رعایت نکات ایمنی در استفاده از مواد شوینده، استفاده از ماسک، باز گذاشتن پنجره‌ها برای در امان بودن از خطرات ناشی از آلودگی‌های تنفسی و استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و لباس کار مناسب در خانه تکانی ضروری است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به افزایش آمار مسمومیت‌ها در روز‌های پایانی سال به دلیل استفاده غیراصولی از مواد شوینده و پاک‌کننده شیمیایی، گفت: رعایت نکات ایمنی در استفاده از این فرآورده‌ها مانند خودداری کردن از اختلاط چند شوینده، استفاده از ماسک، باز گذاشتن پنجره‌ها برای در امان بودن از خطرات ناشی از آلودگی‌های تنفسی و استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و لباس کار مناسب، ضروری است.

رضا محمدی افزود: با وجود تمام منافع سنت قدیمی و ایرانی خانه تکانی، هرساله بی‌توجهی به رعایت نکات ایمنی اتفاقات ناگواری را برای خانواده‌ها رقم می‌زند.


بیشتر بخوانید


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد از مسمومیت‌ها در منازل اتفاق می‌افتد، بیان کرد: هم‌زمان با شروع فصل خانه تکانی منازل بروز انواع مسمومیت‌ها به‌ویژه در کودکان افزایش می‌یابد.

محمدی مسمومیت‌های دارویی و مسمومیت با انواع شوینده‌ها را از بیشترین انواع مسمومیت‌های گزارش‌شده به مراکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم معاونت غذا و دارو عنوان کرد و افزود: در زمان خانه تکانی، داروها، شوینده‌ها و سایر مواد خطرناک مانند آفتکش‌ها و همچنین فرآورده‌های نفتی باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

وی یادآور شد: بسیاری از دارو‌ها و محصولات مربوط به نظافت خانگی مانند جوهرنمک، مواد شوینده، لک‌بر و لاک پاک‌کن می‌توانند در صورت بلعیده شدن، تماس با پوست و چشم و یا در صورت تنفس، بسیار سمی و خطرناک باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک‌کننده شیمیایی می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را برای سلامتی اعضای خانواده در پی داشته باشد، گفت: رعایت نکات ایمنی در استفاده از این فرآورده‌ها مانند خودداری کردن از اختلاط چند شوینده، استفاده از ماسک، باز گذاشتن پنجره‌ها برای در امان بودن از خطرات ناشی از آلودگی‌های تنفسی و استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش و لباس کار مناسب، ضروری است.

محمدی خاطرنشان کرد: در صورت بروز انواع مسمومیت‌ها ضمن حفظ آرامش و خونسردی، در اولین اقدام با مرکز اورژانس ۱۱۵، مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم وزارت بهداشت با سرشماره ۱۹۰ و یا مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم معاونت غذا و دارو با شماره ۰۳۸۳۳۳۳۵۵۱۱ و ۰۳۸۳۳۳۴۲۴۱۳ تماس حاصل کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.