خبرنگاران گفت: دانشمند پر تلاش ما در سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران امروز یکی از کشورهای مطرح در تولید و عرضه رادیوداروها هستند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که رادیوداروهای تولیدی در داخل کشور، علاوه بر تمرکز بر افزایش ضریب داروهای تشخیص، اثربخشی بالاتری نسبت به دارویی دارد که در بخش درمان در حوزه سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.
اسلامی ادامه داد: ایران امروز توانسته تراز کشور و جایگاه ایران در زمره پنج کشور اول دنیا قرار دهد.
وی گفت: خبرهایی که از گروسی درباره برجام منتشر میشود یکی درباره آژانس و پادمان است و دیگری درباره برجام است که بر پایه رفع اتهامات شکل گرفته و برای رفع اتهامات بیست سال مذاکره شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: سند این بود که تحریمها لغو شود و اتهامات علیه ایران را کنار بگذارند و ما هم در این راستا محدودیتها و نظارتها را بپذیریم که اعتمادسازی اتفاق بیفتد، اما آنها به تعهداتشان عمل نکردند، اما بن بستی با آژانس انرژی اتمی نداریم.
وی افزود: ایران و طرف مقابل مذاکراتشان را بر اساس سند ۲۰۱۵ انجام دادند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برنامهریزی و رایزنی برای سفر گروسی به ایران در دستورکار قرار گرفته و در حال پیگیری است.
وی بیان کرد: تعاملات ما با آژانس برقرار است و واحدهای اطلاعاتی آژانس گزارش دادند که هیچ انحرافی از فعالیتهای هسته ایران وجود ندارد.
محمد مهدی اساعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد سلامی در ارتباط با مشکلات سریال نمایش خانگی سقوط گفت: در ارتباط با این سریال تصمیم گیرنده نهادهای ذیل وزارت فرهنگ نیستند. البته ما به صورت کلی سیاستی را اعلام کردیم که طبق آن تمامی مجموعههای فیلم و سریال، اگر پس از اتمام مراحل تولید خطایی توسط یکی از عوامل انجام شده باشد آن را به تمامی آن مجموعه تسری ندهیم. این سیاست ما است که اعمال هم شده است.
او گفت: در این مدت فیلمهایی بوده که قصد پخش شدن داشتند و بازیگری دچار مشکلی شده و اتفاقی دیگر افتاده ما دستور توقف را نداده ایم.
او ادامه داد: نگاه دولت آن است که از اهالی فرهنگ و هنر حمایت کند و خطای یک نفر را به کل مجموعه تسری ندهد. درباره سریال سقوط نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد و دوستان در حال مذاکره هستند تا بتوان مسائل و مشکلات را حل کرد.
اسماعیلی همچنین در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز دبیر جشنواره اسامی فیلمهای راهیافته به بخش داوری را اعلام میکند. امر داوری در هیئت انتخاب به بخش نهایی رسیده و از هفته آینده نمایش فیلمهای فجر آغاز خواهد شد.
وی افزود: جشنواره تئاتر فجر هم آغاز شده و با استقبال بسیار خوبی روبهرو بوده است. تقریباً سالنها مملو از جمعیت است و این جشنواره تا ۱۲ بهمنماه ادامه خواهد داشت و پخش فیلمها هم در بخش داوری جشنواره از ۱۲ بهمن آغاز میشود.
اسماعیلی تاکید کرد: تقریباً فیلمها در ژانرهایی به جشنواره آمده است که جامعیت خوبی دارد و هیئت داوران هم به این امر توجه داشته است.
وی بیان کرد: کنسرتها از هفتههای قبل شروع شده و این هفته هم چند اجرا داریم و در طی بهمنماه تا قبل از آغاز جشنواره موسیقی فجر که ۲۸ بهمن خواهد بود، بسیاری از اینها اجراهای عمومی خواهند داشت.
حمیدرضا سجادی وزیر ورزش و جوانان در ارتباط با استفاده از دستگاه کمک داور ویدیویی در فوتبال کشورمان و کمکهای وزارت ورزش در این باره گفت: طبق آخرین اطلاعاتی که از رئیس و نایب رئیس فدراسیون فوتبال داریم آن است که واردات این دستگاه شروع شده و به صورت کلی ۵ یا ۶ دستگاه وارد خواهد شد.
