علی اسماعیلی مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان اظهار داشت: استان زنجان هم همانند سایر استانهای کشور از کمبود معلم رنج میبرد و باید برای آن چارهای اندیشید.
وی افزود: تنها مرکزی که آموزش و پرورش میتواند از آنجا معلم جذب کند دانشگاه فرهنگیان است. لذا توسعه دانشگاه فرهنگیان در استان باید جزء اولویتها قرار گیرد اگرچه توسعه این دانشگاه هم نمیتواند کمبود معلم را به طور کامل در استان رفع کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان تشریح کرد: یکی دیگر از راهکارهای موقت برای کاهش نیاز معلم در مدارس سطح استان، استفاده از بازنشستگان فرهنگی است که به صورت ساعتی، حقوق آنان پرداخت شود.
وی با بیان اینکه استفاده از بازنشستگان فرهنگی راهکار موقت است و دردی را دوا نمیکند خاطرنشان کرد: البته ذکر این نکته الزامی است که وضعیت کمبود معلم در استان نسبت به استانهای همجوار بهتر است.
اسماعیلی با اشاره به راهکار دیگر رفع موقتی کبود معلم گفت: تمام معاونان مدارس ملزم شدند که در هفته حداقل چهار ساعت تدریس داشته باشند. این راهکار هم تاحدودی توانسته کمبود معلم در سطح استان را جبران کند.
وی با اشاره به اینکه کمبود معلم به کیفیت بخشی مدارس لطمه میزند، گفت: با این راهکارهای موقت تنها میتوانیم کمبود معلم را در مدارس رفع کنیم ولی طبق استاندارد باید هر مدرسه مشاوره و معلم پرورشی داشته باشد که به شدت در سطح استان در این دو حوزه کمبود داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تعداد معلمان مورد نیاز این استان از ارائه آمار خودداری کرد.