چین پس از انجام یک پیادهروی فضایی در ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong) دو ماهواره به فضا پرتاب کرد.
برنامه فضایی چین پس از گذشت بیش از یک ماه که به دلیل تعطیلات سال نو و جشنواره بهار چین که هیچ پرتابی انجام نگرفته بود، پرتابهای خود را از سر گرفت.
پنجشنبه، ۲۳ فوریه در ساعت ۱۹:۴۹ به وقت پکن، موشک چانگ ژنگ ۳ B Y ۹۳ با موفقیت از سکوی پرتاب LC-۲ در شیچانگ (Xichang) در جنوب غربی چین به پرواز درآمد.
این پرواز، اولین پرواز سال برای خانواده موشکهای CZ-۳ بود که طی آن ماهواره ارتباطی زمین ایستای ۲۶ Zhongxing به فضا رفت.
این ماهواره که توسط انجمن علم و فناوری چین (CAST) توسعه یافته است، یک ماهواره ارتباطی بوده که برای خدمت به منطقه بزرگتری از آسیای شرقی و استرالیا طراحی شده است.
فضاپیمای Zhongxing ۲۶ که در سطح بینالمللی با نام ChinaSat ۲۶ شناخته میشود، به پرظرفیتترین ماهواره ارتباطی چین با توان عملیاتی بیش از ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه تبدیل خواهد شد. این ماهواره که بیش از ۲.۳ میلیارد یوان چین هزینه داشته است، یک منطقه از شاخ آفریقا تا ژاپن، شبه جزیره کامچاتکا (Kamchatka) و شمال کوئینزلند در استرالیا را تحت پوشش قرار میدهد.
تنها کمی پس از ۱۶ ساعت بعد، یک موشک Chang Zheng ۲ C با موفقیت از سکوی پرتاب SLS-۲ در مرکز پرتاب Jiuquan در صحرای گبی به فضا پرتاب شد. این پرتاب در ساعت ۱۲:۰۱ بعد از ظهر به وقت پکن در جمعه ۲۴ فوریه انجام شد و دومین پرواز سال برای این مدل از موشک را رقم زد. این موشک یک ماهواره سنجش از دور به نام حورس-۱ (Horus-۱) را به مدار قطبی خورشید همگام پرتاب کرد.
اطلاعات کمی در مورد ماهواره حورس-۱ در دست است. اگرچه آکادمی چینی فناوری وسایل نقلیه پرتابی به ساخت این فضاپیما کمک کرده است، اما احتمالا این ماهواره متعلق به چین نیست. براساس گزارشها، حورس-۱ یک ماهواره مصری است.
موشکهای CZ-۲ و ۴-CZ اغلب برای پرتاب ماهوارههای سنجش از دور و رصد زمین به مدار پرتاب میشوند. چین ماهوارههای رصدی متعددی را برای عملکردهای مختلف نظامی و غیرنظامی به ویژه در دهه گذشته پرتاب کرده است، اما حورس-۱ یکی از معدود ماهوارههای غیر چینی است که در سالهای اخیر از چین پرتاب شده است. اگر گزارشهای به دست آمده صحیح باشند حورس همان طور که از نامش پیدا است، یک ماهواره مصری است.
این پرتابها تنها فعالیتهای فضایی چین در این ماه نبودهاند. در نهم فوریه، دو فضانورد چینی یک پیادهروی فضایی در ایستگاه فضایی این کشور انجام دادند و به نظر میرسد سال ۲۰۲۳ سال شلوغ دیگری برای چین در پروازهای فضایی باشد