او گفت: یک یا ۲ دستگاه اکنون وارد کشور شده و آموزشها لازم را شروع کردند و اکنون در حال هماهنگی و رایزنی با صدا و سیما هستند که چگونه بتوانند از امکانات صدا و سیما برای پخش و تهیه تصاویر به بهترین شکل استفاده کنند.
او ادامه داد: در حال هماهنگی سازمانی میان فدراسیون فوتبال و صدا و سیما هستند.
او افزود: ما هم در وزارت ورزش در خدمت این دوستان هستیم و به امید خدا آموزشها و هماهنگیهای لازم در حال انجام شدن است تا یک به یک محلهای برگزاری مسابقات همگی مجهز شود.
سجادی گفت: البته چه زمانی به بهره برداری برسد و آزمون و خطاها انجام شود و مجوزهای لازم کسب شود و در نهایت آغاز به فعالیت کند هنوز مشخص نیست و باید کمی صبر کنیم و حتما در این مورد اطلاع رسانی دقیقی توسط فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش انجام خواهد شد.
جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره تامین سوخت استان سیستان و بلوچستان به سفر دیروزش به همراه معاون اول رئیس جمهور به این استان اشاره کرد و افزود: در این سفر تصمیمهای خوبی برای سوخت رسانی به استان سیستان و بلوچستان گرفته شد.
وی در ارتباط با بحث حل اساسی معضل تامین سوخت این استان افزود: در گذشته فرآوردههای نفتی اعم از بنزین و نفت گاز و نفت سفید با تانکرهای سوخترسان و ریلی به سیستان و بلوچستان انتقال مییافت که مقرر شد احداث خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نفت ادامه داد: در این ارتباط مقرر شد خط لوله فرآوردههای نفتی از جنوب کرمان تا زاهدان به طول ۵۲۰ کیلومتر و بار مالی ۵ هزار میلیارد تومان احداث میشود.
اوجی اظهار کرد: احداث این خط لوله در شورای اقتصاد مطرح خواهد شد تا مصوب شده و کار اجرایی آن آغاز شود.
وی افزود: ظرف دو سال آتی مساله تامین فرآوردههای استان در این اقدام میان مدت کاملا حل میشود
وزیر نفت همچنین گفت: در حوزه سیستان تا پایان امسال پنج شهرستان گازدار خواهد شد.
وی توضیح داد: ۶۵ تانکر سوخت رسان به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت تا طی ۲ سال آینده که خط لوله فرآورده نفتی احداث شود مشکلی در تامین سوخت این منطقه نداشته باشیم.
وزیر نفت بیان کرد: ۵۰ جایگاه سی ان جی جدید و ۳۰ جایگاه بنزین نیز در سیستان و بلوچستان احداث خواهد شد که تجهیزات این جایگاههای جدید نیز به صورت رایگان از سوی وزارت نفت تامین میشود.
عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در نشست کشورهای صاحب تمدن باستانی که ۱۰ کشور هستند حضور پیدا کردیم و سخنرانی انجام شد و مشخصا پیشنهاد کردیم که کمیتهای ویژه در دبیرخانه این مجموعه تشکیل شود برای پیگیری آثار تاریخی و باستانی تمامی کشورها که خصوصا از طریق کشورهای غربی به تاراج رفته و یا غارت شده است.
او گفت: خوشبختانه با استقبال اعضا مواجه شد و این پیشنهاد تصویب شد و رئیس جلسه نیز روی این موضوع تاکید کردند.
او ادامه داد:اکنون در حال پیگیری نه فقط برای کشور خودمان هستیم تا این اموال تاریخی ارزشمند را از کشورهایی که به بهانههای مختلف سرقت کردند به کشورهای صاحب آن اموال بازگردانیم و در خصوص کشور خودمان نیز حتما بخشی از این اموال مربوط به غارتی است که در دوره پهلوی صورت گرفته است.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود ۵۰ کشور در زمینه گردشگری برای ما مزیت نسبی به حساب میآیند. نظر وزارت گردشگری لغو روادید است حتی به صورت یکطرفه، من به عنوان مسئول گردشگری کشور، لغو روادید یکطرفه را مشکل نمیبینیم.
