محمد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به آخرین وضعیت تامین دارو در کشور، گفت: در حالیکه میانگین تامین سوسپانسیون کوآموکسی کلاو در ۶ ماه اول سال ۵۰۰ هزار عدد بوده، میانگین تامین ماهیانه در سه ماهه اخیر به ۲.۵ میلیون عدد رسیده و سوسپانسیون آموکسی سیلین هم رکورد تامین ۲.۵ میلیون عددی را در دی شکسته است.
وی درخصوص تامین سایر انواع آنتی بیوتیکها نیز گفت: میزان تامین سوسپانسیون آزیترومایسین در ۷ ماهه نخست هر ماه حداکثر ۱ میلیون عدد بوده که این عدد در آبان و آذر از مرز ۲ میلیون عدد گذشت و در دی به ۳.۳ میلیون عدد رسید، همچنین سوسپانسیون سفکسیم در بازه زمانی مشابه هر ماه حداکثر ۹۰۰ هزار عدد تامین شده و این رقم در آبان و آذر ۲.۵ میلیون عدد و در دی به ۲.۸ میلیون رسیده است.
وی با بیان اینکه مصرف برخی از داروها از جمله داروهای بیهوشی به صورت معناداری در نیمه دوم سال افزایش یافته است، گفت: میانگین مصرف ماهانه داروی بیهوشی پروپوفول در ۶ ماه نخست امسال ۳۰۰ هزار عدد بود، اما در آذر و دی امسال ماهانه بیش از ۸۰۰ هزار عدد از این دارو تامین شده است، تامین ایزوفلوران نیز در مهر به ۲۰ هزار عدد رسیده بود که این عدد با افزایش ۸.۵ برابری در دی به ۱۷۰ هزار عدد رسید.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو از تامین بخش قابل توجهی از داروهای مورد نیاز بیماران اعصاب و روان نظیر پریمیدون، فنوباریتال، اتوکسوکسیماید، دنپزیل، هالوپریدول و پچهای فنتانیل خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴ میلیون قرص ریسپریدون نیز در کشور توزیع شده است. همچنین تامین برنتوکسی مب بیماران مبتلا به سرطان نیز در دی نسبت به مهر ۴ برابر رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: سوسپانسیون بروفن همچنان با تولید ماهیانه بیش از دو میلیون عددی درحال توزیع در بازار است، در حالیکه تامین این دارو در مهر به ۳۰۰ هزار عدد رسیده بود.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش میزان تولید سوسپانسیون استامینوفن گفت: عرضه این دارو به نقطه اشباع نزدیک شده و درخواستهای شرکتهای پخش به تولیدکنندگان کاهش ۵۰ درصدی را نشان میدهد.