آقای ستاره گفت: تعداد فوت شدگان ناشی از مسمومیت با مونوکسیدکربن طی امسال ۴۰ نفر و بیشترین فوت شده ناشی از مسمومیت با مونوکسیدکربن در استان آذربایجان شرقی مربوط به تبریز بود و شهرستانهای مرند، بستان آباد، سراب، ورزقان و هشترود در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه افراد پیر و کودکان به مسمومیت با مونوکسیدکربن حساس هستند گفت: بر اساس این آمار ۴۵ درصد فوت شدگان در رده سنی ۴۰ تا ۶۰ سال، ۱۸ درصد افراد دارای ۶۰ سال به بالا، ۲۳ درصد افراد ۲۴ تا ۴۰ سال بودند.
آقای ستاره ادامه داد: بر اساس آمار مقایسهای سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ از نظر تعداد فوت شدگان ناشی از مسمومیت با مونوکسیدکربن آذربایجان شرقی رتبه سوم کشوری و به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رتبه هشتم را به خود اختصاص داد.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در ۱۰ ماهه نخست امسال ۱۵ نفر نیز در استان بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند یادآوری کرد: این تعداد نسبت به پارسال ۲۱ درصد کاهش یافت و بر اساس آمار مقایسهای سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ این استان از نظر تعداد فوت شدگان ناشی از برق گرفتگی دارای رتبه ۱۵ کشور است.
آقای ستاره افزود: در این بازه زمانی تعداد فوت شدگان ناشی از غرق شدگی در استان ۱۹ نفر و عمدتا مرد بودند که این تعداد نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافت.
وی اظهار کرد: این استان در تعداد فوت شدگان ناشی از غرق شدگی بر اساس آمار مقایسهای سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ در رتبه ۱۸ و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رتبه آخر قرار دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تعداد فوت شدگان ناشی از حوادث کار در استان طی امسال را ۶۴ نفر اعلام کرد و ادامه داد: همه این افراد مرد بودند و تعداد فوت شدگان ناشی از حوادث کار استان طی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد کاهش یافت.
وی علت بیشتر فوت شدگان ناشی از حوادث کار را سقوط از بلندی دانست که عمده آنها در رده سنی ۲۱ تا ۴۰ سال بودند و بیشترین فوتی نیز مربوط به تبریز است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی گفت: در ۹ ماهه نخست امسال تعداد فوت شدگان ناشی از تصادفات رانندگی مطابق با تعریف کمیسیون ایمنی راهها ۷۰۹ نفر بود که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیم درصد افزایش یافت.
آقای ستاره افزود: این استان از نظر تعداد فوت شدگان ناشی از تصادفات رانندگی بر اساس آمار مقایسهای سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ رتبه هشتم و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر رتبه ۱۹ را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد فوت شدگان مربوط به تصادفات برون شهری، ۱۹ درصد درون شهری، ۶ درصد روستایی و بقیه مربوط به تصادفات غیرترافیکی و خارج استان (به بیمارستانهای استان انتقال داده شده و در این بیمارستانها فوت کردند) است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۳۱ درصد فوت شدگان سرنشین خودرو، ۳۱ درصد راننده، ۱۸ درصد موتورسوار و ۲۰ درصد عابر پیاده بودند گفت: ۷۵ نفر از فوت شدگان در رده سنی ۲۵ تا ۴۰ سال، ۷۷ نفر بین ۴۱ تا ۶۰ سال و ۴۲ نفر در رده سنی ۶۰ سال به بالا قرار داشتند.