گلبهار خسروی با اشاره به فعالیتهای انجام شده توسط نهضت سوادآموزی کردستان برای از بین بردن بیسوادی، اظهار داشت: حجم ابلاغی این معاونت برای سوادآموزی طی سال جاری در استان ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر شامل ۵ هزار نفر در دوره سوادآموزی، ۴ هزار نفر در انتقال و ۳ هزار و ۸۰۰ نفر تحکیم است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان کردستان اضافه کرد: در مجموع تاکنون ۶۹.۹۷ درصد دورههای سواد آموزی در استان زیرپوشش قرار گرفت که عملکرد استان به تفکیک، در دوره سوادآموزی ۴۹.۳۲ درصد، انتقال ۷۳.۴۳ درصد و تحکیم ۸۷.۱۸ درصد است.
او خاطرنشان کرد: تا ۱۵ اسفند ماه جاری مهلت برای کلاسگذاری وجود دارد که اهتمام و تلاش استان بر این است که تا تاریخ مذکور کل حجم ابلاغی به استان زیرپوشش قرار گیرد.
خسروی بە چالشهای موجود سوادآموزی در استان اشارە و کرد و گفت: مردمینبودن سوادآموزی در میان اقشار جامعه موضوعی است کە در استان کردستان با چالش جدی بە دلیل مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعە هدف روبەرو ایت.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کردستان افزود: عدم رغبت افراد بیسواد برای حضور در کلاسهای سوادآموزی به دلیل در اولویت نبودن مسائل سوادآموزی و عدم انسداد کامل مبادی ورودی بیسوادی در سطح استان به دلایل خاص از جمله وجود افراد دارای (معلولیت، مشکلات مالی و معیشتی و...) که باعث افزایش تعداد بیسواد در جامعه میشود.
وی ضعف عملکرد ادارات و شرکا در قبال وظایف سازمانی و همراهی با سوادآموزی در ریشهکنی بیسوادی و عدم دغدغهمندی و عزم عمومی برای ریشهکنی معضل بیسوادی در سطح جامعه را از دیگر چالشهای این حوزه عنوان کرد.
باسوادی ۹۶ درصد جمعیت جامعه هدف استان کردستان
خسروی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۵.۲ درصد جمعیت ۶ سال به بالای استان باسوادند، بیان کرد: باسوادی جامعه هدف استان (۱۰ تا ۴۹ سال) استان نیز به ۹۶.۱۲ درصد رسیده است.
او درصد با سوادی جمعیت شهری استان در جامعه هدف را ۹۷.۴۲ درصد اعلام کرد و گفت: درصد با سوادی جمعیت روستایی در جامعه هدف نیز ۹۰.۹۳ درصد است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کردستان در پایان اذعان کرد: باسوادی جمعیت زنان استان در جامعه هدف ۹۲.۹۳ درصد و باسوادی جمعیت مردان استان در جامعه هدف ۹۸.۹۹ درصد است.