او افزود: برخی کشورها که در گردشگری موفق هستند لغو یک طرفه روادید را انجام دادند مثل امارات که بیش از ۱۳۰ کشور و ترکیه بیش از ۸۰ کشور را لغو روادید کرده اند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره موضع دولت نسبت به عرضه خودرو در بورس اظهار کرد: نگاه دولت این است که بررسی کنیم که شیوه بهتری برای مردم یعنی مصرف کننده واقعی وجود داشته باشد که محصول با کیفیت بهتر و قیمت مناسبتر در اختیار مردم قرار گیرد. باید اجازه دهیم تا نظر نهادهای کارشناسی و کارشناسان این حوزه گرفته شود تا هر شیوهای که مناسبتر است، انتخاب شود.
وی ادامه داد: اینکه دلالان بخواهند تاثیرگذاری داشته باشند و سودی به جیب دلالان برود، یا اینکه از سوی دستگاههای نظارتی یا هر مجموعهای به نهادهای تخصصی و کارشناسی فشار وارد شود تا این نهادها با اعمال فشار تصمیم گیری کنند، اثرش استمرار مشکلات چند ده سالهای است که در حوزه خودرو داشتهایم.
بهادری جهرمی اضافهکرد: همانطور که گفتم باید اجازه دهیم نظرات نهادهای کارشناسی این حوزه گرفته شود و هر شیوهای که مناسبتر و به نفع مردم است، انجام شود. دولت از این منظر دخالتی در کار نهادهای تخصصی نمیکند تا بهترین شیوه به نفع مصرف کننده اعمال شود. اجازه بدهید دولت دخالتی در کار کارشناسی چه بورس کالا و چه شورای رقابت نکند، هر تصمیمی بگیرند دولت به همان ملتزم خواهد بود.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در کشور شاهد فقر مطلق نیستیم.
وی اظهار کرد: اگر هم به صورت نادر در کشور باشد شاید از دید دستگاههای حمایتی خارج است.
مرتضوی بیان کرد: من با افتخار میتوانم عرض کنم نرخ فقر مطلق در کشور به شدت متفاوت با دیگر کشورها است.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی گفت: دادههای ۵۷ هزار نفر در سازمان اداری و استخدامی ثبت شده است و تقریبا ۱۶۰ هزار نفر تبدیل وضعیت شدند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت و نفت هنوز اطلاعاتشان را وارد سازمان اداری و استخدامی نکردهاند.
پیمان جبلی رئیس صدا و سیما در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره موضوع تحریمها گفت: از آنجایی که ما سالهای سال با موضوع تحریم دست به گریبان هستیم، این موضوع جدیدی برای ما نیست.
وی افزود: اقداماتی هم که برای مقابله با تحریم باید انجام شود در دو سطح است؛ نخست سطح پیگیریهای حقوقی و اجرایی که دستگاههای مسئول باید آن را انجام دهند و ما هم آن را دنبال میکنیم.
رئیس صدا و سیما با اشاره به سطح دوم یعنی تولید محتوا و انتشار محتوا عنوان کرد: ما در حوزه تولید محتوا و انتشار آن با چالشهای فراوانی روبرو هستیم.
جبلی بیان کرد: پس از تحریم شبکههای بینالمللی ما در ماهوارههای اروپایی، تلاش کردیم با ماهوارههای غیراروپایی ارتباطات خوبی ایجاد کنیم.
وی افزود: برخی از شبکههای اصلی مانند العالم و پرس تی وی و دیگر شبکهها همان منطقه را ولی با ماهوارههای غیراروپایی پوشش میدهند و کار ما متوقف نشده است.
رئیس صدا و سیما در پاسخ به این سوال که چرا گاهی اوقات مصاحبههای شما از صدا و سیما پخش نمیشود، گفت: چون من رئیس صدا و سیما هستم.