آقای اسلام پناه رئیس سازمان استاندارد و معاون رئیس جمهور در حاشیه هشتمین کنگره بین المللی دامپزشکی طیور در خصوص سلامت و کیفیت گوشت های وارداتی گفت: بنابر بررسی های صورت گرفته در ابتدای سال ۱۰ درصد گوشت چرخ کرده های مصرفی در داخل مطابق با استاندارد نبود، اما ۹۰ درصد آن انطباق داشت.
او گفت: تعداد استانداردهای تدوین شده در فرآورده های گوشتی ۲۲ استاندارد، استانداردهای تدوین شده خوراک دام و طیور ۴۸ استاندارد و استانداردهای تدوین شده در زمینه خوراک دام و طیور ۱۶ استاندارد است.
اسلامپناه با اشاره به اهمیت سلامت صنعت غذا گفت: بنابر اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و افزایش نرخ بهره وری، سلامت غذا مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین رئیس جمهور بر تولید غذای ارزان، با کیفیت و منشا تولید داخل تاکید کرده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: وزارت جهاد، وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و نظام دامپزشکی بر سلامت غذا نظارت دارند و همواره ایمنی بهداشت یکچالش جدی در کشورهای مختلف بویژه در حال توسعه محسوب می شود که بی توجهی به آن، مشکلات زیادی به همراه دارد و حتی منجر به مرگ می شود.
او گفت: در صورتی که محصول در شرایط نامناسب در سطح مزرعه تولید شود، در نهایت محصول با کیفیت ناسالم ایجاد خواهد شد که براین اساس بروز بیماری در مصرف کنندگان افزایش می یابد و در نهایت کاهش آلودگی در زنجیره های بعدی دشوار و هزینه بر خواهد بود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه پیشگیری از آلودگی در حین تولید حائز اهمیت است، گفت: بکارگیری اقدامات و رفتارهای لازم در سطح مزرعه در کاهش و از بین رفتن آلودگی تاثیر بسزایی دارد.
او ادامه داد: با توجه به فعالیت ۱۸ هزار واحد پرورش مرغ گوشتی و یک هزار و ۷۰۰ واحد مرغ تخم گذار، سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن و یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن تخم مرغ تولید می شود که به ترتیب جایگاه هشتم و نهم تولید در دنیا را دارا هستیم.
اسلام پناه گفت: تضمین بهداشت، سلامت فرآورده های دامی، کنترل و بازرسی از مرحله تولید تا توزیع از مزرعه تا مصرف کننده و تولید غذای سالم در این زنجیره قرار دارد که از عوامل تعیین کننده است.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر خوراک مصرفی سالم دام و طیور گفت: تولید خوراک سالم منجر به ایجاد تولید غذای سالم و در نهایت کاهش هزینه های تولید و افزایش کیفیت غذا می شود.
او با بیان اینکه تولید خوراک سالم گام مهمی در امنیت غذایی محسوب می شود، گفت: تولید غذای سالم و با کیفیت منطبق با استانداردهای بین المللی است و همواره سازمان ملی استاندارد بر تدوین ۳ هزار و ۳۰۰ فقره استاندارد خوراک دام، طیور و آبزیان به لحاظ بار میکروبی اشاره کرده است.
اسلام پناه ادامه داد: مسئله درج بندی واحدها موجبات پویایی و رقابت سالم در بین تولیدکنندگان می شود، در این راستا مبتنی بر قانون و درج بندی کیفیت کالاهای با نشان ملی استاندارد در مرحله صدور مجوز قرار دارند که در دستور کار خود قرار می دهیم. براین اساس صدور هرگونه گواهی و نشان حلال منحصر با سازمان استاندارد است که در این راستا سازمان در خصوص فرآورده گوشتی منجمد و تازه نشانه های فراوانی صادر کرده است که دریافت فرآیند استاندارد طیور در ذبح، فرآوری در مراکز کشتار و صیادی توسط ناظران شرعی مورد بررسی قرار می گیرد.
او گفت: در حوزه محصولات خام با منشا دام و طیور و فرآورده های خوراک دام، تاکنون تعداد زیادی از استانداردها طبق مصوبات شورای عالی استاندارد قانونی و مشمول استانداردهای اجباری قرار گرفته است.
معاون رئیس جمهور ظرفیت اسمی تولید خوراک کارخانجات را بالای ۲۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۷ میلیون تن خوراک دام تولید می شود، لذا سازمان ملی استاندارد بنابر تکالیف قانونی خود ۳۶ استاندارد خوراک دام، طیور و آبزی را اجباری کرده است.