عباس صالحی متخصص موسیقی تعزیه از اهمیت تئاتر ملی ایران اینگونه گفت: کار تعزیه باید در سطح دانشگاهی تدریس شود.

عباس صالحی از اساتید موسیقی تعزیه درباره اهمیت این هنر اینگونه عنوان کرد: تعزیه باید در سطح دانشگاهی تدریس شود.

داور سومین مسابقه سراسری عصر تعزیه‌ در خصوص کیفیت کار‌های ارائه شده و استقبال از این مسابقه گفت: دراولین سال اجرا، با استقبال گسترده‌ای مواجه نبودیم و شاید حدود 350 نفرداوطلب داشتیم که 50 نفر به بخش نهایی راه یافتند، اما دوره‌های بعدی این مسابقه بحمد الله با اقبال بیشتری مواجه شد به‌طوریکه ‌در این دوره بالغ بر 1170 نفر داوطلب شدند که 121 نفراز آنها به بخش نهایی راه یافتند.

وی در خصوص بودجه برگزاری این مسابقه گفت: وقتی بحث شبیه‌خوانی که در حقیقت نمایش ملی ایران است پیش می‌آید باید نسبت به آن تعصب ورزید و من به عنوان داور این مسابقه هرگز به فکر مادیات نبوده و نیستم. 

این داورشبیه خوانی درخصوص آمادگی شرکت کنندگان در این دوره گفت: داوطلبین از 3 ماه قبل در جریان برگزاری مسابقه قرارگرفتند و این یک امتیاز برای آنها بود تا با آمادگی بیشتری به صحنه بیایند.

وی در ادامه ضمن اشاره به نحوه تهیه لباس شرکت کنندگان اذعان داشت هرکس نسبت به تهیه لباس خود، متناسب با نقش و قامت خود اقدام می‌کند.

ایشان در خاتمه از مجمع تعزیه آل طه و مجموعه پردیس تئاتر تهران به عنوان بانیان خیر نام برد و از امین اشرفی ریاست مجموعه بابت همکاری قدردانی کرد.‌

تعزیه ریشه در اعتقادات، مذهب و اسلام دارد

عباس صالحی داور سومین دوره مسابقات سراسری عصر تعزیه ضمن بیان این مطلب به آینده شرکت کنندگان این دوره اشاره کرد و گفت: ابتدایی ترین انگیزه این شرکت‌کنندگان دیده و شناخته شدن در جامعه تعزیه حرفه‌ای است که ما این فرصت را در اختیار آنها می‌گذاریم.

وی در ادامه ضمن قدردانی از همکاری مجموعه پردیس تئاتر تهران با اشاره به قدمت چند صد ساله این نمایش ملی گفت این هنر در سطح جهانی بیشتر از کشور خودمان که زادگاه تعزیه است شناخته شده است.

وی سخنانش را با اشاره به این نکته ادامه داد که با وجود ریشه عمیق این هنر در اعتقادات ملی و مذهبی مردم کمتر به این هنر پرداخته می‌شود و تاکید کرد توجه به این هنر ناب باید در صدر قرار بگیرد.

صالحی ادامه داد هنر تعزیه باید در دانشگاه به عنوان یک رشته مجزا تدریس شود، وی دوری قشر تحصیل‌کرده از این هنر را یک مسئله مهم عنوان داشت و بر تاثیرپذیرفتن هنر موسیقی از موسیقی تعزیه تاکید کرد.

این داور آیینی ضمن اذعان به استفاده کارگردانان خارجی نمایش از سبک تعزیه گفت در داخل نیز بسیاری از این سبک در کارهای خود استفاده می‌کنند ولی نامی از آن نمی‌برند که کم لطفی جامعه هنری به این رشته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
دقیقا" !
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۴۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
باور نکردنی . اما اینجا ایران است
آخرین اخبار